פרפר

1ידעני

New member
פרפר

ככה אני מוצא את עצמי יום שישי בליילה קצת עייף קצת משועמם (כל החברים או חולים או משועממים או אצל משפחה) ואני בשיא השעמום מתחיל לנתח שירים של הלהקה האהובה עליי...(נחשתם נכון) יש שירים שהצלחתי יותר וכאלה שפחות אבל בשיר פרפר אני תקוע לגמרי. משהו גורם לי שוב ושוב לחזור ולנסות להבין את המשמעות הנסתרת של הטקסט המדהים הזה של יהלי (עוד טקקסט מדהים של יהלי) אבל לא מצליח להבין.. אולי אתם תעזרו לי להבין...בעיקר היה קשה לי להבין את המעבר בין הדיבור בלשון זכר בבתים ובלשון נקבה בפזמון, וגם הקשר של הבית הראשון לשני בכלל השיר היפה הזה נשאר בגדר תעלומה אז..אולי אתם..

Holy Cow4

New member
../images/Emo98.gif שלום לך ידעני!

גם אני כרגע חזרתי ממסיבה לא הכי קטלנית, אז גם אני - משועממת! הניתוח שלי לפרפר: בהתחלה המדבר והאישה בשיר נמצאים באותו חדר וכנראה היא מקריאה לו מכתב שהיא כתבה על היחסים ביניהם. אחרי זה המדבר בעצם מדבר על המחשבות שלו, מספר על מה הן. "עוד מעט הוא יאסוף אותך". המדבר מספר על חבר שלה או על יציאה. אני הולכת על חבר. החבר יבוא לאסוף אותה כנראה הבייתה או ליציאה או משהו כזה - "יגיד שכבר מתחיל להתאחר". הוא הרגיש לא בנוח. כנראה בין המדבר לאישה בשיר היו יחסים רומנטיים בעבר, אבל למספר עדיין יש רגשות אליה - "אנחנו ידידים והכל בסדר" - הוא מנסה להסדיר את העיניינים. בפזמון המדבר מספר מה האישה כתבה באותו מכתב שהיא קראה לו מההתחלה, לכן זה כאילו הופך להיות מלשון זכר ללשון נקבה. "אני חולמת שאני נופלת". "אתה למטה מתרוצץ ומנסה לתפוס אותי". לא ברור למה האישה התכוונה בדיוק. יכול להיות שהיא התכוונה שהוא מציל אותה, שהוא מחזיק אותה על הקרקע, יציבה. ויכול להיות שהיא התכוונה שהיא מרגישה שהיא נופלת ביחסים ביניהם, ושהוא תמיד מנסה לתפוס אותה, רוצה ממנה יותר מדי תשומת לב. "את זוכרת שאהבת לשקר, העדפת להשתכר במקום לדבר אליי" - האישה העדיפה לעשות הכל בשביל לעמוד בלחץ מאשר לדבר עם המדבר על הבעיות שלה, הבעיות שלה בכלליות או הבעיות שלה עם היחסים שלהם. בבית השני המדבר אומר שהוא לא בטוח איך להגדיר אהבה אבל הוא יודע שזה שביר ומסוכן. זה יכול להשבר בקלות וזה יכול גם לשבור. והקטע הכי משמעותי בשיר: "בכף היד שלי אני מחזיק פרפר, מוסתר בתוך אגרוף סגור. האם הוא חי או מת, אני שואל אותך. את יודעת, זה תלוי גם בך". הפרפר בעצם מסמל את היחסים ביניהם, את האהבה ביניהם. הוא שואל אותה איך היא רואה את האהבה ביניהם, האם הם מתו כבר ואין טעם להמשיך, או האם האהבה חיה וקיימת. זה תלוי גם בה. מקווה שזה עזר לך. ואם כן - שמחה לעזור! לילה טוב וסופשבוע רגוע בגלגלץ!

