פרק היום - כוח לנשים

nick at noon

New member
פרק היום - כוח לנשים

הפורום מאוד פעיל אבל חבל שאין כל יום שרשור שמוקדש לפרק של היום. זה פרק שאני מאוד אוהב. עולם הפוך שבו הנשים שולטות וארתורו לא יכול לסבול את זה. דרך יפה להטיח את האי-שיוויון בין המינים בחברה וזה מוצג יפה מכמה נקודות מבט. הבעיה היא שהעולם הזה מלא חורים (ולא מהסוג שעוברים בהם לעולם אחר). אומרים שלפני מאות שנים היה משאל עם גדול שבו החליטו לתת את הכוח לנשים ומאז לא היו מלחמות. אז איפה בדיוק הם חיים? הרי העולם שלהם, שדומה מאוד לעולם שלנו עוצב על ידי מלחמות. מלחמת העצמאות של ארה"ב, מלחמת האזרחים של ארה"ב. בכלל הטיעון שמפחדים לתת לגברים כוח בגלל שהם תוקפניים הוא די שוביניסטי. לא יכלו פשוט לטעון שהם פחות רציונליים, יותר פזיזים ועוד טענות. היו גם הרבה מקרים בעבר שנשים שלטו ועדיין הנהיגו מדינות תוקפניות. בכל מקרה העולם הזה מפלה גברים הרבה יותר ממה שהעולם שלנו מפלה נשים. אומנם בארה"ב עוד לא נראתה נשיאה אבל רוב האומות של העולם כבר ראו את זה וגם בארה"ב יש ראשי עיר נשים ונשים אוחזות תפקידים חזקים גם בעולם הכלכלה.

Lord VoIdemort

New member
שרשור הפרק היומי-

אני לא רואה צורך בשרשור כזה, אם אתה רוצה לפתוח שרשור כזה בכל יום, אתה מוזמן

rocket

New member
אחד הפרקים היותר טובים והמעניינים

לפעמים כדי להדגיש משהו שהוא כל כך מקובל וידוע בעולם שבו אנחנו חיים צריך ללכת לסוג של קיצוניות, וזה מה שעשו שם בפרק. הבררת מחדל בעולם שלנו היא שאת רוב עמדות הכוח (אומנם יש יוצאי דופן אבל הם מעטים) תופסים הגברים. אף אחד לא מופתע למה בפלייבוי מופיעות נשים ולמה נשים לא יכולות להיות "אנשי דת". זה נראה לגיטימי שאשה תהיה מזכירה או גננת אבל כשגבר תופס משרה דומה אז הוא נתפס כלא יוצלח אם זאת המשרה הכי טובה שהוא הצליח להשיג. זה נראה לנו כל כך טבעי עד שאנחנו מפסיקים לשים לב שיש כאן משהו לא תקין. הפרק הזה זורק את האדם המערבי למציאות מנוגדת לגמרי. מצד אחד לא קורה בו שום דבר יוצא דופן - עיר מודרנית, בחירות לראשות העיר. הגעתם של הגולשים מפגישה שתי תפיסות עולם שונות שבאות מרקעים שונים. הגברים מרגישים מושפלים ומקופחים בעוד וייד זוכה להזדמנויות די בקלות. מבחינת הגברים שבחבורה המצב הוא לא הוגן. על פי דברי הפרופסור "חברה שמתעלמת מחצי מהאכלוסיה שלה לא יכולה לקרוא לעצמה דמוקרטית" ועל זה מגיעה תגובתה המאוד חכמה של וויד על כך שעכשיו הם, הגברים מרגישים את מה שהיא הרגישה רוב החיים שלה. הרי בעולם המקורי שלהם הפרופסור לא היה טוען שהחברה לא דמוקרטית! יותר מזה, הוא אפילו לא היה שם לב שמשהו שם לא בסדר. אני תמיד דגלתי בזה שאם אתה רוצה להבין איך מרגיש הצד השני אתה צריך להיות במקומו. הפרק הזה נכון ואמיתי בצורה כואבת מעט. הוא מציג מציאות שהיא לא מציאות אידיאלית, אבל מצליח בצורה מופלאה ואפילו קצת סאטירית ללמד אותנו לקח על סדרי העולם שלנו ושכדאי שנתעורר לפני שיהיה מאוחר לשנות משהו. וואי. חפירה. ואגב, "העולם הזה מפלה גברים הרבה יותר ממה שהעולם שלנו מפלה נשים" - מסכימה. אבל כמו שאמרתי בתחילת ההודעה, לעיתים צריך לגלוש לקיצוניות כדי להמחיש נקודה מסויימת. נ.ב. - הידעתם שהבאתי את הפרק הזה לבית הספר וצפינו בו עם הכיתה במסגרת איזו פעילות ? (כבר לא זוכרת איזו, זה היה דיי מזמן - אבל אני זוכרת שהיה כייף)

