פרשת דברים

פרשת דברים

בימים טרופים אלה, ימי המצרים והטילים, אנו פותחים ספר חדש: ספר הדברים. דברים רבים יש לנו לומר, לעצמנו, לידידנו ולכול עם ישראל. " אלה הדברים אשר דבר משה אל-כל-ישראל בעבר הירדן.." הוא מסכם את המשא שעברו עד כאן. ה' הוביל את העם ממצרים דרך המדבר, ואחר כך עוד 40 שנה, בהחלטה נחושה להביאם לארץ המובטחת. " ראה נתתי לפניכם את-הארץ. באו ורשתו את-הארץ אשר נשבע ה' לאבותיכם לאברהם, ליצחק וליעקב לתת להם ולזרעם אחריהם.." הוא חוזר ומסביר את הצורך בהנהגה מאורגנת ומערכת ציבורית יעילה ונקייה משחיתות. " לא- אוכל לבדי שאת אתכם.. ואקח את ראשי שבטכם, אנשים חכמים וידועים.." " ושפטתם צדק, בין איש ובין אחיו ובין גרו.." משה משלים את המשך המשא, מזכיר את פרשת המרגלים ואת סירוב העם לצאת לכבוש את הארץ. " ולא אביתם לעלות, ותמרו את-פי ה' אלהיכם.." לכן נגזר על הדור הזה למות במדבר. " וגם בי התאנף ה' בגללכם לאמור: גם אתה לא-תבא שם.." כי הכול תלוי באמונה . כאשר יש אמונה מנצחים, כאשר עולה הספק מובסים. " ותשבו ותבכו לפני ה'.." * לפי שעה אני רחוק מהבית ואין לי אפשרות להשתתף בפורומים באופן סדיר . אני משתדל להכניס לפחות את פרשת השבוע. בפרשה הזאת : הדברים שנאמרו לבני ישראל, אבל בין השורות עולים גם הדברים שאנו צריכים להגיד לאויבינו: " אין לכם שום סיכוי לגרש אותנו מן הארץ הזאת! מי שמאמין באל אחד לא יכול להתכחש להבטחת ה'. " שבת שלום

יצחק תודה לדבר פרשת השבוע

מאחל שמצב זה יעבור במהרה, תוכל לחזור לביתך מקום מגורך, שתהיה שבת שקטה, שבת שלום

../images/Emo104.gifפרשת דברים../images/Emo104.gif

בעזרת ה' בעזרת החיילים האמיצים והיקרים שלנו, בעזרת אזרחי ישראל בעזרת עם ישראל כולו אנחנו ננצח! _______________________ כזכור לכם, חיפשתי ניצולי שואה שהפכו ללוחמים בצה"ל. השבוע מצאתי תמונה של סבי ע"ה, ישראל מאירסדורף ז"ל, ניצול שואה, שבעוד כשבועיים יחול יום השנה לפטירתו, במדי חיל האוויר, התמונה צולמה במדינת ישראל, בערך בשנת 1950. את התמונה העלתי ל"ערוץ ההיסטוריה". _________________________ שבת שלום ובשורות טובות לכולם.

deebeebee

New member
יצחק- טוב לשמוע ממך

מאחלת לך שתוכל בקרוב מאד לחזור לביתך ושהשקט והבטחון ישררו באזור.

שבת שלום לך יצחק ותודה לך

על דבריך לפרשת השבוע ובכלל. מי יתן ותשוב אתה וכל עם ישראל, חיילים ואזרחים, אתה לביתך, ואיש איש לביתו לשלום.

למעלה