פרק סיום חצי עונה 5X11

אביטל186

New member
פרק סיום חצי עונה 5X11

יקירי זה השבוע האחרון למחצית הזאת, פרק לא קל עבר על כוחותינו..
עצוב מאוד

מכעיס מאוד

מי ייתן שהם ישתפרו בחצי הבא..
ביקורת אעלה רק מחר חברים אז הבמה כולה שלכם... ביי.. וחג שמח!!

Y. Welis

New member
ימי הדימדומים

דווקא הפרק החל יפה - כולם חוששים מהגיהנום (ועוד בסידרה של דיסני! כמה נוצרי מצידם. ממש מזכיר אגדות מימי הביניים... אם כי דרך ההגעה היא מהמיתולוגיה היוונית), ומבלים שעות אחרונות במסעדה של גראני.
&nbsp
למה? כי הוק נעשה רע במיוחד, וחוטא - הרג את אביו שנטש אותו בילדותו. לכן נדון להיענש בעולם הזה. עוד נצרות.
&nbsp
אבל הקטע העיקרי הוא רמפל' - חשבתם שיחזור למוטב, ושיאבד את בל? אז חשבתם... אבל כמו סיוט שלא ניתן להתעורר ממנו, גם רמפל' חוזר לסורו, ובל אליו (שכחה כל מה שאמרה לפני), וחזרנו לנקודת ההתחלה - רק שהפעם הוא חזק במיוחד (ושוב מי יודע אם לא תיכנן הכל מראש?).
&nbsp
איכשהו הוק מבין בסוף שהוא חוטא ומבקש להיענש (נוצרי). למה - לא ברור. לפחות שהיו מראים את ההתלבטות אצלו; את המאבק של הטוב ברע, ההיסוסים; ההיקרעות.. אבל זה לא מספיק מעניין את הצמד. לכן האירועים לא ממש מעניינים.
&nbsp
בסוף הכל חוזר למסלולו + אמה מתכוננת למסע לתוך השאול (יהיה מעניין; נקוה שמשהו כמו המשחק 'דיאבלו'), ואם כבר שם, סביר שיהיה רגע של אורפיאוס ומבט לאחור... (אבל באותה רוח נוצרית, יתכן גם שהסבל שעבר הוק יכשיר אותו לחזור).
&nbsp
היו רגעים קצת יותר מעניינים מהרגיל, אבל לא בהקשר למשהו, אלא מבודדים, ולכן חלשים בסה"כ.
&nbsp
דבר אחד טוב - זלינה סולקה. לא ברור למה חיכו כבר 2 פרקים.

אביטל186

New member
אהלן כולם!

אז בואו נדבר על הפרק המזעזע שהיה:
היה פשוט מלחיץ כל הדקה שעברה, הרבה כאב, והבסוף בכלל הרס אותי

אבל האמת כמה שאני אוהבת את הסידרה כבר התעצבנתי עליהם, התאכזבתי באיזשהוא מקום, מה זה הדבר ההזוי הזה??
טוב אז אמה חוזרת למקומה הטבעי כמנהיגה, הרגע היא התאחדה עם משפחתה
והחליטה לא לעבוד לבד, אבל הנה שוב היא הולכת לטפל בזה לבד.
היא לבד תעצור אותו או תקריב את עצמה כאילו מה קטע?
הצאמינגס יושבים בגארניז בשלווה ואושר נסוךעל פניהם, נו באמת על מי אתם עובדים?
אתם עוד שניה הולכים לגהינום ואתם ככ בסבבה שלכם? לא האמנתי לזה.
זלינה-קטע חמוד אני מודה אבל הזוי לגמרי, פתאום רגינה יכולה להשתמש בשרביט כי היא מאמינה בעצמה? חלש.
וזה שהם מסלקים אותה לעוץ? ואז הולכים לגהינום ומשאירים תינוקת בת יום מאחורה? הזוי.
הקרב הקטן של אמה והוק, מה את באמת מאמינה שהנרי הופיעה פתאום מתוך האויר? חלש ביותר.
הקטע הטוב ביותר היה הדו של אמה+הוק.
לקולין מגיע פרס על המשחק בקטע הזה. זה היה ככ אמיתי ומשכנע שכמעט בכיתי איתו. אמה יצאה גיבורה א מ י ת י ת!

