פרק חמשעשר "מתחת לעץ הלימון הצהוב"

פרק חמשעשר "מתחת לעץ הלימון הצהוב"

פרק חמש עשר-עץ הלימון הצהוב "כמה סוכר?" שאלה מימי את מורדוך מהמטבח כשהקומקם החשמלי שרק ומורדוך התרווח לו על הספה בסלון כדי לשמוע את מה שיש לה להגיד לו."כרגיל" השיב מורדוך כשהתכוון לחצי כוס קפה שחור חזק עם רבע כפית סוכר כמו ששתה בדרך כלל.מימי חזרה לסלון עם הקפה וצלחת עוגיות חמאה שהכינה ומורדוך השתגע על טעמם."גם יפה וגם אופה" היה משבח אותה מחדש בכל פעם שטעם מבישוליה גם הפעם שיבח אותה.מימי אפילו לא חייכה,התיישבה מולו בארשת פנים רציניות וגם הוא נראה מהורהר,עדיין לא שכח לגמרי את המפגש האחרון עם אחיו בבית הקפה למרות שלא הכי הופתע ממהלכיו של אחיו. "אני יודעת שלא תאהב את הרעיון" פתחה מימי בדבריה על הנושא שרצתה לדבר עליו עם מורדוך והציתה לעצמה סיגריה מהקופסא שעל השולחן,דבר ממנו נמנעה לעשות בתקופה האחרונה כשהחליטה להפסיק לעשן אך האירועים והלחץ של הזמן האחרון גרמו לה לחזור לעישון."אבל חשבתי הרבה ושקלתי את כל האפשרויות וההשלכות" המשיכה מימי בנימה הרישמית וסיפרה על רצונה לעבוד במקומה של טלי למשך זמן קצר עד שיסתדרו.מורדוך הביט לתוך עינייה הבוהקות של מימי וידע שלנערה ממולו יש רק כוונות טובות מבלי לדעת את עובדות החיים."מימי חמודה זה לא בשבילך,את בחורה טובה בשביל העבודה המסריחה הזו" אמר לה מורדוך בקול אבהי והירצה לה על נסיונו בתחום על כל מיני סוגי האנשים שבאים ליצאניות אל האזור בו עבדה טלי בעבר."חלק מהם סוטים,עבריינים באים מלא ערבים ועובדים זרים וכל חלאות המין האנושי שם" סיפר לה על מגוון הקליינטים המגיעים לקבל שירות מיני מהיצאניות העומדות שם."אמנם הרוב גומר והולך אבל מספיק מנייאק אחד להרוס לך את החיים" הוסיף מורדוך. "בגלל זה אני רוצה שתעבוד איתי,שתשמור עליי" המשיכה מימי להפתיע את מורדוך בתוכניותיה וכוונותיה."אני אסתדר איתם" השיב לה מורדוך בקול מהוסס וסיפר לה את מה שכבר אמרה לה טלי בעבר שאין לו שום בעיה עם הסרסורים של שאר הבנות במתחם הבורסה והללו אף פוחדים ממנו ועושים לו כבוד שנתקלים בו."את ראית מה קרה לטלי שכמעט מתה בגלל העבודה המזורגגת הזו" זרק מורדוך את המשפט והמילים הקשים ביותר בתקווה שהרעיון יחלוף מראשה של מימי כמה שיותר מהר."את עוד צעירה ויש חלאות שישאירו אצלך טראומה לכל החיים" המשיך מורדוך כשראה שהיא אינה משתכנעת כלל. "מורדוך,אני סומכת עלייך שתדע לכוון אותי"אמרה מימי והחליטה לעשות צעד שלא עשתה עד כה.בפעם הראשונה גילתה למישהו את ההיסטוריה הקצרה שלה,במשך שעה ארוכה בהם חיסלה את כל הסיגריות שהיו על השולחן סיפרה לו את כל מה שעברה מהרגע שברחה מהבית בנתיבות דרך העבודה שעבדה באמסטרדם ועד לרגע שפגשה בו ובטלי.מורדוך שתק ושמע את כל הרפתקאותיה של הנערה שהוקל לה כששפכה את מה שהסתירה עד היום."אפשר לכתוב עלייך ספר" אמר מורדוך ברצינות רבה כשמימי סיימה את דבריה בדמעות בנסיונה לשכנעו שהיא יכולה להתמודד עם העבודה החדשה הדבר הנכון מבחינתה לעשות בזמן הזה. "אם את מתעקשת נקבע למחר"אמר לבסוף מורדוך כשראה שמימי נחושה בדעתה לצאת לעבודה הזו גם בלעדיו,הבטיחו זה לזו שזה יהיה קצר וברגע שיסתדרו הם יוצאים מהעבודה הזו.במשך כל יום המחרת עד לשעות הערב כשמורדוך הגיע וצפר לה מלמטה,התערבבו בה רגשות של חוסר רצון וחשק לחזור לעבודה הזו שלעומת הפעמים הקודמות הסכנה פה גדולה יותר יחד עם ההרגשה שהיא חייבת זאת בגלל הנסיבות שנוצרו. במשך הנסיעה הלא ארוכה משינקין לאזור הבורסה ברמת גן קיוותה מימי שהנסיעה תתארך ויקרה איזשהור נס כמו בסרטים והכל יסתדר,אבל בחיים כמו בחיים לא תמיד קורים ניסים ובמהרה הגיעו למקום מבלי שקרה הנס המיוחל. "זה האיזור שהיה של טלי ומהיום שלנו לתקופה קצרה" חייך מורדוך למרות שלא חש בנוח מכל העניין והצביע על המקום בו עמדה בחורה רוסיה די צעירה ששיערה הבלונדי בהק ובלט באזור הדי חשוך.