פרק 6X04, המראה

קוקסטה

New member
דווקא פרק מוצלח.

אחרי העונה השלישית (שראיתי בחחלקים) לא ראיתי לא את העונה הרביעית ולא את החמישית למעט פרקים בודדים והבחנתי שהן התרחקו לחלוטין מקסם עונות 1-3 ולכן קצת מוזר לי לצפות בעונה 6. הפרק הזה היה מוצלח ואם יש משהו שתפס אותי בו זה צ'רלי וסי.ג'יי כשהוא מוביל אותה למשרד שלה ולדלת שמחברת ישירות בין המשרד שלה לזה של הנשיא. קצת תמוה עניין בחירת סי.ג'יי לראש סגל (מצד שני, תודה לאל שזה לא טובי) ויהיה מעניין לראות איך היא תשתלב בין כל 'הכרישים' הפוליטיים.

Nimst

New member
הניחוש שלי? בהצלחה מסחררת

סביר להניח שהסיבה שאתה מרגיש הבדל הוא שאהרון סורקין, יוצר הסדרה, הפסיק להשתתף בכתיבת התסריטים. ממש אפשר לשים לב להבדל. מצד שני, זה היה אחרי העונה הרביעית, לא השלישית (אאל"ט).

AnnabeI Lee

New member
האמת שגם אני הנחתי שהינך זכר.

ברוכה הבאה

buffgirl

New member
אוהבת את הפרק.

גאד, סי.ג'יי, עשיני! היא כל כך מקסימה.. כשאני אגדל אני רוצה להיות כמותה
פרק טוב שמראה איך סי.ג'יי נכנסת לאט לאט לנעלי ליאו [ואלו נעליים גדולות למלא!] אבל היא עושה את זה טוב. יהיה ממש מעניין לראות את התפקוד שלה בפרקים הבאים בתפקיד זה. היה ענק הקטע עם ההתפטרות. איזה חמודים

ומנפלאות התרגום ב-DVD

ג'וש מדבר עם אד ולארי (נדמה לי) על מי מחברי הקונגרס מפנים את מקומם. השיחה פותחת בזה שהוא מודה להם על עזרתם ב-midterms, כלומר הבחירות לשליש מחברי הקונגרס המתרחשות כל שנתיים, כלומר באמצע כל קדנציה נשיאותית. והתרגום: תודה על עזרתכם בבחינות... שזה גם midterms אבל אני חושבת שג'וש בכל זאת עבר את השלב הזה...

לא שלי - אלא חצי

כל שנתיים בוחרים מחצית מכל בית (קונגרס וסנאט). הרעיון שעומד מאחורי זה הוא להקל על הבוחרים וגם למנוע תקופת מעבר מסיבית כל 4 שנים. ככה רוב הנבחרים נשארים במקומם ואין עצירה בגופי החקיקה.

אוקיי הנה התשובה המלאה:

נציגי בית הנבחרים נבחרים לקדנציה בת 4 שנים, כלומר חצי מהם כל שנתיים. נציגי הסנאט נבחרים לקדנציה בת 6 שנים, כלומר 1/3 כל שנתיים. מסיבות ברורות, חצי מהבחירות תמיד מתקיימות בצמידות לבחירות לנשיאות (אחת לארבע שנים) וחצי מהבחירות מתקיימות באמצע קדנציה נשיאותית, ולפיכך מכונות midterms. הווה אומר, בכל midterm שכזו נבחרים חצי מחברי בית הנבחרים ושליש מחברי הסנאט. ואגב - קונגרס (כך גיליתי היום) זו מילה שמתארת את *כל* הנציגים, כלומר חברי בית הנבחרים והסנאט גם יחד, ואינה מילה נרדפת לתיאור בית הנבחרים (House of representatives או בקיצור, House). לומדים משהו חדש כל יום. ואנחנו עוד טרחנו לבקר בבניין הקפיטול בטיול האחרון לוושינגטון... בזבוז זמן היסטרי, אגב... מצד שני, גיסי עובד בבית הלבן, במשרד סגן הנשיא, כך שזכינו לסיור די ארוך ב-OEOB, Old Executive Office Building שנמצא ממש צמוד לבית הלבן, ואפילו ראינו מקרוב את החלונות של W ואת המדשאה שעליה עומדים הכתבים. מגניב ביותר.

AnnabeI Lee

New member
אפשר להתחיל מילון הממשל האמריקני

כל פעם נסקר אלאמנט אחר בממשל. יכול להיות מעניין.

הילה עכשיו עלתה לדרגה בכירה בפורום

בקרוב נארגן טיול שנתי של הפורום - כולם עולים על הטיולית ונוסעים לטיול בעקבותיו של ג'וש ליימן

|אייקון של כלבלב עם הלשון בחוץ|

סליחה, אבל חייבת ספוילר לציטוט מהפרק של שבוע הבא (שאינו מסגיר עלילה או שום דבר אחר, הוא פשוט מופלא בכוחות עצמו, אבל הוא
). איך רואים שהגבר בתורנות ואני רואה את העונה ה-6, איך ? Toby: How do you get women ? Smart and funny, right ? Josh: Plus, you know, I got that boyish thing going

ofra6

New member
באמת ציטוט מעולה

ראיתי את הפרק הזה כבר די מזמן וזה אחד הציטוטיים הטובים משם.

למעלה