היא פשוט הרגה את אהוב ליבה למען האמת. למען כולם. כדי להשמיד את הרוע מהעולם.
וואי כמה כבר כעסתי שגיליתי שרמפל שוב הדרקוואן. זה כבר לא הוגן בשיט כלפי אף אחד!!
לפחות שהקורבן יהיה מוצדק!!! וגם מאיפה הקטע החלש הזה שאיזה שיקוי יכול לגבור על אקסקליבר ולשנות את מה שהיא אמורה לעשות בטבעה? נו באמת מעביר את הדרקנס במקום להשמיד?? חלש מארץ החלשים. מגוחך עד אימה וזה פוגע באמינות שלהם ככ! כבר לא נשאר לי מהם כלום..
העיקר הראו את גולד ובל ביחד ככה שזה יצדיק שהיא בהריון. ושוב פעם היא עם אדם שמתחזה וכל מילה שהוק אמר עליו היא מדויקת להחריד.
קיצר די נמאס לי ממה שהם עושים. שוב כולם יוצאים למסע, כאילו מה? הרגע ניצלתם מללכת לשם ואתם הולכים לשם מיוזמתכם?
אפילו שאמה כבר דרקוואן זה לא משמח היא כאילו נהיתה משוגעת קצת..
ולמה לעזאזל רמפל איתם? הוא בכלל לא אמור לעזור להציל את הוק!

ובלי קשר באמת אמה ככ איימה על רמפל עד שהוא היה מוכן לפתוח את הגיהנום, וללכת איתם? הזוי מופרך, ומעצבן!!
ציון לפרק:6+ 2 (התוספת זה על המשחק של גניפר וקולין)

mayalice

New member
מחשבות על הפרק

-בתור אחת שלא מצליחה להתרחק מספויילרים (ונכנסת לתגית OUAT spoilers בטאמבלר באופן יומיומי
) ידעתי פחות או יותר איך הפרק הזה הולך להיראות, אבל בכל זאת היו דברים שהצליחו להפתיע אותי.

- הטאמבלר הוצף בתיאוריות על הunderworld עוד בפרק 2 של העונה כשרובין כמעט נלקח לשם, וכשהכותבים ענו בראיון שהחלק השני של העונה במילה אחת יהיה- גיהנום, כולם כבר היו משוכנעים שקיליאן הולך לגיהנום ואמה הולכת להציל אותו. וגם את הסצנה קורעת הלב שבה אמה הורגת את קילאן הם הצליחו לחזות מראש בגלל ההשוואה לבאפי. אבל המשחק המדהים של ג'ניפר מוריסון (ושל כל שאר הקאסט המעולה), פיצה על העניין (זה ולראות אותה שוב בז'קט האדום) והיא עדיין הייתה מאוד מרגשת בעיניי..
ההפתעה היחידה, ואולי זו שאף אחד לא יכול היה לצפות, הייתה שראמפל הוא שוב הדארק וואן. וואו. לא ראיתי את זה בא. אני מבינה שהם לא יכלו להשאיר אותו עם הלב הטהור שלו, ולתת לו ולבל לחיות באושר ועושר (לפחות לא עוד סיום הסדרה), ובינינו, זה שהוא הציל את בל פעם אחת לא הופך אותו לגיבור, מקסימום לקצת פחות פחדן. אבל שוב הדארק וואן? לא מיצינו את קו העלילה הזה? כל המטרה של העונה לא הייתה להיפטר מהאפלה אחת ולתמיד ולתת לראמבל הזדמנות להתחלה חדשה? אני חושבת שראמפל שמתמודד עם ה(כנראה)תינוק החדש שעומד להיוולד לו, שמנסה לברוח או להרחיק ממנו את בל כי הוא מפחד לאכזב את הילד החדש כמו שהוא אכזב את בלפייר, הוא הראמפל שאני רוצה לראות ולא גרסה משוכללת של האדם הפחדן והתחמן שהוא היה תמיד. והכי כואב לי על בל, ששוב, למרות שהיא אחת הדמויות הכי אינטליגנטיות בסדרה, נשארה עיוורת לחלוטין לחסרונות של בעלה (ושוב, היא היחידה שלא יודעת. באמת? אם אכפת לכם ממנה אפילו קצת המינימום שאתם יכולים לעשות זה לספר לה לפני שאתם קופצים לטיול שלכם בגהנום) ומגיע לה כל כך הרבה יותר מזה. אם מישהו צריך לצאת הגיבור מבין שניהם זו בל ולא ראמפל.

