פרקים ראשונים מ"זרמי חלל" של אסימוב

גרומיט

New member
פרקים ראשונים מ"זרמי חלל" של אסימוב

הפרק הראשון מתוך "זרמי חלל", רומן האימפריה הראשון של אייזיק אסימוב, פורסם להנאתכם ב"בלי פאניקה". הרומן, שממוקם כרונולוגית בין סדרת הרובוטים של אסימוב לסדרת המוסד, עומד לצאת בזמן הקרוב בתרגום עברי בהוצאת אודיסיאה. תהנו

גרומיט

New member
ותזכורת - חוף הפלדה

לינק לשני הפרקים הראשונים של חוף הפלדה נמצא אי שם למטה. ניתן, כמובן, למצוא אותו גם בעמוד השער של "בלי פאניקה" תהנו

Shenok

New member
אפרופו המוסד והרובוטים

כמישהו שלא קרא אסימוב (חוץ מ´עלטה´ או ´חשיכה´ לא זוכר את השם המדויק), מה בעצם הספר ש´צריך´ להתחיל איתו את הסדרה. הבנתי שמדובר בסדרת ספרים ארוכה מאוד עם הרבה קפיצות והשלכות לספרים שלפני אחרי ושבין לבין.

preacher

New member
שאלה קצת מסובכת.

יש שתי סדרות - סדרת הרובוטים, וסדרת המוסד. יש מספר ספרי "אימפריה" שכרונולוגית נמצאים ביניהם. כל אלה נכתבו בשנות החמישים שישים, אבל בשנות השמונים אסימוב המשיך את שתי הסדרות וחיבר ביניהן. מה שאני הייתי עושה זה ככה: מתחיל בסדרת הרובוטים המקורית - השמש העירומה, מערות הפלדה (ונדמה לי שיש עוד אחד). ממשיך בסדרת האימפריה - כרגע, זרמי החלל, וגדול ורחב הוא העולם. אח"כ - שלושת ספרי המוסד הראשונים (לא זוכר שמות, שמישהו יעזור לי). עכשיו לספרים משנות השמונים: ספרי הרובוטים המאוחרים, ספרי המוסד המאוחרים. יש שני פריקוולים לסדרת המוסד שאתה יכול לקרוא אחרי כל זה (אבל לא ממש מוכרחים, הם לא משהו). ואם הגעת עד לכאן יש ספרי מוסד שכתבו סופרים אחרים.

להתחיל עם מערות הפלדה

אבל כשהוא נכתב, הוא היה חלק מיקום שלם. רק כדי לקבל מושג, הייתי ממליץ לקרוא באותה הזדמנות גם את אנוכי הרובוט, ושאר סיפורי הרובוטים הקצרים. אחרי זה השמש העירומה, כשהשלישי בסדרה (רובוטים של שחר?) כבר קורץ לכיוון סדרת המוסד. מוסד וקיסרות, המוסד האחר והשלישי (לא, לא זוכר את שמו. אולי המוסד השמימי?) השאר לפי המלצת המטיף.

preacher

New member
צודק, שכחתי.

אז עוד שני ספרי רובוטים קודם? וואו, הרשימה הזאת בלתי נגמרת. המוסד השמיימי, דרך אגב, הוא הראשון. אם הוא היה נקרא סתם "המוסד" - טוב, אתה יכול לדמיין מה היה קורה.

סיד

New member
אני זוכר את זה אחרת

המוסד השמיימי, המוסד האחר, מוסד והארץ.

גרומיט

New member
למה להסתבך? לכו ל"בלי פאניקה" ../images/Emo13.gif

ובתוך רשימת סדר הקריאה המומלץ לסדרות, מתחבאות גם הסדרות של אסימוב.

Ergil

New member
לכולכם יש חורים בזכרון

זה הולך ככה: המוסד השמיימי, מוסד וקיסרות, המוסד האחר, פאתי המוסד והמוסד והארץ.

זש

New member
יש עוד

קודם כל, הספר השלישי בסדרת אליג´ה ביילי (המוקדמת) הוא "בארץ הרובוטים" שלמעשה אני חושב שהוא הראשון מבחינה "כרונולוגית". חוץ מזה יש אסופות של ספרים ונובלות שאסימוב קישר באופן רופף עם התקופה שבין היציאה מכדור הארץ להקמת האימפריה, בעברית אני חושב שיצא רק "אבק כוכבים". אני קראתי את הספרים לפי סדר מופרע לגמרי וזה לא הפריע לי, מצד שני אולי אני פשוט בעל רגישות נמוכה לספויילרים.

Boojie

New member
כשקראתי בזמנו את ספרי אסימוב

(במסגרת מבצע "השלם את החורים בהשכלתך"), לקחתי אותם בזה אחר זה מהספריה וקראתי אותם בלי שום מודעות לסדר. דווקא הסתדר יופי...

melody_knight

New member
כרונולוגית

קראתי ראיון משעשע מאוד עם גרדנר דוזואה (נדמה לי שכך מתרגמים את השם שלו), העורך המיתולוגי. הוא אמר שאת אסימוב צריך לקרוא לפי הסדר שבו נכתבו הספרים. זה קצת מבלבל אבל זופ חות או יותר הדרך לראות איך שתי הסדרות משתלבות.

למעלה