זה היה פרק מותח במיוחד, אך משופע בפרסומות
אני שמח שטוהר ואוולין שהיה כבר נראה שסיכוייהם להעפיל לגמר המירוץ אבדו, כמו הסיכויים של אן וירדן להעפיל לחצי הגמר, הצליחו להגיע לשטיח לפני עומר ונטע ולהתברג ממש בדקה התשעים לגמר במקום השלישי והאחרון, אחרי צמד הבנים והלן ורגב שהצליחו להגיע מהמקום האחרון במשימת הכלובים למקום השני.
יחד עם זאת, קצת חבל לי על עומר ונטע שדווקא הפרק הזה התאפסה על עצמה ונתנה פייט בהחלט ראוי להערכה במשימת הכלובים שאליה הם הגיעו אחרונים ויצאו ממנה שניים, אך מה שהכי מצחיק שדווקא מה שקרה לטוהר ואוולין בדרך לפיטסטופ ברוסיה קרה לנטע ועומר בדרך לפיטסטופ בתאילנד, איבוד הרמז של הכניסה הנכונה לפיטסטופ שעלה להם בהדחה כואבת מהמירוץ רגע לפני הגמר הגדול שישודר לפי מה שהבנתי בשבת הבאה.
לגבי המשימות עצמן: משימת הכלובים נראתה והרגישה לי כמשימה פיזית קשה ואכזרית, ואולי עדיף שהבנות לא העפילו לחצי הגמר, כי לא נראה לי שהן היו מצליחות להזיז בכוחות עצמן כאלה כלובים כבדים ולהתגלגל בתוכם לאורך הדשא עד לכל 4 המפתחות, למרות שאולי כן, אך את זה לא נדע לעולם. המשימה השנייה של צבעי השבוע נשענה כולה על כוח השכנוע והכישורים החברתיים של הצמדים. ואילו המשימה השלישית והאחרונה של מציאת דגל המירוץ שמסתתר בין אלפי מטריות/שמשיות צבעוניות סגורות שצריך לפתוח ולהחזיק את כל משקלן יחד, היא מה שנקרא חיפוש מחט בערימת שחת, מהמשימות הכי שנואות הן על הצופים והן על המשתתפים במירוץ, מכיוון שהמשימה הזאת היא משימה של מזל, ולשים משימה של מזל כמשימה שתקבע אם צמד יעפיל לגמר או לא אחרי כל העונה הארוכה, הקשה, המתישה והבעיקר מטורפת הזאת שכל שלושת הצמדים האחרונים במירוץ עברו, לא נראה לי ממש במקום כמשימה של כרטיס כניסה לגמר, והייתי מעדיף בהרבה שזו תהיה משימה של אתגר מחשבתי שיקבע מי הצמדים יותר ראוי לגמר, מאשר משימה של מזל, שכפי שראינו כולנו היתה עלולה להשאיר את הצמד שהכי ראוי לפחות מבחינתי, וכבר ציינתי במפורט בשיטת האלימינציה למה, לזכות במירוץ העונה, מחוץ לגמר.
לגבי הגמר עצמו, למרות שעדיין לא פורסם רשמית היכן בדיוק ייערך הגמר הגדול של העונה השישית, לפי פרסומים קודמים שאותם אף הבאתי לפורום עוד בתחילת העונה, על פי סדר המדינות שקצת התבלגן על הדרך (רוסיה לפני קירגיזסטן), המדינה שבה ייערך הגמר הגדול תהיה ככל הנראה שווייץ, בגלל שלפי אותה רשימה שפורסמה בערך של המירוץ למיליון הישראלי בוויקיפדיה הלועזית, זאת היתה אמורה להיות המדינה של לג חצי הגמר, ואילו תאילנד היתה אמורה להיות המדינה שבה יתקיים הגמר, מה ששוב התבלגן כנראה כמו עם רוסיה וקירגיזסטן, שזאת היתה הטעות היחידה מכל רשימת סדר המדינות שפורסמה עד עכשיו.