Just Adi

New member
ניתוח שעשיתי לפני כמה ימים.. ../images/Emo80.gif

ואם היית טורח להסתכל למטה בעמוד היית רואה: השיר מספר על מערכת יחסים בין שני אקסים, שהם עכשיו ידידים. בבית הראשון- "הנה את איתי, יושבת בחד, קוראת מכתב שאת שלחת, אנחנו ידידים והכל בסדר, עוד מעט הוא יאסוף אותך, אולי הוא יעלה , נשתה קפה ביחד, ויין וסיגריה ונדבר, בשעון שלו, יציץ הוא פעמיים, יגיד שכבר מתחיל להתאחר" אפשר להבין שהם ידידים "אנחנו ידידים והכל בסדר" זה שהוא אומר ש"הכל בסדר" אומר שהיו להם בעיות בעבר, עדיין לא ברור אם בזמן שהם היו בקשר רומנטי או לא. לאחר מכן אפשר להבין שהבת במערכת יחסים "עוד מעט הוא יאסוף אותך" ושהבן זוג שלה ביחסים סבירים עם הגבר (האקס והידיד של הבת) אבל עדיין מרגיש מאויים על ידו "בשעון שלו יציץ הוא פעמיים יגיד שכבר מתחיל להתאחר", השורה הזאת אומרת שבעצם... הוא כבר רוצה ללכת מהדירה של הגבר, לא נוח לו ולא נעים לו שם, אולי בגלל שהגבר הוא האקס של חברתו. הפזמון - "אני חולמת שאני נופלת את זוכרת, אז זוכרת שכתבת, אתה למטה מתרוצץ ומנסה לתפוס אותי, את זוכרת שאהבת לשקר, העדפת להשתכר, במקום לדבר" אומר על הבת, שכשהיא הייתה עם האקס שלה (אני משוכנעת שהייתה בינהם מערכת יחסים רומנטית) היא הייתה במצב נפשי קשה, והיא הרגשה שהבן כל הזמן מנסה איכשהו להציל אותה, והיא רצתה להמלט מהבעיות שהיו לה ע"י שקרים וע"י שתייה במקום דיבורים. הבית השני - "קשה לי להסביר, מה אני בעצם, מה אני חושב על אהבה, אבל אני מוכן, לנסות ולהראות לך, כמה זה שביר ומסוכן, בכף היד שלי, אני מחזיק פרפר, הוא מוסתר בתוך אגרוף סגור, האם הוא חי או מת , אני שואל אותך, את יודעת, זה תלוי גם בך..." פה הבן מנסה להסביר מה הוא חושב על אהבה, והוא עושה זאת באמצעות סיפור, שאני משערת שנלקח מסיפור עתיק, בסיפור העתיק מספרים על זקן חכם שידע לענות על כל שאלה, באו אלי כמה ילדים ואמרו לו שאחד מהם מחזיק פרפר בידו מאחורי הגב והזקן צריך להגיד אם הוא חי או מת , והזקן ענה להם שאם הוא יגיד שהוא מת הם יפתחו את היד והפרפר יעוף, אך אם הוא יגיד שהוא חי הילד ימעך אותו בידו והפרפר ימות, בין כה וכה הוא לא יכול להיות צודק. בדומה לזה בשיר, הבת יכולה לקבוע אם האהבה שיש לו תתקיים או לא, אם היא תגיד שהפרפר חי, אז בעצם האהבה חיה וקיימת גם בליבה, ואם היא תגיד שהוא מת, זה אומר שאין לו עוד תקווה. פזמון חוזר- בשינוי קל בשורה האחרונה "העדפת להשתכר.. במקום לדבר... אלי" שהפעם הוא מסביר, שאולי לא היה לה בעיה לדבר, אולי הוא היה הבעיה והיה לה קשה לדבר אליו

1ידעני

New member
תודב לכם

עכשיו אני השיר קצת יותר מסתדר לי בראש.. נ.ב לגבי השרשור למטה סליחה דווקא חיפשתי ולא שמתי לב..)

נראה לי יותר שהוא ידיד שלה

והוא מאוהב בה אבל יש לה חבר. והיא די משחקת בו-"אני חולמת שאני נופלת את זוכרת את שאמרת,אתה למטה מתרוץ ומנסה לתפוס אותי את זוכרת שאהבת לשקר העדפת להשתכר במקום לדבר". היא מראה לו שהיא פתוחה אליו שזה שהיא מספרת לו על החלומות שלה אבל היא לא מדברת איתו על דברים רציניים כמובן שהיא איתו היא עוסוקה בדברים אחרים חסרי משמעות כמו השתכריות או שקרים. היא אומרת לו שהיא חלמה שהוא שם בשבילה תמיד גם בחלומות,יש בינהם קשר מסוים אבל אי אפשר לתאר אותו,הם ידידים הוא אוהב אותה היא אוהבת אותו אבל אולי הם מפחדים להכנס לקשר רציני ולהרוס את הידידות שלהם.

שלום לך ידעני...אני בדר"כ לא כותבת

כאן, אבל ראיתי את ההודעה שלך והיה לי ממש חשק לענות.. תיראה, פרפר זה בין השירים הכי חזקים שאני מכירה על אהבה , אבל הכי, כתבתי חצי מהבית השני (זה שהוא מחזיק את הפרפר) על הקלמר ואף אחד לא מבין מה העניין במשפט הזה אבל הוא כזה חזק!!... לניתוח:...קראתי פה ניתוחים של אחרים ועוד ימרשימים שלי הוא יותר פשוט כי באמת הוא שיר מורכב (כמו כ השירים של יהלי9... לפי דעתי מסופר פה בעצם על מצב של ידיד וידידה מאוד טובים, אבל לא בעלי רגשות דומים, הכוונה שהוא אוהב אותה אבל בסתר והיא אוהבת אותו כידידה- מקרה נפוץ בחיים שלנו... היא יותר בעלת האופי "המשוגע" והוא יותר בעל האופי "הנורמאל והטוב". בפזמון הוא מנסה להגיד שהנאמנות שלו כלפיה נעשית תמיד, וחבר אמיתי זה באמת חבר שיציל אותך כשתיפול, העניין שהוא רוצה יותר מחבר רגיל..ואז בבית האחרון והמושלם הזה באומרו על הפרפר הוא בעצם כאילו מעמיד תנאי כאשר הוא שואל אותה בעקיפין אם היא אוהבת אותו או לא- ולפי התשובה הפרפר ימות או שלא... ככה אני רואה את זה...אבל הניתוחים החארים של עדי ועוד מישי שאני לא מכירה ממש יפים... אגב, אני חושבת שזה השיר היחד שגרם לי לבכות... סורפרייז!!

Fairies Hunter

New member
אוי זה השיר הכי יפה ורגיש ששמעתי

אני כל כך אוהבת אותו.

למעלה