פרק חדש בטרילוגית דמדומי המערב

Envinyatar

New member
פרק חדש בטרילוגית דמדומי המערב../images/Emo47.gif

אתר הטרילוגיה הפוסט-טולקינאית "דמדומי המערב" עודכן, ונוסף פרק ג´ שלך הכרך השני, "פנס בודד בערפל". כמו כן, ישנו ספר מבקרים חדש ומשוכלל, הדומה ל"מעין פורום", וכל באי הפורום וקוראי הסיפור מוזמנים להשאיר שם את חתימתם ודעתם. הצעות, הערות, שאלות וביקורת בונה (הן בפורום זה והן בספר המבקרים) יתקבלו בברכה.

הלדין

New member
אני מקווה כי תקרא את זה

1. כמו שציינתי, אין אני יודע כיצד מעבירים מייל והסברתי כיצד התבצע הדבר כאשר העברתי מייל ל-"ארו".(אולי תוכל לבקש ממנו. אני נותן את רשותי) 2. ככל שאני מנסה להבין את השעטנז שאתה מכנה "יונאים", אני מתבלבל עוד יותר. כבר פסלתי את הפציפיזם. כבר פסלתי את האנרכיזם.(אל תדון תורה שלמה לפי זרם אחד בה). כבר פסלתי את ההדוניזם.(היונאים, כפי שהצגת אותם, טיפשים מדי מכדי להבין את עקרונות ההדוניזם). כבר פסלתי את הדקדנס.(זרם אמנותי ותו לאו. יורשיהם היו הסוריאליסטים. אלא אם כוונתך למילה עצמה שמשמעותה "שקיעה" בצרפתית ועדיין הפילו´ לא ברורה). אין אלה ניהליסטים.(כוונתי לניהיליזם קלאסי. ההיפים לא היו ניהיליסטים ומעולם לא יהיו ניהילסטים. מאחורי הניהיליזם עומדת תוכנית אב שלמה. הניהיליזם הוא פלג של הפוזיטיוויזם למעשה אבל יש להניח שטולקין לא חיבב את הפוזיטיוויסטים לכל סוגיהם). אני מניח שחלק מהנספח ידון במקורות הרעיוניים של היונאים. 3. לפי הגיניאלוגיה באתר "העולם הידוע", שמו של אחד השבטים הוא אר-קאהאדור(ולכן איני מגיב בפורום "טולקין") אבל זהו גם שם משפחתו של שר מורדור. יש משהו לא היגיוני למעשה שאנגריף ישיא את בתו לאדם כמו נורוסט. (אתה חושב שנורוסט יסתפק בפחות מזה?). האם יכול להיות שארנדיס היא בתם הבכורה של נארוון ואר-לינגרוסט. הטענות בעד: א. שמה הנומנורי. אר-לינגרוסט, בתור מעריץ גדול של המסורת, יעדיף לתת ככל האפשר לצאצאיו שמות מסורתיים. יש להניח כי אלאדו לא נולד כאלאדו אלא תחת שם אחר כמו אלדריון או ארגורן. ב. אר-לינגרוסט מצטייר כמנהיג משכמו ומעלה, אדם שיכול להפוך אויב לידיד בדומה לרוברט באראתיאון מששאוש"ק. הוא לבלי ספק יכול לשכנע את נורוסט הצעיר לאמץ את הממזרה המלכותית כבתו.(מכיוון שהוא ונארוון לא היו נשואים באותה עת והבת שנארוון דיברה עליה בטח נולדה אחרי נישואיהם במינס טירית) ג. התנגדותו של נורוסט לשלוח את ארנדיס לחצר המלכה במינס טירית או לפחות שתיקתו בעניין.(יש לציין שבת בחצר המלוכה היא נכס לכל אדם המכבד את עצמו ספק אם הוא אציל וספק אם הוא מפשוטי העם) הטענות נגד: א. ארנדיס אומנם צעירה מאלאדו אבל לא מספיק כדי להצדיק את הטענה שהיא אחותו החורגת. ב. כצאצאית לנארוון, הדבר כבר היה צריך להתחיל להתבטא בדברים מוזרים המתרחשים בסביבתה.

למעלה