פרק שלם מ1.4 היה חלק מסימולציה של מכון מסוים

לא הגנתי על אף אחד

רק אמרתי שזה הגיוני שמכון פסיכומטרי יעשה זאת למרות שזה הפרת זכויות יוצרים.
מכוני הפסיכומטרי יעשו כמעט הכל על מנת שהתלמידים יצליחו. אבל שוב, מובן מאליו שזה לא הוגן כלפי שאר הנבחנים ובטח שלא חוקי!

kfir11231

New member
פרק שלם מ1.4 היה חלק מסימולציה של מכון מסוים

בושה כנסו לפייסבוק של shaked nir ושתפו

Omer746

New member
בושה רצינית. חייבים לפעול כי אם לא זה לא ישנה כלום

לצערי התמונות הוסרו עקב

הפרת זכויות יוצרים.

אני לא יודעת מאיזו סימולציה זו אבל המרכז הארצי משחזר לעתים שאלות שהופיעו בעבר בפרקי פיילוט. בכל מועד המכונים השונים שולחים מדריכי פסיכומטרי על מנת לראות את סגנון השאלות ועל אותו בסיס כותבים שאלות חדשות בספרים.
אולי זה היה משהו דומה?

דנוש60

New member
אני עדיין בהלם

גיליתי את זה עוד אתמול ואני פשוט א מבינה איך קורה דבר שכזה?
לשאלתך מיכל, זה לא דומה.. זה פשוט אותו פרק, אחד לאחד..
אני ממש מקווה שהמרכז הארצי יהיה מספיק הוגן כדי למצוא לזה פתרון ראוי ושיוויוני.
הרבה טוענים שאפשר לקחת את פרק הפיילוט ולהחליפו בפרק המדובר אבל בעיני זה לא פיר.
אני יודעת שפרק הפיילוט הלך לי גרוע ביותר.. ובמידה ויחליפו אותו ויקבעו שהוא הפרק שנכנס לציון אני פשוט מתרסקת עם הציון שלי.
לא יודעת מה יהיה....

lolly93

New member
לא נשמע לי שזה משהו שאמור לקרות..

מיכל הפרק הזה הופיע ככה בשלמותו. אותם מספרים בתשובות, אותם שמות של דמויות, אותן השאלות אחד לאחד באותו הסדר!
זה פשוט נתן לנבחנים של המכון הספציפי הזה יתרון לא הגיוני שגם אפילו הגרועים שמביניהם בכמותי יכולים להצליח 17 שאלות
ומעלה כי הם כבר עשו את הפרק הזה במלואו!!!!
זה הזוי לגמרי. קרה פעם משהו כזה כבר? ידוע למישהו? ויש מה לעשות עם זה?

עכשיו אני נזכרת

כשלמדתי בעבר לפסיכומטרי מספרי מרתון של אחד המכונים גם נתקלתי בשאלות שהופיעו בבחינות קודמות שעשיתי בעבר -
http://www.tapuz.co.il//Forums2008/...82&MessageId=141385292&PageNumber=1&Archive=0

(ההודעה נכתבה בשנת 2010)

אני זוכרת שגם בגבע היה גרף שהיה דומה לגרף מבחינה ב- 07 :p
כל מכון שעושה עבודת שחזור טובה מעניק לתלמידיו יתרון במקום כזה או אחר ואני בטוחה שרוב המכונים עושים זאת.. ככה זה גם באקדמיה , סטודנטים רבים מצליחים בבחינות בעזרת שחזורים

lolly93

New member
מקבלת גרף משוחזר, מקבלת גם 3 שאלות משוחזרות

אבל פרק שלם?! ע"פ הסדר?!
זה נשמע לך באמת הגיוני???

דנוש60

New member
אני לא מסכימה

לי נשמע משהו מאוד פישי...
איך יכול להיות שכל הפרק פשוט זהה לפרק שהיה במבחן? זה לא חוקי מה שהם עשו המכון הזה
התלמידים שלהם לא ידעו שהפרק הזה יופיע במבחן האמיתי אבל נתנו להם יתרון עצום פשוט, כי הם כבר עשו את הפרק הזה, תחקו אותו וזכרו טעויות שכבר היו להם.
אני חושבת שזאת בושה שקורה דבר כזה, הרי מדובר במבחן יחסי, והם הגיעו ביתרון עצום עלי ועל שאר הנבחנים.
אני ועוד הרבה שאני מכירה החלטנו התלונן בפני המרכז הארצי.
דבר כזה כבר קרה בעבר במבחן מתאם והמרכז בדק וגילה שאכן חלקים מהבחינה הודלפו ולכן הפתרון שלהם היה שהם לא הכלילו מספר מסויים של שאלות בחישוב של הציון

ברור שזה לא חוקי

ברור שזה לא חוקי ואסור להם לעשות דבר כזה, אבל זה הגיוני שהמכונים יעשו הכל על מנת לסייע לתלמידים שלהם ובעיקר בשחזורי שאלות (אחרת לא היו שולחים מדריכים לשחזר שאלות מבחינות). מדובר בשחזור מוצלח ביותר של אחד מפרקי פיילוט בעבר ואין ספק שזה מקנה לתלמידי המכון יתרון גדול.
כמובן שזה לא הוגן כלפי שאר הנבחנים וזה לא חוקי, אבל עדיין הגיוני שיעשו זאת..

ohadhost1

New member
איך אפשר להתחשב ?

אני לא מבין איך אפשר להכליל או לא...
לי אישית הפרק הזה הלך ממש טוב, אני דיי בטוח שאין לי בו אפילו טעות אחת.
בפרק השני לעומת זאת יש לי 3-4 טעויות... אז איך אפשר לעשות את זה צודק?
&nbsp
&nbsp

eran544

New member
רוצה להעביר את מה שהמדריך אמר לנו

השאלות הללו הופיעו בספר תרגולים שהופץ לפני 4 שנים לפחות, אצלנו חלק מהשאלות הופיעו בשכתוב קל בספרי הלימוד שלי.
לאחד מחבריי לקורס היה את הפרק הזה בדיוק בספר שקיבל מחבריו ושימש אותם לפני שנה - כלומר הפרק הזה הופיע עוד הרבה לפני המבחן ב-1.4
לכן אני פוסל את האפשרות שהייתה הדלפה, וחושב שזה אבסורדי כל מה שהולך פה

למעלה