snier1991

New member
נו באמת גבר מזכירה וגננת זה פשוט

נראה יותר הגיוני לנשים בדיוק כמו אשה שתהיה פועלת בניין שזה יראה מוזר בגלל שתופסים את האשה אחראית ואמהית יותר מהגבר בדיוק כמו שתופסים את הגבר כשאפתן וחזק יותר זה לא אפליה זה פשוט תפיסה מוטעית(לפעמיים לפעמיים היא הרבה יותר הגיונית)

Y u k k i

New member
לא לא, לא בגלל ש"תופסים את האישה כ

אחראית ואימהית יותר", אלא בגלל שכישורים של אישה שהם מאוד מסובכים, כמו הכישרון של המזכירות - לפצל קשב, כמו כישורים של עקרת בית "פשוטה" - לדאוג לניהול הבית, ניקיון תמידי אוכל בזמן וכולה, כמו כישרון של גננת שחייבת להיות אחראית ולדעת לחנך ילדים קטנים שזה כמעט בלתי אפשרי, - לא נתפסים כ"כישורים" בכלל ולא מוערכים כי הרי זה נתפס כ"כישור טבעי של אישה" ומה גם כמשהו מובן מאליו, נחות וסתמי. איך אפשר לעשות מקבילה בין זה לבין מה שנתפס באופן טבעי כעבודה של גבר - כמו דוגמת פועל הבניין, כי בטח צריך כישרון אדיר בשביל לסחוב לבנות וגם המון אחריות כי הן תמיד בורחיות ומתפזרות לך וצריך להית עדין איתן וכמובן קשה לדאוג להן ולחנך אותן בצורה הנכונה.. פפפפ.

יש טעות מסוימת בפרק

נכון קווין התקשר לרמברנדט כשזה שהה אצל סרינה? מאיפה לקווין היה את המספר שם? רמי לא אמר לאף אחד שהוא נמצא אצלה!

rocket

New member
זאת לא טעות.

הם היו בעולם הזה משהו כמו שישה שבועות. רמי היה אצל סרינה הרבה יותר מיום-יומיים (אני מעריכה שהוא היה שם בערך חודש אם הוא עזב אותה יומיים לפני הגלישה ופגש אותה כמה ימים לאחר הגעתם). אז אם המצב הוא כזה, זה מאוד הגיוני שרמי הודיע איפה הוא נמצא ומסר מספר טלפון

Wing Chan

New member
ועל זה נאמר:

"אישה טיפשה מטבח מיטה!"
(סתם, סתם.) *מתחבא מחפצים עפים*

Y u k k i

New member
אני לא בטוחה אם זה נכנס לאפליה

(לדעתי לא כי זה הרבה הרבה יותר חמור, אבל כרגע אני לא מוצאת מילה מתאימה להגדרה), וגם לא ראיתי את *כל* הפרק אבל שמעתי עליו הרבה, העולם הזה מפלה ("פוגע" אולי?) גברים הרבה פחות משהעולם שלנו את הנשים כי אישה עדיין לא יכולה, למשל, לאנוס גבר. הלוואי והעולם הזה היה קיים במקום העולם שקיים פה

nick at noon

New member
רעיון מעניין

לא מוזכר בפרק כמובן. בכלל בעולם הזה נראה שנשים יותר חזקות מגברים. כל הענפי ספורט מאוכלסים יותר בנשים (הן לפחות מפורסמות יותר) לפי הפרק. זה מוזר כי אומנם יש אפליה בספורט שמקורה כמו בכל שאר הדברים באפליה באמונה שנשים אמורות להיות במטבח, אבל גם יש את העניין הפשוט שמבנה הגוף של גברים בממצוצע הוא חזק יותר משל נשים. (עד כמה שידוע לי). חוץ מזה יש גם מקרים של נשים אונסות, בטח הרבה פחות מגברים, אבל גם חלק מהעניין הוא שאם נשים רבות לא מדווחות על אונס בגלל בושה בטח גברים ונשים שנאנסים על ידי נשים לא ידווחו מבושה.

Y u k k i

New member
נו באמת גבר שנאנס על ידי אישה

אני בטוחה שזה בדיוק ההרגשה כמו אישה שנאנסת על ידי גבר.... תעשו לי טובה. באמת. אני מרחמת ממש על ה0.0000000000000000000000000000000000000000000000001% הגברים המסכנים האלה..

למעלה