פרפקציוניזם

אווה28

New member
פרפקציוניזם

בתי בת 3 וחצי וכשהיא מנסה לבצע משהו (משחק או כל דבר אחר ) ולא מצליחה היא מתעצבנת,בוכה וזורקת את אותו הדבר. אני מנסה להסביר לה שלא תמיד מצליחים וצריך לנסות שוב. לרוב זה לא מצליח לשכנע אותה. מה ניתן לעשות כדי לרכך את התופעה?

keren kr

New member
אולי להסביר שגם אמא לא תמיד מצליחה

היי אווה, הבת שלך מזכירה לי את הבן שלי. אני מסבירה שגם אני לא תמיד מצליחה , וכשאני לא מצליחה אני מנסה שוב, ובאמת אין צורך להתעצבן . כשזה קורה בפועל, אני מדגימה: רואה לא כ"כ הצלחתי להכין את המתכון הזה, אז מה נעשה?? ננסה שוב, מה אתה אומר?? לאט לאט זה מחלחל.. דוגמא אישית. מצד שני אפשר ללמד לבקש עזרה כשקשה ולא מצליחים וללמד תקשורת במצב הזה. הבן שלי אמר לי פעם: ואם אני ינסה שוב ושוב ולא יצליח.. הוא כבר התחיל להבין שיש דברים שאי אפשר כרגע , גם אם ינסה שוב ושוב. אז אמרתי לו , הראל יפה מאוד שניסית , יש דברים שאי אפשר כרגע, אז אפשר לשתף פעולה עם מישהו אחר...שיכול

קרן מקסים איך שהסברת לו..

עוד משהו שאני עושה זה לאחר שהצעתי עזרה והוא מסרב זה לתת לו להיות עם תחושת התסכול לבכות להתעצבן אומרת לו שגם זה מותר ושייסיים לכעוס אני פה לעזור לו אם ירצה.לאחר שניסה הרבה פעמים ללבוש למשל את המכנסיים הפוך ולא הצליח ..הוא פונה אליי ואני מסייעת לו והוא נרגע.גם תחושת תסכול וכעס היא לגיטימית על הדרך אני מסבירה לו איך צריך כן לעשות את הפעולה והוא מתחיל גם להבין איך לפעול פעם הבאה בדרך הנכונה..

ima9

New member
אמפאתיה

אולי לפני שאת מנסה לנחם ולהסביר לה שצריך לנסות שוב, כדאי קודם להביע אמפתיה כלפי התיסכול שלה כמו : " אני רואה שאת ממש כועסת/מתוסכלת ש..... אני מבינה שזה ממש מעצבן אותך כש ....... או משהו בסגנון הזה. ממה שהספקתי ללמוד התגובה האמפאתית בד"כ מרגיעה ונותנת הרגשה שמישהו מבין אותך ויודע מה אתה מרגיש. אח"כ אפשר גם להסביר לה את מה שרצית מההתחלה.

../images/Emo46.gifאני מסתכלת על עצמי ואני היתי מתפוצצת

אם מישהו היה אומר לי שאני בקריזה אני מבין שאת כועסת...איזה מתנשא..כמו שאתה כועס חברה מסויימת ןאתה מדבר עם הנציג שלהם בטלפון ומפרט את כל סיפורך מולו בהתרגשות ובנחרצות והוא שליו בצד השני ...כן כן אני מבין אדוני שאתה כועס אבל כך וכך מקובל אצלנו...אוייייייייייייייי כמה שזה מעצבן.... גם הילדים שלי אני שמה לב רק מגיבים ביותר השתוללות אם אני מתחילה עם האני מבין שאתה.. וכו וכו. אמפאטיה לאו דווקא מורגשת אצל הצד השני ע"י מילים והניסוח שלהם,מספיק מבט מגע או כוונה אמיתית שלי כהורה לתמוך בילד הילד קולט הכל מרגיש הכל הרבה יותר ממה שחושבים הרגש אצלהם זך וטהור בגילאים צעירים ונקי מכל התחבולות והמניפולציות המתוחכמות שלנו..

ima9

New member
הכל תלוי בכוונה

בטוח שאם זה נאמר בצורה טכנית כמו הנציג בטלפון שדיברת עליו, שממש לא מעניין אותו מה אתה מרגיש, אז זה לא יעבוד ואפילו יעצבן יותר .........

rin859

New member
זה נכון שזה הולך במידה ואנו לא נשאבים לזה..

אצלי , תמיד נשאבתי לזה, כי בתי הציגה את התסכול שלה באופן המשכנע ביותר , עד עתה זה הולך לה. משתדלת לחזור על נסיונות האמפתייה ... ההבנה, עד שאני נשאבת לזה ואז אומרת לה : או.קיי, דיי:(

ima9

New member
מבינה מה את אומרת

זה בדיוק העניין שאם אתה מבין את ההרגשה של מישהו ונותן לה מקום זה עדיין לא אומר שאתה חייב לקבל את ההתנהגות הספציפית לדוגמא: זה לגיטימי להתעצבן ולהרגיש כעס גדול, אבל זה לא אומר שמותר להרביץ! כמובן שזה לא המילים כאן שעושות את ההבדל אלא המסר הפנימי. אני גיליתי שהרבה פעמים כשאני לא מצליחה להכיל את הרגשות של הילדים ומעדיפה "כאילו" להתעלם מהם ולהמשיך הלאה לכוון של הסברים והיגיון....... זה גורם להפרעה בתקשורת שלי אתם.

אמא למה את עצבנית?

כשהילד שלי בן 10 שואל אותי את זה, זה אותי דווקא מאפס, כמו מראה, וגורם לי לחשוב רגע על מה באמת התעצבנתי. בדיוק היום גם הוא שבר כוס ואמרתי לא נורא, ושניה אחרי הוא שפך כוס לימון שלמה שהוא שפך ואז אמרתי "תיזהר" בעצבנות, ושוב הוא אמר לי : "לך זה לא קורה אף פעם?"

תלתלית3

New member
הראי לה שאפשר אחרת

עשי טעות ותצחקי במקום להתרגז. חשבת אולי שזו דרך להשגת תשומת לב ? מה הטריגר לכעס ? הפכי את הטריגר להתנהגות חלופית. "ואי איזה כף, טעית, עכשיו יש לך הזדמנות להבין וללמוד מהטעות ולעשות זאת יותר טוב". על כל טעות אני אצ'פר אותך וכך תלמדי לתקן ולעשות זאת יותר טוב. הפכי את הכשלון כביכול למשוב לצמיחה. בהצלחה טליה

gshadmon

New member
חנוך לנער על פי דרכו

תעשי פעולה דומה לזו שעושה ביתך ליידה. תעשי משהו ותראי לה שאת לא מצליחה ואז תזרקי את זה, אבל אחר כך תקחי את זה מחדש ותנסי שוב ותצליחי. כך היא תראה שגם לך יש קשיים במימוש הרצונות כמוה ושאפשר להתגבר עליהם אם מנסים שוב. חנוך לנער על פי דרכו בהצלחה גלעד

למעלה