פרפרים בבטן

פרפרים בבטן

שלום לכולם ! ! ! אני מלש"ב שעומד להתגייס חודש הבא, ויש לי קצת חששות ושאלות. נורא אשמח אם הבנים פה בפורום (וגם הבנות, אבל אני בן) יענו לי על השאלות הבאות: 1. ביקשתי שבנים יענו לי ולא בנות מהסיבה הפשוטה : רציתי לדעת מה עושים ביום הראשון בטירונות בנים 02... 2. אני טיפוס די חברותי, אבל עדיין יש לי כמה חששות : קל להתחבר במהירות? איך האנשים (מבחינת הרמה וכו´) בטירונות 02? אין לי בעייה להתחבר - זו לא הפעם הראשונה - הייתי במיון תכנות ודווקא מצאתי לעצמי אנשים לדבר איתם ממש בשניה... השאלה איך זה בטירונות... 3. איך המשמעת? קשה? מעצבנת? מטרטרת? בלתי נסבלת? 4. שמעתי מחברים שממש לא עושים כלום כל היום, שפשוט יושבים ומגרבצים, זה נכון? 5. את האמת, ורק את האמת - עד כמה נקיים השירותים והמקלחות? 6. אני בנאדם שרגיל להתקלח המון זמן (20 דק´ בערך). כמה זמן באמת מותר להתקלח? 7. האם הדבר מתבקש שאם אני מתגייס ביום ראשון שבת ראשונה אני כבר אהיה בבית? 8. תודה, מלש"ב סקרן ביותר.

balcony

New member
אתה מתגייס לכלל צה"לי?

או שאתה יודע לאיזה תפקיד אתה מיועד? בברכת שנה טובה, Balcony

אני מתגייס לכלל צה"לי

אבל אני יודע לאיזה תפקיד אני מיועד (מטעמי ביטחון שדה לא אפרט) תוכל לענות על שאלותיי בכל זאת?

*-*SUNSHINE*-*

New member
למרות שאני בת...../images/Emo8.gif אני אוהבת לעזור

אז הנה תשובות לכמה שאלות...<עוד לא התגייסתי אבל קבל תשובות ממורעלת שיש לה חצי עולם ואחוצו בצבא
) א.ההתחברות-לא משנה מה..תמיד תמצא עם מי להיות!!! תמיד! תכניס את זה לראש כי גם המתבודדים אם הן רוצים או לא הם ימצאו מישהו להיות איתו,אל תדאג חמוד
בטריונות דווקא יותר קל,כי כולם מחפשים! וכולם מוצאים! ב.משמעת-תלוי באדם.אם אתה מסוגל לעמוד במשעמת עצמית,תוכל לעמוד בזה...אם תיקח את זה בקלות זה יעבור בקלות תכניס לראש שגם המפקד/ת שלך עבר/ה את זה,וזהו! ג.מקלחות-צר לי לאכזב,אבל...לפי ידיעתי,מראות עיני ומשמע אוזני, לא הכי נקי שם...כפכפים חובה! ד.זמן מקלחת-זריז !!!!!! מהר מהר,לא יותר מ10 משהו כזה...אין הרבה זמן,כל הלו"ז שלך יתשנה אז...תתרגל <אני מה זה מצטערת אם אני עושה לך נאחס אבל ביקשת את האמת ומהאופי שלי זה לומר את האמת בפרצוף...> ה.שבת- כנראה שתהיה בבית בשבת הראשונה זה ככה אצל כולם אז למה שאצלך יהיה שונה? מקווה שעניתי לפחות על חלק מהשאלות טוב...בהצלחה ו...גיוס נעים!!!
סאנשיין

balcony

New member
אתה כל כך מתוק ש... ../images/Emo9.gif

הלוואי שיכולתי לענות לך, אבל לצערי אין לי ידע מספק בנושא. בכל מקרה- שתהיה לך שנה טובה והרבה בהצלחה!

Iron-Maiden

New member
מזלך שנפלת על 02

לפי השאלות האלה יש לך מזל ענק שתהיה ג´ובניק. אלה שאלות די הומואיות אם תסלח לי, אבל אל תיקח את זה אישי - הגעת למקום הנכון. בכל מקרה, אם להתייחס לשאוליתך, אז אל תדאג - חברים אתה תמצא. ובקשר לכל שאר הדברים המשמעת די נוקשה ואין הרבה זמן להתרחץ. הנקיון ברוב המקרים גרוע למדי. GOOD LUCK

