פרק ב' במשבר

• פותח הנושא X2A
  • פורסם בתאריך

X2A

New member
פרק ב' במשבר

מוצאת את עצמי בתוך חלום בלהות, סיפור חוזר, הגלגל הסתובב והגיע לאותו מקום. אבודה.
הכרנו לאחר גירושים (כל אחד מאחר-למען הבהרה) די מהר התקרבנו, התקדמנו לאט לאט, מאד לאט, כל אחד עם הקוצים השלופים שלו מהגלגול הקודם, שנשרו אט אט. אחרי שנתיים עברנו לגור יחד, אחרי עוד שנתיים הבאנו ילד משותף לעולם, עברו 15 שנים, לאורך השנים קשר חזק ועמוק, ושוב הכל על סף פרוק. בחודשים האחרונים היו הרבה עלבונות וכעסים, מה שלגמרי היה חדש.
לפני מספר שבועות הוא פרץ אאוט אוף דה בלו (כמה פעמים אפשר להיות אותה מטומטמת כמה) במשבר אישי כללי, נופל על הזוגיות, ואני בעיקר מפורקת.
אין עוד החלטות, אבל גם אין הרבה יכולת לתקשורת. לא שברוגז, הדיבור השוטף גם הטכני וגם החברי הוא אחלה לגמרי, רק רוצה בלי קשר אינטימי זוגי לקחת לעצמו זמן כי לא יודע...
יש מי שמבין? שמזדהה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אולי אייבורי צודק ואולי לא

בכל מקרה, גם בפרק ב', אחרי 15 שנה, סביר שתהיה הצטברות של בעיות זוגיות בלתי פתורות.
&nbsp
הפתרונות המקובלים:
&nbsp
1. שיחות עומק כנות
2. אם 1 לא עוזר, טיפול.
&nbsp
בכל מקרה , ברמת הפירוט שאת פירטת כאן (כלומר, כמעט כלום) אי אפשר לומר יותר מזה.

X2A

New member
קצת קשה

להכנס למקום חדש, לא מכירים אף אחד, ולהפתח ולשפוך פרטי פרטים.
אצלי זה עובד שלב שלב
קצת התענינות,קצת תמיכה, קצת שאלות, קצת רעיונות.... והדברים מתבהרים ונחשפים רובד רובד.
מצד שני, אולי זו לא המטרה כאן, באמת שאין לי מושג.
נכנסתי להתמך, זה מה שאני מכירה מהפורומים לפני שנים, יתכן שהיום הדברים פה אחרת. כולם בפייסבוק ושם בלתי אפשרי לי כי אין אנונימיות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש פורומים שמתמחים ב"תמיכה".

פה יש ויש. אני עצמי פחות בענייני תמיכה, ויש לזה סיבה:

בפורום זוגיות במשבר מגיעים בד"כ אנשים שמפוצצים על בן/בת הזוג, ונורא רוצים לשמוע שהם צודקים ובן/בת הזוג טועה. ולפעמים זה כל מה שהם רוצים!

בעיניי, זו תהיה לרוב טעות לחזק את התפישה הזאת, ועדיף שכל צד יראה מה החלק שלו בבלגן. (יש גם מקרים יוצאים מן הכלל, של התעללות, אלימות, או סתם טירוף. אבל לרוב אלו מצבים סימטריים של בני זוג ששניהם אחראיים למה שקורה).

חוץ מזה, אנשים פה כן מביעים אמפתיה (כולל אני...) כשיש משהו שאפשר להרגיש אנושית. סיפור שבו קורה משהו שאפשר להבין או להזדהות איתו. קשה להרגיש אמפתיה לאדם שבא וכותב "אני בזוגיות, יש צרות איומות, הצילו".

תביני: אני לא מבקר אותך. בהחלט מותר לך לבוא לפה בקצב שלך ולהחשף שכבות שכבות. אבל הציפיה שלך גם כן צריכה להיות ריאלית: כשהקלט דליל, גם הפלט דליל בהתאם.

את מוזמנת להישאר כאן ולהיפתח בקצב שלך - או לא להיפתח בכלל. שניהם סבבה. איך שמתאים לך.

X2A

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת,רק לא רואה סתירה למה שאני כתבתי

תמיכה זה בהחלט גם להכניס מבט אוביקטיבי ולהאיר מה שחושבים, כל אחד לפי ראות עיניו.

איזה ברת מזל את שהיו לך 15 שנה של קשר עמוק. זה לפחות

אומר שאת יודעת לבחור נכון ושאתם מתאימים ומחוזקים ביחד. נדיר לשמוע על מערכת יחסים כזאת באופן כללי וגם כסיבוב שני זה דיי מיוחד.
אבל את יודעת בכל זוגיות יש משברים גדולים וקטנים ואם הבסיס חזק אז אפשר לאחות כל שבר.
&nbsp

X2A

New member
ואודה מאד לעזרה במציאת פורום תמיכה.אני לא מוצאת

מריוס זכריה

Member
מנהל
(א) באמת אין סתירה (ב) לא מתמצא בפורומים אחרים...

אבל אולי גולשים אחרים ידעו לענות לך.
בהצלחה!

למעלה