פרק 6 או כיצד תרכוש ידידים והשפעה מאת רגב הוד
לפני הכל: איזה מתוקות ירדן ואן!
טוב, אם בהתחלה לקחתי בערבון מוגבל את הסיבה של עומר ונטע והפקחיות להצביע לרגב והלן, אז אחרי הפרק אין לי ספק שיחסי האנוש של רגב יכלו להשתפר קמעה.
רגב והלן זוג חזק, הם מתפקדים טוב ביחד, מתאוששים מהר והם באותה סירה, בניגוד לטוהר ואוולין שחותרים לכיוונים מנוגדים, אז סביר להניח שנראה אותם מגיעים רחוק במירוץ, גם הפרסה לא עיכבה אותם יותר מידי. המקום ששניהם מתקשים בו הוא הפן החברתי. אם במשחק לא הייתה הצבעה, זה כנראה לא היה מפריע להם יותר מידי. באמריקאי למשל, זה לא ממש פקטור, כי אין הצבעת יו-טרן כל פרק (נדמה לי שיש רק פעמיים בכל עונה, וכל זוג יכול לעכב רק זוג אחד כל העונה), ובכל מקרה, השיקולים הם יותר אסטרטגיים, בעוד שאצלנו, זה יותר רגשי. מטבע הדברים, זוג יבחר לתת עצור לזוג שהוא פחות מתחבר אליו מאחרים (או לזוג ששם לו).
גם במקרה וובה ואלה, אני זוכרת שנאמר עליהם שהם לא מתחברים לשאר, אבל וובה ואלה היו זרים מאוד, העברית שלהם לא הייתה טובה, וחוץ משני ושי, אף זוג לא עשה מאמץ לדבר איתם (לא מאשימה בכך אף אחד, החוויה של המירוץ מספיק קשה גם ככה, אבל זה בהחלט מאוד נזקף לזכותם של שני ושי שכן השתדלו והיו נחמדים). אז לאנשים היה מאוד נוח וקל לשים להם עצור ולא לריב עם אנשים שהם כן תקשרו איתם והתחברו אליהם. בעונה ההיא, אני זוכרת שהתעצבנתי על כך שאנשים לא מרחמים עליהם וממשיכים לתת להם עצור אחרי עצור, גם כי חיבבתי את וובה ואלה וגם כי, ראבק, 5 פעמים הם קיבלו עצור! אבל בניגוד לרגב והלן, או לטילטיל ומזרחי מהעונה שלהם, הם לא התחילו להתלונן על זה ישר מהפעם הראשונה (טילטיל בעיקר היה מאוד מריר על העצור היחיד שלו והתבטא בצורה מגעילה על רוני דואני, אותה הוא כינה בטעות דלומי). אבל רגב והלן הם לא זרים, הם לא חריגים, הם זוג ישראלי רגיל. נכון שרגב הוא קצת סלב, אבל לא יותר ממור סילבר שאיתו בעונה, או מרוני דואני מעונה 4, זה לא משהו שאמור לבדל אותו מהשאר (זה גם לא הפריע לשגיא ברייטנר למשל ב"הישרדות"), ובכל זאת, שישה זוגות בלג הקודם וחמישה זוגות בלג הנוכחי, בחרו לתת לו ולהלן עצור, ולא בכדי.
במשימה של הבטטות, הלן ורגב החליטו להתעמת עם הפסנתרנים, נמרוד ויונתן (חפץ), אותם הם כינו "הלפלפים", על העצור. זו הייתה ההזדמנות שלהם לגרום להם לא להצביע להם, אם רק היו חביבים, אם היו משתפים בקושי לעשות שתי משימות, אבל לא בקטע מאשים ותוקפני, אלא ידידותי. אני חושבת שיש בהחלט מצב שרגב והלן אפילו לא קולטים את עצמם, לא מבינים כמה עויינים הם נשמעים. כשרגב האשים את נמרוד ויונתן ב"קואליציה" ו"קנוניה" נגדם, אחד מהם אמר לו שזה פשוט כי הם פחות התחברו אליהם מלאחרים, ורגב אמר בלעג, אז זה עיניין של יחסי אנוש? וכן רגב, זה בדיוק זה. אם חושבים על זה, יש סיכוי יותר מסביר שנמרוד ויונתן לא היו בכלל מצביעים להם פעם שלישית, כי מור ומור הצביעו להם, ומה יותר קל מלהצביע לזוג שהצביע לך? אבל הם כבר אמרו שיצביעו שוב לרגב ולהלן והפעם יש להם את כל הסיבות לכך.
