פרשת אחרי -קדושים

פרשת אחרי -קדושים

פרשת אחרי – קדשים
פרשת אחרי מות
פרשת אחרי מות מטפלת בחשיבות הקדושה. בשנים רגילות נוהגים לחבר בין פרשת אחרי ולבין פרשת קדשים. הנושא הוא משותף, אבל יש קדושה של מנהיג שצריך לתת דוגמה אישית בהופעתו והתנהגותו וקדושת העם.
בני אהרון זלזלו בקדושה של המקום, לכן דינם נחרץ למות. משה מזהיר את אהרון שיכבד את המקום ויבקש סליחת האל.
" בזאת יבוא אהרון אל הקודש בפר בן בקר לחטאת ואיל לעלה. כתנת-בד קדש ילבש ומכנסי-בד יהיו על בשרו. ובאבנט בד יחגור ומצנפת בד יצנוף.."
העיקרון שהצדק צריך גם להיראות.
נוהג מקובל אצל בני אדם הכפרה. להרחיק ולהעביר למישהו אחר את תוצאות החטאים, כמה שיותר רחוק. אהרון מצווה להביא שני- שעיר עזים, להקריב את השעיר שעלה בגורל ולשלוח את השעיר השני לעזאזל. מכאן בא הביטוי: " שעיר- לעזאזל.."
כן מוזכר יום הכיפורים, שבת שבתון. " כי ביום הזה יכפר עליהם לטהר אתכם מכל חטאותיהם."
יחד עם זאת צריך להתנהג כאדם תרבותי. לא שותים דם. לא אוכלים נבלה וטריפה. יחסים קורקטיים וכבוד לבני המשפחה. לא רק לגבי אב ואם, אלא גם לגבי דודים ודודות, אחים ואחיות.
" ערותם לא תגלה, ושמרתם את חוקותי ולא תעשו מכל התועבות האלה.." כי זה ההבדל בין עם קדוש לבין עמי הארץ. " ולא- תקיא הארץ אתכם.."
פרשת קדשים
" איש אמו ואביו תיראו ואת – שבתי תשמרו.."
כדי להיות קדוש לא מספיק להתעטף באדרת ולצנוף מצנפת. תנאיי הקדושה תלויים בהתנהגות אנושית.
בשדה ובכלכלה: להשאיר פיאה ולקט בקציר, ועולל ופרט בכרם. לתת לעני ולהלך.
בין אדם לחברו:
" לא תשקרו איש בעמיתו."
" לא תעשק את-רעך ולא תלין שכר פועל."
"לא תקלל חרש בפניו, ובפני עיוור לא תתן מכשול."
" לא תעשו עול במשפט."
" לא תקם ולא-תטור את בני עמך."
" ואהבת את רעך כמוך."
גם בשדה יש להתחשב בצרכי הצמח: לא כלאיים ושעטנז, לתת לעץ לגדול ולהשתרש. רק בשנה הרביעית לאכול את פריו.
כמובן נפש בריא בגוף בריא. בלי קעקועים והשחתות עור. בלי מכשפות ושדים.
חשיבות עליונה לטוהר המשפחה. אב לא ימכור את בתו לזנות. יחסי כבוד כולל גיסים ודודות.
" מפני שיבה תקום והדרת פני זקן."
" הבדלתי אתכם מן העמים ומן הבהמה."
שבת שלום

yaely02

New member
שבת שלום יצחק
אני באמת נהנית לקרוא את פרשת השבוע, להיזכר איך למדתי יום יום תורה ואחר כך שיעור נביאים ואחר כך פרקי אבות ואינני זוכרת את הלימודים האלה לרעה. יצחק אתה בכול שבוע מזכיר לי את הילדות והנעורים
הפעם אני מבקשת שמו שאנחנו (לא תמיד כול אחד מאיתנו) מגיבים לך הגב גם אתה לנו. עולים פה נושאים שונים ואתה בתור סופר יש לך בטח מה לומר.
תודה מראש
יעלי.

כדי לחזור לפרשות אז בחיי יום יום משתשים בפרשות האלה לאמר. " אחרי מות,. קדושים,. אמור." אלה 3 פרשות רצופות שאומרות שאחרי מות האדם "קדושים"אומרים עליו, כלומר אומרים עליו שהיה צדיק.

yaely02

New member
ברוך הממיר
שלום כולם,

חשבתי שתגיבו על ההודעה שלי מאתמול וא זהייתי מספרת לכם שאחרי שהוא הלך גיליתי שהממיר נכבה מעצמו כול פרק זמן ומכבה את הטלוויזיה, במילים אחרות הטלוויזיה נכבית מעצמה.
לפני כן כתבתי לו שאני אפנה לתביעות קטנוות וגם לתקשורת, אבל אמרו לי שאין לי סיכוי בבית משפט כי אין לי קבלה שאכן קניתי ממנו. (זה הממיר השני לממיר הראשון יש לי קבלה והממיר הראשון עבד 6 שנים מצויין) אני חושבת לאיים עליו במ.ע.מ על זה שלא נתן לי קבלה. מה אתם אומרים?

tamarsharoni

New member
אם שילמת מחיר מלא ולא נתן לך קבלה , יש לך סיכוי להפיל אותו .

אם שלמת מחיר מופחת , זה כאילו סיכמתם ביניכם על מחיר מופחת בלי מע"מ . ואז שניכם יכולים ליפול .
בנוסף , יודעי דבר אומרים שכל פסק דין מאד תלוי על איזה רגל קם השופט באותו בוקר , ויתרה מכך , מאד חשוב איזה לילה עבר על השופט , לילה טוב או ליל מנוחה , והמבין יבין .
דרך אגב ,כמה בכלל עולה ממיר חדש ? לנו הייתה בעיה עם הממיר של הוט והוא הוחלף חינם אין כסף .

למעלה