פרקי כפות ידיים כחולים

מעצמי

New member
פרקי כפות ידיים כחולים

שלום, לאחרונה החלו להיות לי צבעים כחולים שחורים בפרקים של האצבעות בעיקר ביד ימין. יש לציין כי מהקור נהייה לי יובש בעיקר ביד ימין ולכן כבר שבוע אני מורחת שמן זית (שמן זית בלבד לא בקרם או משהו כזה) וזה מאד עזר ליובש. אבל פתאום הכחול שחור הזה הגיע ואני מפחדת, זה מעולם לא היה לי. מה אני יכולה לעשות ? מבחינת תזונה???? (יש לי גם המון ליחה, לשון עם כיסוי לבן, סימני שיניים, ותחושה (כבר כמה חודשים) של כאילו חום אבל אין לי חום, מבחינת עיכול יש לי הרבה שלשול וצואה רכה ) מבחינת חימום האזור??? זה יעזור???

miriamr

New member
קור בקצוות

שלום, ממה שסיפרת נראה שישנה חסימה מסוימת בזרימת הדם לקצוות. מכיוון שמדובר ביד אחת בלבד נראה שזה לא סיסטמי. דבר ראשון אני ממליצה לפנות לרופא ווודא שהכל בסדר עם כלי הדם הפרפריאליים. הדם אחראי על לחלוח וחימום של הרקמות וזו הסיבה שישנם סימני קור ויובש. מאוד מאוד ממליצה ללכת למטפל בדיקור (לא במקום רופא!) ולעשות סדרה של טיפולים, ייתכן ומדובר במספר טיפולים בודדים בלבד. בנוסף נראה שישנה חדירה של קור לכל המערכת וחולשה סיסטמית של הכוחות שאמורים לתת קונטרה לאותו קור שאנו חשופים לו במיוחד בחורף. לגבי חימום האזור - בהחלט, מרחיב את כלי הדם ומאיץ את זרימת הדם. תזונה - תזונה מחממם! מה זה אומר - מבושל, מבושל, מבושל! מערכת עיכול חלשה שלא מקבלת תזונה חמה מייצרת המון ליחה שמתיישבת בדרכי עיכול תחתונות, מערכת נשימה עליונה ועוד'. כרגע אני ממליצה על תבשילים (בישול ארוך), מרקים, הרבה ירקות ודגנים מבושלים. להימנע ממזון נע וקר כמו סלטים חיים, סושי, סטייק נע וכד'. אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור. מרים רייך מטפלת ברפואה סינית עתיקה לילדים ולמבוגרים 054-7468915

ינוקא1

New member
היי לך.

בגדול , חסרה לך קצת "אש" וחסר לך יאנג בטחול. (אגב , מהיכן התיאור המדויק הזה של הסימפטומים ? ? ? את לומדת רפואה סינית ? ? ?) האש הפנימית חשובה מאוד גם לעיכול , כי היא זו שכביכול מבצעת את ההתמרה של האוכל ומסייעת לבניה של דם. זה שאת מרגישה חום , זה לא בגלל שיש לך חום אלא ההיפך - החום "עולה למעלה" כי בגלל שמערכת העיכול חלשה ופחות בונה דם , אז אין מה שיחזיק אותו במקום. באופן כללי ההמלצה שלי מבחינת תזונה זה להשתדל להימנע מסוכר לבן ומוצריו , וכן מקמח ומוצריו , וכן ממרגרינה ומוצריה. להוריד כמה שיותר את המאכלים שמכילים את החומרים הללו. לאכול חלבונים : בשר ! ביצים ! לאכול פירות וירקות. לשתות תה מחמם , רצוי עם ג'ינג'ר \קינמון \ הל וכו' וכו'. את יכולה לקנות בסופר פארם מיכל שאפשר להכניס לתוכו מיים חמים , לסגור אותו , ולהניח על איזור הבטן והטבור ולחמם את האיזור. כמובן חשוב מאוד שההרגשה תהיה נעימה.

מעצמי

New member
תודה רבה

אני מתעתדת ללמוד רפואה סינית , כרגע בוחנת כמה בתי ספר. לתיאור הפשוט שלי את עצמי קצת נעזרתי בספר שקראתי בנושא. ההסבר על החום שעולה עניין אותי מאד. אזכור את הדברים, תודה.

RanLoel

New member
כיחלון בכפות הידיים

שלום מעצמי, הדברים שנכתבו נשמעים נכונים. לא ציינת אם הצבע הכחול שחור קבוע או בא והולך, נקודה שיש להתייחס אליה. בכל מקרה, אני מצטרף להמלצה לראות רופא כדי לוודא שזרימת הדם איננה נגרמת בגלל בעיית שלד (תזוזה של חוליות הצוואר לדוגמא, החוסמת את זרימת הדם לכף היד). לאחר שתראי רופא כדאי לפנות באופן מסודר למטפל שיערוך אבחנה מלאה ויתאים עקרון טיפולי, דיקור ופורמולת צמחים רלוונטית. אני אוסיף שתי המלצות חשובות. הראשונה - תנועה. כל פעילות גופנית עשויה לעודד את סירקולציית הדם. נסי לבחור בפעילות המייצרת תנועה בפלג הגוף העליון. יוגה לדוגמא תהיה עדיפה על הליכה רגלית או ריצה. השניה - עיסוי. בקשי מחבר לעסות לך את היד ובמיוחד את כף היד. אם את יכולה לעשות זאת לבד, עסי לבד. העיסוי מייצר חום מקומי, החום מרחיב את כלי הדם ומעודד תנועה של דם למקום. הרבה הצלחה, רן

מעצמי

New member
תודה רן על ההתייחסות הרצינית

של חברי הפורום ושלך, ואגב, אני מיישמת כבר את התגובות שכתבו לי.

למעלה