דברים שאהבתי במיוחד בפרק:
- הרצון של אמה להקריב את עצמה והסצנה שלה עם רג'ינה, וגם הסצנה בה היא הולכת לגראניס להשאיר את המכתב להורים שלה.
-שכולם חושבים שהם הולכים להיגרר לגיהינום, ושלגיה אומרת לאמה שניל לא יהיה לבד, הוא יהיה איתה. כמה קורע לב זה יכול היה להיות, דארק סוואן מטפלת בניל ומנסה לתת לו את הסיכוי הטוב ביותר שלו (או אולי אמה וקיליאן, מטפלים בניל ביחד אחרי שכל האחרים נגררים לunderworld
)
הדינמיקה בין רג'ינה לקיליאן הייתה מעולה בפרק הזה (צריך עוד סצנות שלהם ביחד!), הקטע שהוא מופתע שהיא קוראת לו קיליאן ולא בכינויים שונים ומשונים היה משעשע והפלאשבקים מדהימים והסוף
, למרות שקצת צרם לי שרג'ינה היא זו שדוחפת אותו לבחור איזה אדם הוא רוצה להיות ולא אמה, זה היה במקום.
-קיליאן הקטן וליאם ג'ונס 2. זה אומר שאי שם בעולם יש לקילאן אח קטן ויתום? יש כל כך הרבה דרכים שאפשר לשחק עם המידע הזה, מקיליאן של פעם מתחרט על מה שהוא עשה ולוקח את ליאם תחת חסותו ישר אחרי שהוא הורג את אבא שלו, והוא בורח ממנו כשהוא מגלה את האמת, לקיליאן של אחרי הגיהנום, מוצא את ליאם בסטוריברוק ומנסה לתקן את העבר. עד לליאם שיודע את האמת ורודף אחרי קיליאן שהוא חדור רצון עז לנקמה.
-זלינה בוחרת צבעים לקירות המשרד של רג'ינה ושמות משונים לתינוקת ומקבלת בעיטה בחזרה לעוץ.

גם אם זה ככל הנראה רק כדי לחזור כמה פרקים אחר כך, שזה מעולה כי רבקה מדהימה ואני ממש רוצה לראות את הדמות הזו מתפתחת. אבל אני לא בטוחה בשביל מה זה היה טוב. ובהתחשב בכך שגם רג'ינה וגם רובין נמצאים בunderworld, מי מטפל בתינוקת? ומי מטפל בניל? מישהו צריך לשלם לגראני ולגמדים על כל שעות הבייביסיטר האלה)

-פינת הסצנות שנחתכו בעריכה-
הייתה סצנה מקסימה שנחתכה בעריכה שמסבירה למה כולם הולכים עם אמה לunderworld. אדם הורביץ העלה חלק מהתסריט לטוויטר אבל קיבל עליו הרבה תגובות זועמות ממעריצי סוואן קווין, שטענו שהם חתכו את הסצנה בכוונה והוא מחק אותו. למזלנו עדיין אפשר למצוא אותה בטאמבלר.

-הייתה סצנה שמראה איך כל תושבי קמלוט חוזרים הביתה (אני מניחה שבאותה הדרך שבה זלינה חזרה לעוץ) שנחתכה מחוסר זמן וכי למי אכפת מהם? אבל קצת מאכזב שלא נתנו לסיפור שלהם סיום ראוי. מה עם לשחרר את גוויניבר מההשפעה של החול? מה עם סצנת פרידה מתוקה ושוברת לב בין הנרי לויולט?
(אבל מראיונות עם הכותבים יכול להיות שזה שהסצנה לא נכנסה לפרק אומר שהם בעצם אף פעם לא עזבו ועוד יצא לנו לראות אותם בהמשך העונה.)

