פרקט

michal_sil

New member
פרקט

שלום לכל חברי הפורום, אני מעונינת לרצף את הסלון בדירתי בריצפת פרקט. יש לי ילדים קטנים- אשמח להמלצה על פרקט המצטיין בעמידות לאורך זמן. בנוסף , האם מישהו מכיר ספק של פרקט המוכר עודפים במחירים נמוכים (מדובר בסלון די קטן..). בתודה מראש- מיכל

אני הייתי בכמה מקומות...

קודם כל, יש סוגי פרקטים שונים, החל מלמינציה - שזה לא עץ בכלל, אלא ציפוי מחומר סינטטי - עד כמה שהסבירו לי. הכי זול, הכי עמיד אבל הכי פחות יפה. מעליו יש את הפורניר, שהוא שיכבה דקה של עץ בעובי של 8 מילימטר, על סנדביץ של עץ. נראה יפה בהחלט, מחיר ממוצע - תלוי איפה קונים - ויחסית עמיד. הכי יקר אבל הכי יפה זה העץ המלא. אני הייתי בחנויות בנמל תל אביב, והחנות הכי זולה היא בתוך הנמל, ממש ליד אייס קנה ובנה. כמו כן, כמעו בכל חנויות הריצוף מציעים גם פרקטים. שווה להיכנס ולשאול בהתאם למה שרוצים.

בימים האלה, עורכת בדיקה יסודית

בקשר לרצפת עץ - ולא פרקט הידוע בארץ. גדלתי על פרקט אמיתי, מעץ, בהונגריה. להכזבתי, רוב הפרקטים, שמשווקים בארץ, כזה-כאילו פרקטים, דקים, רעשנים, בקיצור, כל מה שטוב ברצפת עץ, הולך לעבוד. לכן, בעצמי עושה רצפת עץ, ובבדיקה, של חומרי גלם. (עלות, הספקה, מידות...) כעץ גלריה קיימים לוחות עץ עם "נוטפדר" - לשמחתי נגרי הבניין מדברים בשפה מקצועית, מוכרה לי: גרמנית. - אבל רובם מוחרים עץ אורן, שדי חלשה, ביחס לבוק, אגוז, או תיק. מתיק עשו פעם את הספינות, יש לו תכונות מצוינות לרצפה, ואפשר לנקות עם סמרטוט רטוב. תכננתי משטחי מדריגות, לא מזמן, ומפני שכאן עדיין לא כל-כך בשימוש, הנגר התחיל להגיד, שזה הוןטואפות! נורה התעצבנתי, כי שאלתי מחיר, ולא את דעתו. אני רוצה להחליט, שלמטרה שלי, בכמות שאני צריכה, מה במאת המחיר. אם יש לך קצת סבלנות, בקרוב תקבל את תוצעות הבדיקה.

רצפת פרקט

כפי שכולם אמרו ישנם סוגים שונים של פרקט ואספר על כולם יתרונות מול חסרונות. הפרקט הסינטטי הידוע כפרקט למינציה יתרונותיו מחירו הזול ומגוון הרחב של טקסטורות שניתן לקבל אצל הספק. חסרונותיו העמידות לאורך זמן - לא ידועה החל משבוע ועד שנים תלוי מי המשתמש הסופי. שימו לב המינוח המקצועי הוא מטעה פרקט זה לוחות עץ מלאים מסוגים שונים ולעניין הפרקט ישנם שני סוגי פרקט עץ האחד פרקט תלת שכבתי שבעצם השכבה הראשונה היא העץ כ 5 מ"מ ומתחתיה שכבת עץ זולה יותר המשמשת כתשתית היתרון שלו שהוא ניתן לתחזוק לאורך שנים ניתן ללטש את הפרקט בשכבה עדינה ולמרוח עליו לכה העמידה בפני שחיקה הליטוש הוא פעם ב 4-5 שנים. ניתן למצוא אותו בשוק במגוון רחב של עצים אלון אגוז מייפל ועוד . והעניין המרכזי פרקט עץ מלא הוא מגיע בשני צורות כפלנקים לוחות עץ ברוחב של 10-20 ס"מ עובי מ-1 ס"מ עד 2.2 ס"מ או כפלנקים קטנים יותר ברוחב של 5-עד 8 ס"מ ובאורך של 40-50 ס"מ .העץ מגיע בסוגים שונים טיק אגוז שרי אלון ועוד השאלה היא המחיר . בהתקנת פרקט עץ יש לשים לב למחיר ההתקנה שהוא לא מבוטל וגם לתהליך. הייתי ממליץ על ספק אך אשמור על עקרונות הפורופ לא לפרסם ישנם זורונלים מתאימים שם תמצאו את הספק המתאים. בהצלחה .

cckuki

New member
אז מה בעצם עדיף?

האם בכלל כדאי לעשות פרקט בבית שיש בו ילדה קטנה וחתול? אמרו לי שהפרקטים הסינטטים היום מאוד עמידים זה לא נכון?

עמידות פרקט

לגבי העמידות של פרקט סינטטי - אם הספק המתקין מתחייב בקשי זאת כתוב לא לוותר

oren*

New member
אנחנו עשינו פרקטים בכל החדרים בבית

בחורף הולכים עליו יחפים ולא מרגישים רצפה קרה, בקיץ נעים מאוד, והגוון של העץ בעיניים מרגיע (לדעתי). קל מאוד לנקות (עם סמרטוט לח), במידה ואחת החתיכות נשברת, אפשר תמיד לרכוש חתיכה חדשה ולהחליף. קנינו פרקט סינטטי שמתחבר בשיטת פאזל, חתיכה מתלבשת על חתיכה. בלי הדבקות, בלי חומרי שימון, בלי כתמים במידה ונשפך מעט קפה או מיץ. יש לנו כלבה אם זה עוזר לך, כשהיא הייתה גורה היה בורח לה לפעמים פיפי על הפרקט ואחרי ניגוב קל עם נייר סופג לא נשארו סימנים או רטיבות.

למעלה