פרשת דרכים ותהיות לגבי אימון

פרשת דרכים ותהיות לגבי אימון

מקווה שזה בסדר שפתחתי הודעה חדשה. לא היה לי ברור לאן לשרשר. אני קוראת כאן בשבועות האחרונים ונהנית מאד. רציתי לשתף, בתקווה שאוכל לקבל הכוונה ועצה טובה מכם. אני נמצאת על פרשת דרכים היות ואני מסיימת את התואר השני שלי בייעוץ ארגוני בעוד 3 חודשים. אני עובדת כיום בתחום שלא קשור ומאד מאד רוצה לעזוב את מקום עבודתי הנוכחי. יחד עם זאת, אין מצב שאתפטר לפני שאני יודעת מה אני עושה עם עצמי. אני לא בטוחה שלהיות יועצת ארגונית זה משאת נפשי והייעוד שבאמת מתאים לי. אני טובה יותר ביחסים של "אחד על אחד", וזה מה שמביא אותי, בין היתר, למחשבות על תחום האימון. מזה תקופה ארוכה שאני חושבת ברצינות ללמוד את התחום בתום הלימודים, עם אפשרות לשלב אותו מאוחר יותר עם ייעוץ ארגוני. ראשית, אני מתלבטת היכן הולכים ללמוד אימון במקום מסודר, שיוכר אחר כך ולא יהיה סתם שרלטני. כמה זמן נמשכים הלימודים ועד כמה הם אינטנסיביים? כמה צריך לעלות כזה דבר? אני יודעת שיש אימון עסקי ואימון לחיים, ושאלה נוספת שעולה בי, היא האם לומדים את שני התחומים או שהלימודים הם נפרדים (כלומר או אימון עסקי או אימון לחיים) וצריך לבחור באיזה כיוון מתמחים? מהמעט שהספקתי לקרוא ולשמוע, אני נמשכת יותר לתחום של אימון לחיים, אך השאלה היא מה קורה אם לא מגיעים מרקע של עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה? האם זה לא חובבני לעסוק בזה כשאין השכלה / ניסיון / הכשרה קודמת בתחום טיפולי? האם בתום הלימודים אפשר מייד להתחיל לאמן (עם סופרוויז'ן, כמובן)? מתי בוחרים באיזו נישה רוצים לעסוק והאם בכלל הכרחי להתמחות בתחום מסויים, בנישה ספציפית? כן, אני יודעת שאני מעלה המון שאלות, אבל יש לי "בלאגן בראש", ואני ממש בדילמה מה לעשות עם עצמי. אשמח לקבל מכם כמה שיותר אינפורמציה על סמך הניסיון והידע שלכם. ובבקשה - אל תפנו אותי לגשת לאימון בעצמי. זה עוד יגיע - אבל לא כרגע. בנקודה זו, אני מחפשת ידע והבנה, ואני רוצה להיות מעשית. בתודה מראש על כל עזרה, מלכה
 

אוריק3

New member
דירסט מלכה..

אין תשובה אחת לכן עצתי לך..אם את חשה משיכה לתחום הזה התחילי לחיות אותו. בקרי כאן ובפורום הנוסף לאימון לפחות פעם ביום וקראי הכל. התחילי לחוש את התחום..נסי לקלוט ואף להגיב ולשאול שאלות בלי בושה..בתוך זמן סביר אני מניח תדעי עם את שייכת לאחר מכן נסי לבקר בערבים של בתי ספר כדיי לחוש את הפיזיות וההתנסות.רוב הצלחה.
 
תודה לך אוריק ../images/Emo140.gif

נכון שאין תשובה אחת, אך אני מאמינה כי יש תשובות לשאלות ששאלתי (למשל, אילו בתי ספר קיימים, לאן אפשר לפנות, אימון אישי / עסקי - האם צריך לבחור, שאלתי לגבי בחירת נישה באימון ועוד). כל זה כמובן שלא סותר את הביקורים בפורומים הרלוונטיים וקריאה בהם. אני כן מרגישה שאני נמשכת לתחום הזה, רק רוצה לדעת במה זה כרוך מבחינת לימודים, איך עובדים עם זה אחר כך (האם אפשר להתחיל במיידי). בקיצור, שאלתי שאלות קונקרטיות והייתי שמחה לקבל עליהן תשובה. הרבה תודה בכל מקרה על הניסיון לעזור. כל טוב, מלכה
 

גלעד63

New member
כמה הבהרות

לא הבנתי במה את עובדת עכשיו - יעוץ אירגוני? משהו אחר? אני מניח שכשהתחלת ללמוד כן רצית לעסוק ביעוץ אירגוני - מה השתנה?
 
