../images/Emo207.gifפרושוטו
פרושוטו הגירסה האיטלקית להאם - שוק חזיר. השם הינו מהמילה הלטינית perexsuctum שפירושה יבש לחלוטין. תהליך: הפרושוטו מעובד ע"י ייבוש אויר. תהליך הייבוש והיישון של פרושוטו מסורתי נמשך לפחות שלוש שנים. במשפחה: האיטלקים מבחינים בין פרושוטו קוטו- שפירושו מבושל, לבין פרושוטו קרודו-שפירושו נא באיטלקית. מהמפורסמים מסוג פרושוטו קרודו הם פרושוט די פארמה ופרושוטו די סן דניאל. סוגים נוספים של פרושוטו- מודנה, ונטו, טוסקנו, נורסיה. לפרושוטו די פרמה: יש נגיעות של טעם אגוזי בשל שימוש בגבינת פרמז'נו רג'יאנו, חלק מהדיאטה המיוחדת של החזירים מסולסלי הזנב.