Aranel Nenharma

Well-known member
5x10 5x11

ראיתי את שני הפרקים יחד אז אני מרכזת את הכל
מה יש להגיד..... הסדרה ממש הדרדרה. אם בהתחלה היו לי תקוות שזו הולכת להיות עונה יותר טובה מהעונה הקודמת אז טעיתי.
הסיפור פשוט לא היה טוב. כל ההסברים לדברים שקרו ממש אבל ממש לא אמינים. אני עדיין לא הבנתי למה קליין נהיה רע והחזיר את כל הדארוואן.
רגינה ורובין - לא מיצינו את הקטע הזה של באו נילחם בזילנה, כן היא רוצה להרוג אותנו אבל אנחנו יותר טובים ולא נפגע בה.הייתם צריכים להזחיר אותה לאוז עוד בתחילת העונה. בכלל כל הקטע של ההריון היה מגוחך. השחקנית לדעתי היא נהדרת אבל הדמות פשוט לא אמינה בכלל. כנראה הם הולכים להחזיר אותה בחצי הבא כי למה לא, מקווה שיהיה סיפור מוצלח יותר. ובקשר לרגינה, היא כל כך דאגה לילד של החבר שלה ולילדה של החבר שלה ואחותה המרושעת אבל זה נראה כאילו כבר שתי עונות לא איכפת לה מהנרי בנה.
בל וגולד - סיפור מאוס. אני בכלל לא אוהבת את הזוג הזה עוד מהעונה הראשונה. באמת בל תהיה את קצת אמיצה ותעזבי את החלאה הזה אחד ולתמיד. וגם הקטע שגולד חזר להיות הדארק וואן, למה פשוט למה
אמה והוק- אני עדיין לא הבנתי את כל הסיפור ההזוי הזה. למה קליאן עשה את כל מה שהוא עשה. אם אמה באמת שינתה אותו אז הוא היה צריך להיות דאר טוב כמו שאמה הייתה. מה גם שלא ברור לי כל הקטע הזה שאמה פשוט לקחה לו את הזיכרון, אם זה כל כך קל לקחת זכירון של דאר מהדארק וואן אז למה הם לא עשו את זה לגולד ממזמן וככה הוא לה היה זוכרת את זה ולא היה יכול לעשות את כל הרוע שלו. וכן הדארק כאילו חיי בתוכך, אז הוק לא היה צריך את הזיכרון, הרוע פשוט היה אמור להשטלת עליו ולגרום לו להיות רע
קמולט - מה קורה עם כל אנשי קמולט, הם פשוט עכשיו חיים בקרב תושבי סטוריבוק? הם התחילו סיפור ופשוט שכחו ממנו ולא נתנו לנו תשובות לשאלות רבות. האם כולם יגלו את ארתור האמיתי?, למה בעצם ארתור הוא הנבחר? האם אישתו תמשיך לחיות בשקר תחת השיכוי או שהיא תגלה את אהבתה ללנסולט. ובקשר ללנסולט, למה מרלין שלח אותו לאמא שלו זה לא תרם בכלום לעלילהף האם זה היה רק כדי לסלק את השחקן או שהאמא תביא שימוש בחלק השני? בכלל זה מעצבן שהם ממשכים להביא דמויות חדשות ופשוט מניחים אותם בצד ולא עושים עם זה כלום. הרי היה פרק שלם על ארתור ואמיצה (לא זוכרת את שמה), הולך להיות תשובה על הנקמה של אמיצה או שזה פשוט הול להיות שם כרעיון באוויר.
חלק שני של העונה - אז זהו נגמרו לכם אגדות ועברתם למיתולוגיה היוונית? יש עוד כל כך הרבה אגדות טובות שלא עשיתם איתם כלום. לפחות אני מקווה שתראו את הרקולס, למרות שבטח גם את הסרט הזה הם יצליחו להרוס

אביטל186

New member
חברים יש לי מלה מה להגיב לכולם ולפתח

אבל אין לי זמן עכשיו!!!

מה שאומר שאגיב לכולם בהמשך, תמשיכו להיכנס לכאן.. לאט לאט מצטרפות תגובטת מעניינות.
לאב יו שבת שלום!!

למעלה