פרשוטו

bLuEbLeI

New member
פרשוטו

שלום לכולם פעם ראשונה שלי בפורום ויש לי שאלה דחופה הגיע לידי נטח ציד של שוק חזיר וברצוני להכין מזה פרשוטו.ואני מחפש בנרות מתכון מפורט לכך אשמח עם תעזרו לי בקרוב העלה תמונות של תוצרתי מקווה להיות פורה בפורום ולעזור במה שאפשר שיהיה בתאבון
 

clcl

New member
../images/Emo207.gifפרושוטו

פרושוטו הגירסה האיטלקית להאם - שוק חזיר. השם הינו מהמילה הלטינית perexsuctum שפירושה יבש לחלוטין. תהליך: הפרושוטו מעובד ע"י ייבוש אויר. תהליך הייבוש והיישון של פרושוטו מסורתי נמשך לפחות שלוש שנים. במשפחה: האיטלקים מבחינים בין פרושוטו קוטו- שפירושו מבושל, לבין פרושוטו קרודו-שפירושו נא באיטלקית. מהמפורסמים מסוג פרושוטו קרודו הם פרושוט די פארמה ופרושוטו די סן דניאל. סוגים נוספים של פרושוטו- מודנה, ונטו, טוסקנו, נורסיה. לפרושוטו די פרמה: יש נגיעות של טעם אגוזי בשל שימוש בגבינת פרמז'נו רג'יאנו, חלק מהדיאטה המיוחדת של החזירים מסולסלי הזנב.
 

Bavmorda

New member
עזוב אותך תמונות... לך לשוק לה-בוקרייה ../images/Emo3.gif

כל מיני סוגים, כל מיני עישונים... תענוג לעיניים ולאף.
סתם, לך על זה ותהנה לך מהיצירה. אין כמו להכין אוכל טוב ולהנות ממנו אח"כ.
 
למעלה