פרשת האיגוד ואליפות העולם בהתעמלות אומנותית

cubano1

New member
פרשת האיגוד ואליפות העולם בהתעמלות אומנותית

אני לא מבין בהתעמלות אומנותית, וגם לא ממש אוהב את הספורט הזה אבל מוזר לי שאף אחד לא הגיב לאירועי השבוע האחרון, שבו משרד הספורט התערב בענייני ניהול הענף ע"י האגודה, האגודה המשיכה להתעלם עד שבית משפט עבר על "התיק" וקבע שאיגוד ההתעמלות פועל משיקולים שהם הכל חוץ מעניניים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3954910,00.html שוב, אני לא מבין כלום בספורט הזה, אבל אם מתעמלת עם קבלות כמו ריסנזון ומאמנת עם קבלות כמו המאמנת שלה מתמרמרות על האיגוד, וגם לא נשלחות לאליפות העולם - אז משהו באמת דפוק. הפעם היחידה שנתקלתי באיגוד היתה כששלחתי בערך במאי דרך האתר שלהם שאלה לגבי מועד אליפות הארץ מכיוון שהאליפות לא הוזכרה (או מוזכרת) בלוח הזמנים של התחרויות שבאתר. עד היום לא קיבלתי תשובה מהם....

התעמלות אומנותית בישראל

ענף רווי ומסובך בפוליטיקות. למיטב ידיעתי, בעקבות אי סדרים ופרשיות שונות כנגד אגודת הפועל חולון (בה התעמלה רחלי ויגדורצ'יק ואמה אירה ויגודרצ'יק היא המאמנת שם) שנשלחו למשרדי הממשלה, משרד מבקר המדינה התערב, שלח משקיפים, הקים ועדה, שימוע וישיבות באיגוד ההתעמלות בישראל עם דגש על התעמלות אומנותית (למעשה התערב רק בענף זה). במשך מספר חודשים נערכו בדיקות בהתנהלותו של האיגוד בענף זה ונערכו דיונים משפטיים. אני לא יודעת האם הוועדה סיימה את עבודתה או לא, ומהם הממצאים.

cubano1

New member
נראה לי שהם סיימו

וכל הכתבות מאתמול בן באשר להחלטות שלה.... יש לך מושג מה החישובת של לשלוח שופטת ספציפית לתחרות? שיפוט אמור להיות אובייקטיבי, לא? איך הנוכחות של שופטת שהיא לא סתם ישראלית, אלא ישראלית ספציפית יכול להיות ליתרונה של מתעמלת?

לפי דעתי הלא מדופלמת

לדעתי הלא מקצועית, יש אפשרות לשלוח עד מספר מסויים X מתעמלות לתחרות. בהתעמלות אומנותית, בניגוד למכשירים, יש הרבה מתעמלות, עשרות מתעמלות ברמה הגבוהה ביותר אשר עומדות בקריטריונים הבינלאומיים והישראליים של התחרות (בד"כ הקריטריונים הם הגעה לגמר בתחרות כזו או אחרת, זכיות במדליות, הישיגים). לכן לא כל המתעמלות אשר עומדות בקריטריונים יכולות לסוע לתחרות כי יש הגבלה. ואז יש ועדה מטעם האיגוד שמחליטה מי מבין המתעמלות נוסעת, מי מחליפה ומי לא נוסעת. הטענות של האגודות הן שחברי הוועדה לא אובייקטיבים ודעתם מוטית לכיוון אגודות מסויימות. מולם חברי הוועדה טוענים שהם אובייקטיבים לגמרי.

סליחה, עשיתי טעות

חשבתי משום מה ששאלת מה השיקולים לשלוח *מתעמלת* ספציפית לתחרות... לגבי שופטות, אני חושבת ששולחים קודם כל את ההכי בכירות (יש דרגות בשיפוט, קטגוריות). על הנייר, למתעמלת לא אמור להיות יתרון מהשופטת. השיפוט אמור להיות אובייקטיבי. פרט לכך שהמתעמלת עשויה לחוש יותר בטחון עם שופטת שהיא מחבבת ומכירה היטב (והשופטת מחבבת ומכירה אותה) שופטת אותה. כמו לעשות מבחן בע"פ אצל המורה שלך או אצל מורה זר. בפועל, יש יריבות מאוד חזקה בין אגודות התעמלות אומנותית בישראל, ושופטות מאגודה היריבה כביכול "לא אוהבות" או לא רוצות בטובתה של המתעמלת מן האגודה היריבה, שנסעה על חשבון מתעמלת שלה, ואם היא תזכה היא תקבל תקציבים על חשבון המתעמלת שלה וכו'. אבל זה לא אמור להיות ככה. יתרון נוסף, הוא לשופטת עצמה שנוסעת. טסה לחו"ל על חשבון המדינה, נהנית מתחרות התעמלות אומנותית בינלאומית, יוצרת קשרים עם קבוצות מחו"ל, מתקדמת בדרגות השיפוט, צוברת ניסיון וותק, "רושמת שורה ברזומה", מעלה את היוקרה ועוד.

למעלה