fireman

New member
כל התשובות שחיפשת

1. ביום הראשון של הצבא קודם כל תגיע לבקו"ם ולא לבסיס הטירונות. תעבור שרשרת חיול שבטח עליה כבר שמעת וקראת רבות ולכ אני לא ארחיב, תישן לילה אחד בבקו"ם ולמחורת יפנו אתכם לבסיס הטירונות, סביר להניח שתגיעו לשם בשעות הצהרים, ביום הראשון תגיעו יחלקו אתכם למחלקות ואז לכיתות ואז יתנו לכל כיתה מ"כ או מ"כית, תקבלו שמיכות, ותפוזרו באוהלים, היום הראשון הוא יום של סבבה בערך. 2. שאתה מגיע לצבא, אתה מגיע עם עוד הרבה מתגייסים, טריים כמוך שלא מכירים את המערכת ואני מבטיח לך שכולם חוששים בדיוק כמוך, סביר להניח שאף אחד לא יכיר את האנשים שמסביבו וזה גורם לאנשים להפתח אחד לשני ולהתחיל בהיכרויות חדשות, בקטע הזה אין שום בעיה אתה תתחבר מהר מאוד עם האנשים שמסביבך, לגבי הרמה של האנשים, זה עניין של מזל, אפשר ליפול באחלה פלוגה ואפשר ליפול בפלוגה שלא נגע מצרות, אבל אין לך מה לדאוג, הצבא בסופו של דבר מחנך את כולם
3. המשמעת בטירונות 02 היא קשה יותר מבטירונויות קרביות, מניסיוני בטירונויות קרביות ובטירונות 02 המשמעת ב02 קשה יותר ורוב הדגשים בטירונות הזו הם על משמעת, זה נראה כאילו מתעסקים בעיקר בקטע המשמעתי וכל השאר הוא שולי, המשמעת מעצבנת מאוד אבל מתרגלים 4. שמעת מחברים שמגרבצים כל היום, טוב תראה, טירונות 02 לדעתי זאת קייטנה של חודש, מעבירים את החודש בסבבה ומסתלקים משם, אם תוציא פטורים במקרה שיש לך מגבלות רפואיות תמצא את עצמך מתאמץ פחות אך גם אם לא, הטירונות קלה מאוד, לשבת ולגרבץ כל היום? אמממ אם הם קוראים לשיעור תאוריה של נשק בכיתה לגרבץ ולניקוי נשק לגרבץ אז כן מגרבצים המון רוב הזמן תתעסקו בלקום בבוקר לרדוף אחרי השעון לאכול לסדר את האולים במשך 4 שעות תלכו לעוד ארוחה תנקו את הנשק במשך שעתיים תלמדו איזה שיעור נשק או מ"ק במשך 3 שעות תאכלו עוד ארוחה בערב, יזיניו לכם את המוח בבדיקות ציוד ואז ישלחו אתכם לשעת ת"ש ולישון 5. נקיון שירותים ומקלחות, תראה זה תלוי גם באיזה בסיס טירונות תהייה, עד כמה שידוע לי מחנה 80 וכל השטחי אש מסביב הם קטסטרופה, לעומתם יש את זיקים וניצנים שהם בסיסים חדשים המקלחות והשירותים במצב טוב והניקיון תלויי באלה שיעשו תורנות שירותים ובאלה שישתמשו בהם, טיפ ממני, אל תוותר על רכישת אסלונית ותשתמש בה גם אם האסלה נראית נקיה ותביא איתך נייר טואלט מהבית ותשמור את הדבר בסוד, שלא תמצא את עצמך מחלק נייר טואלט לחבר´ה ובסוף נתקע בלי, מניסיון צבאי אף פעם אין מספיק נייר טואלט בשירותים, לגבי עניין הקמצנות, נשמע מניאקי אבל ככה שורדים בצבא, תהייה פראייר יידרסו אותך 6. מרגע שאתה מקבל שעת ת"ש מבחינתם אתה יכול גם לצחצח את הנעלים שלך במשך שעה, אתה רוצה לשרוף את השעת ת"ש שלך או שליש ממנה על מקלחת....בבקשה אבל שלא תצפה שזה יעבור בקלות תיקח בחשבון שיש עוד חברה שרוצים להתקלח ותיקח בחשבון שתהיייה עיייף מאוד ותרצה גם להתקשר הביתה ותרצה גם לסדר את המיטה ואולי להספיק לקנות משהו מהשק"ם, קח את כל זה בחשבון, תתקלח מהר יישאר לך זמן לשאר. 7. לרוב השבת הראשונה היא בבית אם כי אף אחד לא מבטיח לך את זה, בכל מקרה תהייה מוכן עם ציוד לשבועיים זה מה שבדרך כלל מתבקש מחיילים בתקופת טירונות, ציוד לשבועיים. 8. בבקשה ובהצלחה!!! אם יש עוד שאלות אני פה

קריד

New member
תשובות למלש"ב

כאחד שבדיוק סיים 02 אני אענה לך מנסיוני: 1. ביום הראשון מתחלקים בתוך האוהלים ויש שיחה עם המפקדים, בעיקר שואלים שאלות...הולכים לישון. 2. קל מאוד להתחבר, אף אחד לא רוצה להיות לבד, במהלך הטירונות נוצרות קבוצות של חברים, אני למשל התחברתי עם 6-7 אנשים שהיו ממש אחלה. מן הסתם שחלק מהאנשים לא תמיד הכי חברותיים ויש הרבה סוציומאטים. 3. המשמעת ממש לא קשה אבל מאוד מעצבנת ומטרטרת, יוותרו לך על הרבה (למשל על גילוח) הרבה פעמים אם פשלת יגידו לך "תזכור את זה טוב טוב" ובסוף לא יעשו לך כלום. כל שבוע יש מסדר סמל בו מענישים את כל אלה שעשו בעיות (פקלים וריצות) 4. שמעת נכון, באמת לא עושים כלום! יש כמה שעורים, כמה מטווחים, מסע ובוחן בר אור, אבל חוץ מזה, כ-ל-ו-ם!!!!!!!!!!! 5. השירותים מלוכלכים, מה לעשות שיש סוציומאטים שחושבים שאם זה לא בבית אז לא חייבים לעשות את הצרכים במקומם אלה דווקא בצד. המקלחות היו די נקיות אבל ממש צפופות. 6. אין הגבלה על מקלחת, תשכח מה20 דקות, יש לחץ גדול על המקלחות וגם ככה השעת ת"ש לא מספיקה. 7. בכלל לא, תמיד מחלקה אחת סוגרת שבת, תקווה שזה לא אתה!

למעלה