חשבתי גם על זה שהלן אמרה שבבית היא מתרחקת מכל מי שעושה לה לא טוב ומקיפה את עצמה רק באנשים שאוהבים אותה. כשאתה הולך לריאליטי זה בלתי אפשרי, זה לא פיד הפייסבוק שלך, אתה לא בוחר את המשתתפים האחרים, ההפקה בוחרת, ואם חלק מהמשחק הוא חברתי, כדאי שתשתדל להסתדר איתם גם אם הם לא כוס התה שלך. זה גם לא "האח הגדול", הצופים לא יצילו אותך. הקהל הישראלי נורא אוהב אנדרדוגים ומוחרמים, בין אם אמיתיים או מדומים (שזה הסוג הנפוץ יותר במקומותינו), אבל הוא לא פקטור במרוץ. האמת שגם בחיים אי אפשר לבחור תמיד את הסובבים אותנו. אנחנו לא יכולים תמיד לבחור את הקולגות שלנו לעבודה, את חברנו לספסל הלימודים או את השכנים שלנו, ויש אנשים שמטבעם, השכנים נאים בעיניהם, וכאלו שפחות.
מעניין גם שרגב והלן בחרו להתעמת רק עם נמרוד ויונתן ולא עם נטע ועומר, שהגיעו מיד אחר כך, וגם הם הצביעו להם פעמיים.
למרות שאני חושבת שיחסי האנוש של רגב יכלו להשתפר, החית שלו דווקא סבבה ואפילו תקנית. העברית הופכת דלה לא רק במילים, אלא גם בהגייה. היום גם את ההא, האלף והעין הוגים אותו הדבר, חבל.
אן וירדן היו ממש חמודות כשניסו להוריד את המתח בקריאות עידוד לא קשורות אך חיוביות. למזלן, הן שינו הצבעה מרגב והלן ליוסי ואודי (כי אלו הצביעו להן), ולא חטפו, אבל זה היה חמוד שהיה להן אכפת ושהן ניסו לשפר את האוירה. בכלל הן עושות רושם מצויין עד כה, הן חזקות, הדינמיקה בינהן הרמונית ומאוד מפרגנת, מקווה שימשיכו כך. גם לאחים התרגלתי, למרות עודף הטסטות הבלתי הגיוני שלהם, ויש לציין שעומר אח מאוד נוח ומכיל, למרות שכנראה היה עדיף שהיה מתעקש על עיניין הסופרמרקט, זה היה ממש טיפשי לעצור לקניות לפני ההרשמה. בכללי הוא עושה רושם של בחור חביב, רק שמישהו יתקן אותו כבר ש-grandpa זה סבא ולא סבתא ושזה בכללי ממש לא מנומס לקרוא ככה לנשים שהן לא הסבתות (החתיכות והמהממות), הפרטיות שלך עצמך. בניגוד להלן ורגב, אני גם לגמרי סבבה עם מיתר ועדי, ומהפקחיות אני מחבבת את אביבית, אני שמחה בשבילה שבניגוד לשותפתה למירוץ, היא מסוגלת להנות גם מהחוויה ומהנופים.
אצל טוהר ואוולין, שחשבתי בהתחלה שיהיו זוג ממש חזק, ממש רואים את חוסר הסנכרון הזה. הוא תחרותי, היא כנראה באה בשביל החוויה, וזה לא מתחבר. מצד אחד אני מבינה את הטענות שלה שהדרבון שלו בזמן המשימות מפריע לה, שהיא רוצה אותו יותר אמפתי וסבלני, מצד שני, היא גם לא נותנת לו להוציא קיטור, גם היא לא סבלנית אליו כשהוא מביע את עצמו ואת התסכול שלו, והוא זה שנדרש להשתנות ולהיות מישהו אחר.
ממש ריחמתי עליהם במשימת הגלאי, חבל שהם לא חתכו קודם, זה היה מוזר שיוסי ואודי והלן ורגב מצאו את שלהם די מהר, אולי הרמז בחלקה שלהם היה קבור עמוק מידי או שהייתה בעיה בציוד.
המשימות: הראשונה והשלישית היו משימות סבל יותר מכל דבר אחר. אני חושבת, ותקנו אותי אם אני טועה, שאם המירוץ האמריקאי מתאפיין הרבה יותר במשימות אקסטרים ומשימות בניה, לעומתו המירוץ הישראלי מצטיין במשימות סבל נטו. זה פחות כייף לצפיה עבורי, לראות משימה כמו משימת תפוחי האדמה למשל, שאין בה שום ערך מוסף חוץ מסבל פיזי (החום של הבטטות, ללכת על האבנים החדות). כשזה פה ושם, סבבה, אבל לא כדיפולט.