פרפקציוניזם תכונה טובה או

אור גינאל

Well-known member
השאלה היא אם את מחילה את התכונה הזאת על עצמך או על אחרים ?
אם את מחילה את התכונה הזאת על עצמך זה מעולה ותשיגי כל יעד שתבחרי.
אם את מחילה את התכונה הזאת על אחרים יכולות להיות מכך שתי תוצאות ושתיהן שליליות
האחת - את תבלי זמן רב בהעברת ביקורת על חוסר השלמות שיש באחרים ותהפכי להיות מומחית במציאת פגמים באחרים עד שמישהו ירביץ לך.
השניה - את תחשבי שמישהו אחר יותר טוב ממך עד כדי כך שתרצי לחקות אותו וזה יעביר את הפוקוס של עצמך מעצמך אל האחר.

שמלת תחרה1

Well-known member
תלוי באיזה נושא, אם זה בתלבושת, או קנית רכב.
ברכב לא אשאף לרכב החדש ביותר, או למכונית הכי יוקרתית.

נעימה 5

Active member
אני חושב שאדם פרפקציוניזי ירצה שלמות בכל, ללא הבחנה,,לא מדובר על חדש אבל רכב אפילו ישן יחפש בו את השלמות

Harrington

Well-known member
מנהל
כמו כמעט כל דבר בחיים, עניין של מידתיות. זאת יכולה להיות תכונה מצוינת ויעילה וזאת יכולה להיות תכונה שמשבשת את החיים וקיצונית ברמות פוגעניות.

קלייטון.ש

Well-known member
שלילית ומסוכנת. השלמות היא נחלתם של האלים ולא של בני האדם, ואדם ששואף לשלמות עלול להענש. דוגמה סטיב ג'ובס שהיה פרפקציוניסט ונענש.

אבי בן 1231

Well-known member
שלילית ומסוכנת. השלמות היא נחלתם של האלים ולא של בני האדם, ואדם ששואף לשלמות עלול להענש. דוגמה סטיב ג'ובס שהיה פרפקציוניסט ונענש.
אני פרפקציוניסט, בד"כ נוח לי מאוד עם הדברים שאני עושה בשלמות, אך לפעמים קשה לי עם הסביבה שאינה פרפקצוניסטית.
מה שלא הבנתי אצלך זה עניין העונש.

דיברגנט חדש

Well-known member
לפעמים זה טוב, לפעמים הופך לעניין אובססיבי. ישנם מצבים שבהם ההשקעה הנדרשת גדולה בהרבה מהתמורה המתקבלת כשמשפרים מטוב מאוד למושלם.
לא רק זה, יש גם את העניין של הבחנה בין עיקר לטפל, קרי ייתכן ופלוני ייתפס לקטנות במקום להתעסק במה שבאמת חשוב.

SupermanZW

Well-known member
לשאוף דווקא כדאי, לקנות לא בהכרח. חשוב להציב יעדים ולפעול להשגתם. כי כשפועלים להשגת יעדים מתקרבים אליהם ואפילו אם לא מגיעים ליעד הסופי שמחים על ההישגים שבדרך.

למעלה