ה"אם החליטו להחזיר את הלן ורגב" מגוחך לחלוטין
א. כל הסיפר הזה של "אי המתים" תוכנן מראש בארץ, עוד לפני שידעו מי ישתתף בו.
ב. זה שהלן ורגב מובילים בלג הראשון לא אומר שום דבר על ההמשך. הסיוט שלי זה שמייתר ועדי יצליחו איכשהו לעקוץ את הלן ורגב.
יכול להיות שמבין הזוגות שנשארו בפועל יש להפקה אינטרס להחזיר זוג כזה או אחר, אבל כמו שכתבתי בעבר - אני לא מאלה שמאמינים שלהפקה יש העדפה מיוחדת לקדם זוג כזה או אחר.
אני כן מאמין שמאחרי הקלעים כל הזוגות מקבלים סיוע כלשהו פה ושם, וזאת במקרים מסויימים על פי הצורך. חלק מזה זולג לשידור עצמו, כמו במקרים מסויימים עם הכבאי והשוטר. חלק מזה אפשר להסיק במרומז, כמו עניין השטיח של אן וירדן שלמרות שהוכחה מובהקת לא זלגה לשידור עצמו - לי אין ספק שהן לא הצליחו להרים את השטיח בעצמן. יכול להיות שגם טוהר ואוולין כשאיבדו את הפתק נאמר להם השם של התחנה שהם צריכים להגיע.
מאמין שבמקרים האלה הסיוע נעשה בעיקר כדי למנוע מצב שבו זוג לא יגיע ל - dead end שיכול לתקוע את הלג הרבה מעבר למה שתוכנן, או משיקולים אחרים.
בדיעבד, אחרי הפרק המעצבן של יום רביעי שסתם טחן מים, הפרק הזה דוקא היה סבבה לי לגמרי, חוץ ממספר הפרסומות הבלתי נתפס שטחנו שם. התחלנו לצפות 40 דקות יותר מאוחר, זה בדרך כלל מספיק, והפעם הגענו בכל זאת לשידור הישיר.
אבל מעבר לזה - המשימות היו סבירות. הדינמיקה עבדה נחמד. היה נחמד לראות את השיפור של הפקחיות. אפילו שעפו, הן הגיעו למשימות ב-vibe הרבה יותר טוב מאשר במירוץ עצמו. היה נחמד לראות זוג שעף ראשון בכל זאת מוכיח שהם לא פארשים לגמרי. הפסנתרנים נותרו כפי שהיו: טובים במשימות שדורשות מאמץ מנטאלי או שיווי משקל, אבל עם עקומת למידה בעייתית במשימות האקסטרים. ככה בדיוק אני זוכר אותם: מתחילים רע אבל לומדים תוך כדי משימה. לא יספיק להם הפעם.
הזוג שהיה ונותר מעצבן בעיניי הם מיתר ועדי. לא מסוגל להכיל את ההתלהבות העצמית שלהם מעצמם. מקווה מאד שלא יצליחו לחזור זה יהיה בעיניי סיוט.
עם רגב והלן אין לי בעיה שיחזרו, משרת גם את המטרות שלי ב"עצור" - בהנחה שיהיה כזה, אבל לחלוטין לא שם עליהם את כל הז'טונים כמו שרוב הכותבים בפוסט הזה החליטו כבר להכתיר אותם סופית. זה בכל זאת המירוץ למיליון, ועד שלא מגיעים לשטיח - שום דבר לא סגור.