"פרשת ג'יין אייר"/ ג'ספר פורד

"פרשת ג'יין אייר"/ ג'ספר פורד

קראתי בימים האחרונים ספר מקסים מקסים- אניטיליגנטי, מרגש, מותח, רומנטי וכייפי. העולם הוא עולם מד"בי עתידני בו פשעים ספרותיים הם נפוצים ביותר והגיבורה המקסימה היא תרזדיי נקסט העובדת כבלשית ספרותית. כל הגבולות המוכרים לנו גמישים וניתנים לשינוי- הזמן, ההסטוריה, הספרות, הקלאסיקה... נראה לי שהספר הזה יכול גם לחבר בין הקוראים ה"קלאסיים" לקוראים ה"מד"ביים"- העולם הוא עתידני לחלוטין אבל הבסיס הוא הספרות האנגלית והעולמית הקלאסית וכדאי להכיר אותה לפני הקריאה( בשום אופן אל תקראו בלי שקראתם את "ג'יין אייר" בעצמו- ספר נפלא של שרלוט ברונטה). האם יש כאן הזדמנות לסולחה בין הז'אנרים?

stush

New member
יש את זה בספריות?../images/Emo41.gif

ו"ג'יין אייר" זה באמת ספר יפה!

Athaclena

New member
אאל"ט יש לו גם 2 המשכים

שלא תורגמו. אני לא קראתי את ג'יין אייר אז אני לא אקרא אותו, אבל זה באמת נשמע מאוד מעניין. סולחה בין הז'אנר? אין ברוגז מלכתחילה... אלה ואלה דברי ספרות חיה! גם ככה יש ספרים שפורצים את גבולות הז'אנר וכולם קוראים אותם - שרה"ט, הארי פוטר, המשחק של אנדר ו-1984 הם הדוגמאות הכי בולטות. חוץ מזה אני בטוחה שהרבה מאוד ספרות מכל סוג מושפעת מהקלאסיקות או מתבססת עליה, פארודיות בצורה הכי שקופה אבל לא רק. זה שאני לא מכירה את המקור מוריד מחווית הקריאה, אני בטוחה. בפעם הראשונה שקראתי את "אחיות הגורל" של טרי פראצ'ט לא ממש הכרתי יצירות של שייקספיר. אח"כ למדתי את מקבת' וחלק מרומיאו ויוליה וכשחזרתי לאחיות הגורל ראיתי כמה פספסתי בפעם הראשונה.

Athaclena

New member
טעיתי. 3 המשכים:

lost in a good book the well of lost plots something rotten ואני לא יודעת באיזה סדר זה.

תודה!

בהחלט יש לי תיאבון לעוד אבל אולי אחכה לתרגום כי אנגלית אני קוראת היטב אבל ל--א--ט---....

Athaclena

New member
אפשר לשפר...

ככל שקוראים יותר, זה הולך מהר יותר. אבל זו עבודה קשה באמת.

ספר מצוין../images/Emo45.gif ../images/Emo57.gif

יש לו שלושה המשכים. אני כרגע באמצע השני (Lost in a good book) ויש לי גם את השלישי. בהחלט מומלץ בחום

אה, ואגב... ../images/Emo57.gif

לא קראתי את ג'יין אייר (אבל אני יודעת את העלילה, בערך. וקראתי עד אמצע הכרך הראשון) ובכל זאת נהניתי מאוד והסתדרתי בלי לקרוא את זה.

The Mad Hatter

New member
ספר טוב (ופה מגיע ה"אבל")

הגעתי אליו דרך ביקורת באתר מסוים שגרמה לי לצפות למין גירסה של הספר המושלם. גם ג'יין אייר, שזה אחד הספרים האהובים עלי וגם עולם אלטרנטיבי שנשמע די משעשע מתאור קטעים מתוך הספר. בכל מקרה, היתה אכזבה קלה, אולי בגלל שציפיתי ליותר מזה. לא יודעת בדיוק. P: הרעיונות מצוינים והיו המון קטעים משעשעים, אבל יכול להיות שהאכזבה היתה בגלל ההתמקדות בעלילת מתח-אקשן, שאני פחות מתחברת אליה בדרך-כלל. אבל למה אני מפרטת על הדעות הקטנוניות שלי..זה ספר די טוב ואני בהחלט אקנה את ההמשכים. ובקשר לסולחה בין הז'אנרים-עוד סולחה בערך באותו סגנון: "מלבד הכלב" של קוני וויליס (שאותו אהבתי הרבה יותר מפרשת ג'יין אייר. כדאי לקרוא באנגלית. לא התחברתי במיוחד לתרגום..).

stush

New member
אממממממ........./images/Emo41.gif

אז ככה.. יש לי קצת בעיה עם המשכים... מאז שקראתי את "שבט דוב המערות" של ג'.מ אואל (אם אני לא טועה..) ונורא אהבתי את הספר ואז התחלתי לקרוא את ההמשכים והם נורא הרסו לי את הספר... אז אני אקרא את ההמשכים רק אם אתם נורא תמליצו עליהם, כי יש ספרים שזה פשוט רק מקלקל...!

למעלה