פרק מתורגם לעברית מרוחות החורף

dzacharowicz

New member
פרק מתורגם לעברית מרוחות החורף

אני בטוח שאני לא היחיד שהעונה החדשה לא מספקת אותו והוא מחכה לספר בקוצר רוח... אז בינתיים אין ספר, והאלים יודעים מתי יהיה, אבל מרטין פרסם כמה פרקים באינטרנט והחלטתי לעשות מעשה:
אני גאה להציג בפניכם פרק מתורגם מרוחות החורף!
לפרק קוראים "מרסי", הוא מנקודת המבט של אריה, והוא אחד מתוך חמישה פרקים ששוחררו לאינטרנט.
אם תהיה היענות אני אתרגם עוד פרקים (האמת שממש נהנתי מהתהליך)

קריאה מהנה :)
דור

dzacharowicz

New member
הפרק נמחק

מסתבר שזכויות היוצרים חמורים יותר משחשבתי...
אז צר לי, הפרק נמחק. נחכה עד שהספר יצא.
דור

CallMeCavanaugh

New member
מי פנה אליך להוריד את זה?

ההוצאה העברית או שאיכשהו הגיעו אליך האמריקאים?

Uri04

New member
תעלה לינק למקום אחר ושלח קישור בפרטי. אין להם יכולת

לשלוט במידע שזמין באינטרנט. זו דיי חוצפה מצידם. זה לא כאילו תרגמת את כל הספר ואתה מוכר עותקים.

CallMeCavanaugh

New member
אולי תעלה את זה אתה?

במקום לדרוש ממישהו להיות חשוף לתביעות אחרי שכבר איימו עליו ככל הנראה.

dzacharowicz

New member
רק להבהיר - הכל בסדר

פנו אליי מאופוס, ממש לא איימו, היו מאוד נחמדים. הסבירו לי שזו בעיה של זכויות יוצרים. אני חשבתי שזו לא בעיה מכיוון שהפרק מפורסם באינטרנט באנגלית, אך התברר שגם במקרה זה התרגום שלי הוא הפרה של זכויות יוצרים.
לפיכך החלטתי להסיר את הפרק, לא רק משיקולים משפטיים, אלא גם משיקולים אתיים. לצערי לא אפרסם ולא אתרגם באופן עצמאי עוד פרקים, אלא אם יינתן לי אישור לכך (מה שכנראה לא יקרה). עם זאת, הפרקים זמינים באינטרנט באנגלית.

kikona126

New member
על מה זכויות יוצרים? הפרק פורסם באתר שלו

וכל מי שרוצה יכול להגיע אליו...

הזכויות באנגלית שייכות להוצאה האמריקאית של מרטין

שאני מניח שהסכימה לפרסם את הפרקים באתר שלו בלבד ובשפה האנגלית בלבד. הזכויות בעברית לעומת זאת שייכות לאופוס שלא הסכימה לשום פרסום.
&nbsp
פעם מנהל הפורום הזה היה עו"ד גדעון אורבך (Envinyatar), אם הוא עדיין מציץ פה אולי הוא יוכל להסביר את זה יותר טוב ממני.

Y. Welis

New member
שינסו לתבוע. היו די פרקים של הארי פוטר ברשת

תרגום שאין לו כוונת מכירה והוא לצורך הנאה פרטית, סביר שלא יחשב להפרה.

שיטה אחרת - לקשר לאתר שמצריך סיסמה ושם, או לשלוח באופן פרטי.

הפחדה היא נשקם של חלשים, ואופוס מה-זה חלשים... עוד מהזמנים שדידי היה נוהג להאשים את מחלקת-התה שהכניסה טעויות בעריכת התרגומים שלו...

ואגב יש אשליה נפוצה בתחום, שמדגימה את הביריונות - התובע לא צריך לשכנע את הנתבע, אלא לשכנע שופט... כי רק שופט יכול להכריע במשפט. שיכנוע הנתבע ע"י איום במשפט, אינו אלא סוג של סחיטה.

למעלה