פרקט או גרניט פורצלן?

SSSniper

New member
פרקט או גרניט פורצלן?

אנחנו זוג צעיר שעובר לדירת 3.5 חדרים בת"א. הסלון והמטבח הם ביחד (כשאי מפריד ביניהם. ) את החדרים אנחנו רוצים לעשות בפרקט. ההתלבטות היא לגבי הסלון+מטבח. האם יש בעיה עם פרקט במטבח? האם יש בעיה של ניקוי הפרקט ושריטות? איזה סוג של פרקט מומלץ? האפשרות השניה היא גרניט פורצלן. אמרו לנו שאם לא מניחים את הריצוף טוב הוא נוח להישבר ונראה מאוד לא טוב. מה המלצותיכם לכאן או לכאן.
 

מרבי 1

New member
חיפוי לרצפה

תתחדשו! פרקט בחדרים זה מאוד נוח לניקוי עם סמרטוט לח ונותן תחושה חמימה ונעימה. גרניט פורצלן הוא בעייתי, בייחוד במטבח. רואים כל טיפה שנופלת, כל פירור, ובחריצים של האריח נתפס שומן שמחייב שטיפה במים עם מסיר שומנים פעם בשבועיים בערך. לא מומלץ. לגבי ההדבקה שלו, המשטח עליו מדביקים חייב להיות ישר וללא מרצפות רופפות ו/או מתנדנדות מפני שבמשך הזמן זה "עובר" לגרניט-פורצלן. פרקט לסלון ולמטבח - אפשר להשתמש בפרקט בעל מקדם שחיקה גבוה המיועד למקומות ציבוריים וכך להמנע כמה שיותר משריטות ופגיעה בפרקט. למטבח כדאי לבדוק את האפשרות של מרצפות סומסום (עם שכבת הגנה), קרמיקה או טרצו אייכותי. מרבי מעצבת פנים
 

SSSniper

New member
את מתכוונת למרצפות שומשום כמו פעם?

מה זה טרצו איכותי? מה דעתך על פרקט במטבח?
 

uvls

New member
פרקט אמפיבי

יש קצת בעיה עם פרקט במטבח, שכן הוא רגיש מאוד למים. מספיק שפעם אחת ישפך איזה סיר מלא מים או רוטב עגבניות ואתם עשויים להיקלע לצרות, לרבות הכרח להחליף את הפרקט (שספג והתנפח ונרקב). גרניט פורצלן יכול בהחלט להתאים, ובניגוד למרבי אני לא סבור שיש בעיה עקרונית עם לכלוך. צריך פשוט לבחור בגוון וטקסטורה שאינם מדגישים כתמים, וכמובן שצריך להניח את הריצוף בצורה מקצועית, ואז הוא אינו צפוי להישבר או משהו בסגנון. את הסלון אפשר בהחלט לחפות בפרקט. גם לטעמי שומשום, באופן כללי, יפה יותר מגרניט פורצלן, אבל זו כבר אופרה אחרת. בקיצור - לא כדאי לרצף מטבח בפרקט.
 

SSSniper

New member
תודה על התגובה.

העניין הוא שהסלון והמטבח מאוד לא גדולים ואנחנו רוצים שהם יהיו עשויים מאותו חומר כדי שהשטח יהיה יותר גדול. האם אין שכבה שמגנה על הפרקט?
 

uvls

New member
בכל זאת

הפרקט עצמו מוגן לא רע בכלל, פרקט למינציה בדרגת שחיקה גבוהה או פרקט עץ בציפוי של אחת הלכות המטורפות שיש היום, במיוחד למטרה זו. הבעיה היא החריצים בין היחידות, אותם לא ניתן לאטום במאה אחוז, ושם הרגישות הגדולה של הפרקט - כניסת מים בינו לבין הרצפה עליה הוא מונח. אבל מה, אם אתם מאוד רוצים תעשו פרקט גם במטבח. זו לא חתונה קתולית. אולי לא ישפך לכם סיר המים הבעייתי לעולם, אולי זה יקרה, אבל רק אחרי כמה כמה שנים, מה שיהפוך את העניין לכדאי עבורכם. אם זה חשוב לכם, נסו. ואגב, אם המוטיבציה שלכם היא המשכיות הריצוף, ניתן להשיג את האפקט גם בעוד דרכים - הנמכה מקשרת, צביעה שתחבר את החללים, תאורה המשכית, יצירת פרט מקשר מעניין בין סוגי הריצוף השונים ועוד...כך שהחלפת סוג הריצוף יכולה להפוך גם ליתרון.
 

מרבי 1

New member
מניסיונן של גולשות

הי יובל, מניסיונם של אחרים: בפורום "שפץ ביתך" ב-ynet, נשפכו קיטונות (בנוסף לדליים של מים רותחים עם מסיר שומנים...
על מרצפות גרניט פורצלן במיטבח... מרבי מעצבת פנים
 

אלי271

New member
פרקט

עם פרקט עץ אמיתי בהדבקה ישירה על הרצפה אין שום בעיה גם לא במטבחים ואפילו לא במקלחות. לי יש בבית במטבח. אם אתם רוצים לדבר עם מקצוען אמיתי בתחום תתקשרו לחגי 054-439039 . בהצלחה!
 
למעלה