גלעד, תודה על תשובתך, אבל

לא ברור לי מדוע זה חשוב במה אני עוסקת כיום. כתבתי שזה תחום שלא קשור לייעוץ ארגוני ורשמתי גם שאני רוצה לעזוב. יחד עם זאת, אינני מתכוונת להיות חסרת אחריות ולעזוב את מקום העבודה, לפני שאני תופסת כיוון ויודעת מה אני הולכת לעשות עם עצמי. כשהתחלתי ללמוד, התחום של ייעות ארגוני עניין אותי. גם אז, לא ידעתי אם בזה אעסוק "כשאהיה גדולה". היה לי חשוב לרכוש מקצוע ולא ללמוד שוב משהו אמורפי כמו מה שלמדתי בתואר הראשון (מדעי ההתנהגות). למעשה, לא הרבה השתנה. עוד לפני הלימודים עניינו אותי ב- coaching, אולם הייתה לי הזדמנות ללכת ללמוד ולעשות תואר במקום מסודר ולרכוש מקצוע והלכתי על זה. אמרתי שאפתח לעצמי את כל האופציות ואח"כ נראה. האחר כך הזה הגיע, ועכשיו אני בודקת ושוקלת מה לעשות. אשמח לקבל תשובות יותר ענייניות וקונקרטיות לשאלות ששאלתי. בכל מקרה, תודה לך על זמנך ועל הרצון לסייע לי.
 

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לגבי לימודים ועוד

יש תוכניות לימוד שונות שמתפרסות בין מספר חודשים לשנה - תלוי בבית הספר. יש בקישורי הפורום רשימת בתי ספר. יש בתי ספר שמתמחים באימון עסקי ויש כאילו שבאימון במבט כולל יותר. דרך טובה לבחור בית ספר וגם בשבילך להתחיל לחוש מה מתאים לך באימון היא ללכת לערבי מבוא של בתי ספר שונים. אימון אישי הוא לא טיפול פסיכולוגי. רוב המאמנים שעוסקים בתחום אינם פסיכולוגים. השאלה אם עבורך יהיה נכון לעסוק באימון ללא הכשרה טיפולית היא שאלה שאת צריכה אולי לבחון עם עצמך. בדרך כלל מומלץ להתחיל לאמן כבר תוך כדי הלימודים - בחינם או בתשלום סמלי, כדי לצבור נסיון - כמובן שאת מצהירה על עצמך כמאמנת בהכשרה. לגבי נישות - לפעמים יש לנו נישה ברורה ולפעמים לא. אנו אומרים שלא אנחנו בוחרים את הנישה אלא הנישה בוחרת אותנו - במובן שהנטיות והיכולות שלנו מכונות אותנו ללקוחות מסוימים וסוג לקוחות שמגיע אילנו גורם לנו להבין מה הנישה שלנו.
 

אוריק3

New member
דירסט מלכה 2

מכיוון שאת מגיעה כבר עם מטען חברתי הנובע מאופי הכשרתך ומכייון שבתי הספר אינם פועלים מתוקף חוק.אלא יוזמות פרטיות מסחריות.(ממש למעט כמה חסויות ע"י מוסדות רשמיים) הצעתי לך את הדרך הבסיסית דנן. משום שיש שרלטנות מן הסתם. וכאשר תגיעי לערבי ההדגמה יהיה בידייך הרבה יותר מיידע שיאפשר לך לשפוט מי מתאים לך.
 
ענבל ואוריק היקרים, תודה על

תשובתכם. אני בהחלט אתעניין מתי יש ערבים כאלו, כדי לחוש טוב יותר מול מה אני עומדת. רוב תודות וערב טוב בינתיים
 
כמה שאלות לברר אצל מקומות שמכשירים

הנה שורה של שאלות לבחירתך שכדאי לשאול מוסד שמציע לך הכשרה כמאמן : מה עומד מאחוריכם ? מהו אימון על-פי שיטתכם ? מה הבסיס התאורטי ? מה הקריטריונים שלכם להסמכה ? מי מכיר בה ? איזה התנסות ישנה ואיזו הדרכה אתם נותנים בזמן ההתנסות ? מי הכשיר את מי שעומד להכשיר אותך ? איך דואגים המנחים להתעדכן ולהתחדש ? האם הם מאמנים בעצמם ? מתאמנים בעצמם ? כמה הזדמנויות יהיו לי לראות מאסטרים בפעולה ולקבל מהם משוב על התקדמותי ? האם יש יותר מ"גורו" אחד ? לכל אחד מן המוסדות המשמעותיים שמציעים הכשרה יש תשובות לכל השאלות . הקשיבי מעבר למלים: עד כמה מי שמלמד וקובע נגיש עבורך ? עד כמה את מעריכה את הדמויות המובילות ? ראי אותן מאמנות. עד כמה אתה רוצה להיות כמוהן ? חשוב מכל : להיות מאמן זו הוויה שכרוכה בלימוד כדרך חיים. מה מציעים לך לאחר סיום הכשרתך הבסיסית ? מה וממי תוכלי ללמוד עוד ?
 
למעלה