פרק שישי- התחלת הטיפול

פרק שישי- התחלת הטיפול

שלום לכולם, הפרק השישי היה מרגש במיוחד בעיני, החוויה של בחירת הטיפול היא מטלטלת, מלחיצה ומרגשת. כל הורה צריך בעצם לקבל החלטה גורלית לעיתים ולבחור בגישת הטיפול המתאימה לילד שלו. אני חושבת שמה שבלט בעיני בפרק הזה הוא הרצון הגדול של איילת למצוא את הדרך, כמה שיותר מהר, פחות חשוב איך ולמה. אני מסכימה עם האמירה המבוססת היטב כי יש להתחיל טיפול בהקדם האפשרי! בכל גישה! אבל מאמינה גם בבחירה מושכלת של גישת הטיפול. חייבים להכיר את האפשרויות הטיפוליות הקיימות ולהתלבט ארוכות, לקבל החלטה בכובד ראש- בין המגזר הפרטי לציבורי ובין גישות הטיפול השונות הקיימות. שמחתי לראות את ההתחבטות של המשפחה בסוגיות של הגישה ההתנהגותית כגישת טיפול. חייכתי עקב התגובות הפרימיטיביות, ושמחתי לראות את הניסיון של חלק מהדמויות לקרב את האקסיומות ההתנהגותיות לחיים האמיתיים שלהם. אני כאן- לכל המתלבטים, לכל השואלים את עצמם- האם הגישה היא אילוף? האם מונעים מהילד משהו שהוא אוהב כדי ללמדו? וכו'. שבוע טוב, מחכה ומצפה לפרק מס' 7 גילי

אילוף וניתוח התנהגות

האם ההתערבות ההתנהגותית דומה לאילוף כלבים ? החשש כי ילד בטיפול ההתנהגותי מאולף כשם שמאלפים כלב הינו מיתוס נפוץ ועתיק יומין. מקור ההשוואה הוא בכך שהיסודות להתערבות ההתנהגותית ולאילוף כלבים דומים. שניהם צמחו מתוך העקרונות ההתנהגותיים. עם זאת, אין מקום להשוואה כזו מאחר והתערבות התנהגותית מטרתה לשפר את איכות חייו של הילד ואת איכות חיי משפחתו תוך התחשבות ברצונות הילד ומשפחתו ותוך הקניית מיומנויות חדשות בהתאם לפרופיל ההתפתחותי של הילד. הטיפול ההתנהגותי מותאם לכל ילד באופן אינדיבידואלי, בעיקר בהישענות על תחומי העניין של הילד ועידוד היוזמות שלו והבחירות שהוא עושה בסביבתו. מוזמנים לקרוא עוד על שאלות נפוצות בתחום הטיפול ההתנהגותי באתר שלנו גילי

למעלה