הרוסיה תפסה בעלות על המקום שנזנח בעזרת סרסור ממוצא ערבי תושב לוד חסר שיניים ונראה כנרקומן גמור. מורדוך ביקש סליחה מימי כמו ג´נטלמן אמיתי ויצא מהמונית לכיוון הפולשים החדשים."עבד תפוס את השרמוטה שלך ותחפך מפה לפני שאני מתעצבן עלייך" הבהיר לו מורדוך בצורה חד משמעית שבעל הבית חזר למקום."מה יש לך? היה ריק אז באנו" היתמם אותו סרסור "פעם הבאה שים שלט של תיכף אשוב" ניסה להתחכם אך במהרה הבין שלא כדאי לו בעוד מבט מאיים ששלח לעברו מורדוך. "יאללה נטשה בואיי עוברים דירה" אמר בכעס ובעט בעכוזה של נטשה האומללה שגם ככה נראתה כאחת שנוטה ליפול בכל שניה,התנדנדה מצד לצד בהשפעת הסמים שהזריקה קודם לכן והוציאה מפיה רצף של קללות ברוסית.לפחות בקטע המשעשע שהתרחש לנגד עינייה ושלחה חיוך כמו שרק היא יודעת לעברו של מורדוך כשזה חזר למונית."סתם חתיכת שמוק שרצה לתפוס בעלות על המקום" אמר מורדוך בקיצת עין והוסיף שלא איכפת לו שבקרוב אותו עבד הסרסור יחזור ויתפוס שוב בעלות על המקום כשהוא ומימי לא יהיו באזור אך עד שזה יקרה יצטרעו לעבור הרבה חוויות במקום.בינתיים תיאר מורדוך למימי את הגיזרה שלהם "מימי את עומדת פה על קצה המדרכה מדברת רק עם קליינט שעצר לידך על המחיר ורק אם הוא נראה לך אז את עולה למכונית ונוסעת עימו קצת קדימה" הדריך אותה מורדוך ועשה עימה את המסלול הקצר עד שהגיעו לחניה הקטנה שהיתה מימין למסעדה במקום ליד עץ הלימון הצהוב של המסעדה."מימי חמודה,הכי קטע שבמסעדה הזו אני יושב לאכול כשאני באזור" סיפר מורדוך על מסעדת הפועלים הקטנה שהיתה פתוחה בשעות היום עד שעות הערב המוקדמות ושירתה בעיקר את פועלי המלטשות שבאזור בורסת היהלומיםהבאים לאכול שם בבוקר ובצהריים. במיוחד התגאה בעל המקום בשניצל או בדג שפרס לתוך בגט פריך וטרי שנאפה במקום ולתוכו היה מפזר רוטב לימון חמוץ ישר מהעץ שגידל בסמוך העץ שאביו שתל לפני ארבעים שנה ועל שמו קרא את שם המסעדה "עץ הלימון הצהוב"."אני נמצא כאן כל הזמן ומשגיח עלייך שלא יאונה לך כל רע" אמר מורדוך בטון של אב דואג והסביר לה כיצד לנהוג ולאותת לו בשעת סכנה."אם הקליינט לא נראה לי אני מאותת לך עם פנסי המונית ואת מחפפת אותו" המשיך מורדוך בהוראות לאחר שבמשך הזמן שעבד עם טלי למד להכיר חלק גדול מהחלאות שגרמו לו ולטלי צרות בעבר ועכשיו שיראו את ה"סחורה" החדשה בטח ישובו לשם."ואגב אם המשטרה מגיעה ושואלים אותך על מעשייך במקום אז אני הנהג המונית שהזמנת ויצאת מהמונית רק לרגע להתפנות" המשיך מורדוך וסיפר לה על גל המעצרים שנערך בתקופה האחרונה על ידי משטרת רמת גן כדי לטהר את המקום והאזור מהזונות בגלל המלון המפואר שנבנה במקום במטרה לשמש את בעלי העסקים הבאים מחו"ל.מורדוך המשיך לגלות בקיאות בנושא וסיפר על התיכנון של עיריית רמת גן להפוך את המקום ל"מנהטן של המזרח התיכון".לכן זו מפצירה במשטרה לפעול במרץ רב וזו אכן עורכת מדי פעם גלי מעצרים לבנות שבמקום על מנת שאלו יתייאשו ולא ישובו למקום אך אלו היו שבות מיד לאזור וממשיכות להתפרנס ובעיקר לפרנס את הסרסורים שלהם.מורדוך ביקש ממנה להיות עירנית כל הזמן והוציא מהמושב האחורי טרמוס קטן ומתוכו מזג לתוך שני כוסות,קפה חם וריחני."וואוו אתה דואג להכל" אמרה מימי שבזמן האחרון עברה מנס קפה והרבה חלב לקפה שחור חזק "טלי,גידי הבן שלי ההורים שלי ואת זה כל האנשים שיש לי בעולם" אמר מורדוך ודמעה קטנה צצה לה בקצה עיניו."טוב קדימה לעבודה" אמרה מימי בהחלטיות לפני שהרגשות יתחילו להשפיע על שניהם וידעה מנסיונה שעדיף לקפוץ למים הקרים ולהתרגל מהר למצב החדש. מימי יצאה מהחום שבמונית שם הרגישה בבטחון אל הקור הקטן ששרר לו בחוץ כשהרוח הקלה מעיפה את תלתליה בקלילות."מימי,נשמה בזהירות רק עם קונדום" אמר מורדוך בטון דואג וסימן לה עם בוהנו להצלחה ושתדע שהוא תמיד לצידה.מימי החזירה לו עם אגודלה כאומרת "סומך עליי יהיה בסדר" המשך הפרק יבוא ליל מנוחה "כמה טוב לא לדעת שידך כבר נוגעת בידו של אחר"

למעלה