פרץ של שנאה עצמית

queen helen

New member
פרץ של שנאה עצמית

מצטערת, אבל אני חייבת לפרוק... בימים כתיקונם, כמעט אף אחד לא מתחיל איתי, וככה הכי נח לי. ואז לפני שבוע שניים התחילו איתי. אחד ידעתי בדיוק מה הוא רוצה, אז נפנפתי אותו בקלות וברור שנישאר ידידים. אבל השני... זה היה מישהו שרק פגשתי, שהיה נחמד ועדין ורגיש. נחמד יותר מדי, על גבול המציק, אבל לא מתוך כוונה רעה כל שהיא. ואז הוא התחיל איתי בצורה הכי נעימה ומקסימה שיש. אבל הנחמדות המעצבנת הזאת, וגילו המבוגר מדי בשבילי, והמראה שלו, וכמובן - שאינו א-מיני, גרמו לי להגיב בצורה הרגילה: "יש לי כבר חבר". גם אח"כ הוא נשאר חביב להפליא, אבל אני נהייתי חשדנית, שמה פתאום יחליט לנסות לשכנע אותי שנצא למרות החבר הדימיוני, או שינסה לדלות עליו פרטים (ואין גרועה ממני בלספר בשקרים). בקיצור - שנינו עובדים על משהו ביחד, ואני מסיטה את מבטי, עונה בתשובות קצרות, ומנסה להמלט ממנו ברגע הראשון האפשרי. והיום שוב נפגשנו, באותה סיטואציה. ואז אמרתי יפה שלום, חייכתי ונעלמתי בחדר אחר. כשהוא בא לשאול שאלה עניינית לגמרי, כמעט נבחתי עליו מרב קוצר רוח לחיוכים ולדיבורים האין-סופיים שלו, וכמובן, הפחד הישן נושן שלי, שעלי להגן על עצמי בכל מחיר ממי שדורש בטובתי. אני כ"כ מצטערת על איך שהתנהגתי כלפוי. אני כ"כ מצטערת על איך שנהגתי כלפי עצמי...

p019

New member
דבר ראשון לאהוב את עצמנו.

גם אם הוא נמשך אליך וזו הסיבה שהוא נחמד (אם כי יכול להיות שהוא סתם מחבב אותך ללא שום דבר מיני) - לא אומר שהוא עושה משהוא רע. זה לא שהוא יתנפל אליך או משהו כזה. חברה שלי סיפרה לי כי ביום שהיא הודיע שהיא מתחתנת - כל מיני ידידים שהיו לה שנים פתעום נעלמו. אחרי הסיפור הזה שמעתי את זה מעוד אנשים. זה לא ממש ברור - כיוון שהיא דיברה על אנשים שהיא הכירה במשך שנים והיה ברור (לפחות לה) שבחיים לא יהיה משהו ביניהם. אבל גם אם זה נכון - גם אם יש גברים/ נשים שנישארים בסביבה כיוון שהם חושבים שאולי, אולי, יום אחד יהיה להם סיכוי (גם אם רק בתת המודע שלהם) - מה זה משנה לנו? אם זה מישהו שאת מחבבת - אז ממש אין סיבה להתרחק רק ביגלל זה. אם זה מישהו שאת צריכה לעבוד איתו - אז עוד יותר - תשמרי את הדברים ברמה חברית - על תדברי על עצמך יותר מידי - אבל גם על תיברחי ממנו - כי ממש אין לזה סיבה. לא עשית שום דבר רע שאת צריכה להצטער אליו - אבל יהיה לך ארבה יותר נוח עם עמצך אם לא תברחי מסטואציות רק כיוון שאת חושבת שאולי יש דברים בגו. במיוחד כשמדובר ביחסי עבודה - כבר יצא לי לא פעם לעבוד אם אנשים שלא חיבבתי, ועדיף שהם לא ידעו מה אני חושבת אליהם במצב כזה. ובשום מקרה - לא לפתח שינאה עצמית!!

וואי זה בדיוק מה שקורה לי

הרבה פעמים אני נקלעת לסיטואציות כמו שלך והרגשות הן בדיוק כמו שתיארת...לא יאמן...אני נדהמת כל פעם מחדש..:)

queen helen

New member
כבר יותר טוב, תודה! ../images/Emo13.gif

ובכל זאת אני מקווה להפגין קצת יותר בגרות ושיקול דעת בוגר בפעם הבאה...

למעלה