פרשת דרכים

אפרת80

New member
פרשת דרכים

העתקתי את הודעתי זו מפורום 'הריון לאחר אובדן'... ותודה לעתליה שכבר השיבה לי. ב"ה הגעתי כבר לשבוע 15, והדילמה גדולה... ההמלצה היחידה שעלתה בתום בירורי אובדני היה שבפעם הבאה אצטרך תפר (לצערי, אותו רופא לא נמצא בארץ כדי לחזק את רוחי). על קצה המזלג - הריון ראשון הסתיים בשבוע 21 (לידה מוקדמת, נצפה דופק) והשני בשבוע 13, שני ההריונות הללו היו עם עוברים "תקינים", לפתע פתאום נתקפתי בצירים ולאחריהם התבוססתי בשלוליות מים, בשני המקרים אין עדות רפואית למחיקה של הצוואר (פתיחה / התקצרות) ואין שום הסבר שמתקבל על הדעת לפשר הצירים משום שבהריונותי אני "עציץ פרחים" - לא נוקפת אצבע... שלא לדבר על יחסי מין. צילום הרחם נתון לפרשנויות שונות, כשהרוב המוחץ טוען לתקינותו (גם הרופא שביצע את הבירור). בקיצור - בבילנסון דיי אובדי עצות וכבר שלחוני לייעוץ נוסף בתל השומר (מה אני מבינה???). בבילנסון חלוקות הדעות - יש האומרים שעלי לעשות תפר ויש הטוענים שמפאת הצירים הצוואר שלי עלול להיקרע (פחד אלוהים!!! אגב, זה קרה גם לגיסתי - אחרי זה היא "סגרה את הבאסטה") ושעלי לקל מידי שבוע זריקת פרוגסטרון ולהגיע פעם בשבועיים לביקורת בבלינסון. מה דעתכן??? האם מישהי גם הייתה במצב הזה? תודה, אפרת.

היי אפרת80

אני עברתי לידה מוקדמת בשבוע 20 עקב פתיחה פתאומית והתקצרות של הצוואר והעובר היה גם בסדר. הריון אחרי הייתי במעקב בסיכון גבוה בבלינסון ופרופ' הוד התלבט אם לעשות לי תפר או לא... בסוף כן עשו לי תפר ועשו לי תפר גבוה- יש 2 סוגי תפרים. הסוף אצלי בהריון לא היה טוב מסיבה אחרת, אבל אני בטוחה שהתפר שמר עליי ועל העוברית שלי! העניין הוא אפרת, שאת התפר מוציאים בדקה אחת עם מספריים וזה לא כואב בכלל ובלי הרדמה, ככה שאין הרבה סיכונים אם חס וחלילה יש לחץ על התפר. מה שקרה לגיסתך עצוב, אבל זה לא אומר חלילה שזה מה שיקרה לך. אני גם קיבלתי זריקות פרוגסטרון פעם בשבוע ונשארו לי 3 אם תצטרכי. זה פרוגסטרון דומה לגסטון. אני סומכת על היחידה לסיכון גבוה בבלינסון, ד"ר חן, ד"ר בר ופרופ' הוד מצויינים לדעתי. בהצלחה

מותק, התגעגעתי ../images/Emo24.gif

כל כך מקווה לשמוע ממכם בשורות טובות בקרוב.
רציתי להעיר לעניין מה שכתבת, שאכן הוצאת התפר היא פשוטה מאוד, אבל לא בזה הסכנה, אלא בכך שיתפתחו צירים והאישה מסיבה זו או אחרת לא תבחין בכך (כן, כן, אני יודעת שזה נשמע בלתי אפשרי, אבל לצערי כבר היו דברים מעולם...). במצב כזה עלול להיות מופעל על הצוואר לחץ שעלול לגרום לפגיעה קשה ביותר. זו הסיבה שנשים עם תפר חייבות להיות אקסטרה-קיירפול ולפנות לבדיקה ממש על כל פיפס. מעבר לזה צריך להביא בחשבון שיש הבדל בין מקרה שבו הייתה פתיחה ללא עדות לצירים, שזה התסריט הקלאסי של אי-ספיקת צוואר הרחם, ובין מקרה שבו הופיעו צירים בסמיכות לפתיחה, עם או בלי ירידת מים. גם במקרה כזה הפתיחה עלולה לנבוע מגורם צווארי ולייצר בעצמה צירים, אבל הבעיה היא שאי-אפשר לדעת, וכמו שכתבתי לאפרת במקום אחר, הפרשנות שכל רופא נותן לסוגיה הזו קובעת במידה רבה את חוות דעתו האם תפר יעזור כאן או לא. מעבר לזה, יש גם מקום להשקפה האישית של הרופא בשאלה האם עדיפה גישה אקטיבית יותר של "לא יועיל - לא יזיק" או שמא גישה שמרנית של "עדיף לא להתערב אם אין כורח בדבר". השאלות לא נגמרות, ואני חושבת שבסופו של דבר כל אחת מאיתנו מקבלת את ההחלטה על פי האופציה שנראית לה פחות מפחידה. עתליה

למעלה