פרשת המניות

פרשת המניות

פרשת מכירת תיק ההשקעות של הרמטכ"ל דן חלוץ לאחר ביצוע חטיפת החיילים ופתיחת הלחימה, מעוררת שאלות מוסריות רבות. שאלה אחת: האם זהו העיתוי המתאים, שרמטכ"ל שאמור להוביל את צבאו למלחמה קשה, מוצא לנכון לעסוק בעניינים כספיים אישיים? שאלה שניה: האם מכירת תיק השקעות בשווי של למעלה ממאה אלף ש"ח בבהילות שכזו לא מביא אותנו למחשבה שהרמטכ"ל חזה הפסד בקרב? כמו להבדיל מאמן כדורגל המהמר בטוטו שהקבוצה אותה הוא אמור להוביל, תפסיד? ולצד השני של המתרס. כיצד יבטחו לקוחות בנק לאומי בפקידים שלהם אם הם לא שומרים על חיסיון השקעותיהם? והרי הרמטכ"ל לצורך העניין כמוהו ככל לקוח והוא זכאי לשמירת פרטיותו. לחוות דעתכם.

s h o o s h a

New member
ואני תוהה, מאד תוהה

האם לא היה כאן איזה מהלך מכוון ויזום להסית את דעת הקהל ממחדליה הקשים של המערכת כולה בנוגע למלחמה הזו בזה שדווקא עכשיו, כשעוד טרם קברנו את מתינו, אנו דנים בזוטות, כמו מכירת תיק השקעות בסכום של בסה"כ 120,000 שקלים של הרמטכ"ל. מישהו הדליף ועשה זאת בעיתוי שעשה. אלא שאני תוהה, מי דאג שההדלפה תודלף ומה הרווח מכך??? כולם מדברים על התיק אבל אף אחד כמעט לא מדבר על מה שקרה שם, בלבנון, כשמיטב בנינו קיפדו את חייהם ורבים אחרים נכונו להם ימים רבים של מאבקים לשרוד כדי לחיות. מה מנסים קברניטינו להסתיר מאיתנו???

על מוסר ואי מוכנות

אני לא חושב שהיה כאן מהלך יזום להסיח את דעת הקהל. סיפור המניות הוא תוספת, או טריגר לחקירה מקיפה יותר בעניין מלחמת לבנון השניה. הפרשה המביכה איננה ממוקמת בתחום הפלילי, אלא בתחום המוסרי, התנהלותי שגם הוא מטריד מאוד בעת הזו. ולגבי המלחמה. רבים מפרשנינו טוענים שהיה צריך להטיל את כל עוצמת הצבא כבר ביום הראשון למלחמה. קצת מוזר לי הדבר לאור הגילויים הקשים על אי מוכנות הצבא מבחינת אימונים, ציוד ומזון. לדעתי אם היינו שולחים מאסה של כוחות כבר מהיום הראשון ללחימה עם רמת המוכנות הנ"ל, כשמפקדות ובסיסי החיזבאללה עדיין עומדים על טילם לפני מהלומות ח"א, היינו סופגים כמות גדולה פי כמה של אבדות. ולסיום הרשו לי לברך את תושבי הצפון ובכללם את שוש מנהלת הפורום, ואת שילה החיפאית שלנו על יציאתם מחושך לאור, מי יתן ולא ידעו עוד קטיושות. וכפי שאני מכיר ממרום שנותי את המוני בית ישראל, בקרוב הם יפשטו... לא על נופי הגליל הקסומים חלילה, אלא על מראות ההרס והחורבן, זו לצערי האטרקציה האמיתית לימים הללו

5EDEN50

New member
חלוץ אדם נפלא שנתן את נשמתו

במלחמה הזאת ,הוא לא ידע יום ולאידע לילה , הוא פעל ללא מנוחה ! זאת היתה מלחמת טילים קשה ומצידו עשה הכל על מנת להביא לחיסולה! פשוט יש כאן אנשים רעי לב הנכנסים לתוך העור ..

דוקו1

New member
אולמרט תקלה שצריך לתקן

הבחירות האחרונות היו הונאת הציבור ביד ספינולוגים מבית היוצר של אדלר חייבים בחירות עכשיו

zadok21

New member
ציפי לבני

צדק ראש הממשלה שאסר על ציפי לבני לנסוע לארצות הברית התקשורת מטפחת אותה , בעוד הציבור שכח את אחת האמירות הקשות ביותר שנאמרו על חיילי צהל ועד מפיה" לגיטימי וזכותם של המחבלים לתקוף את חיילי צה"ל אבל לא אזרחים " משהו זוכר את זה ? אני חושב שהיא מחדל אחד מתמשך. היא צריכה לעוף לגבי הרמטכ"ל מאז שנתמנה לסגן הוא הטיף כי התקציבים צריכים להגיע לחיל האויר כי הם יכריעו את המלחמה הבאה , הוא התייחס כמעט בביטול לכוחות היבשה ובמיוחד לפרויקט המרכבה , הוא אף גרם להאטה ביצור של מרכבה 4 וכמעט גרם לביטולו . התקלות שהיו במחסני החירום והבלגן ששרר היו לא מעט בגין גישה זו .היום ניתן לומר בהחלטיות , אין תחליף לכוחות היבשה ולשריון . במלחמה זו נשברו ונתפוררו מספר בדיות , אחת הבדיות הגדולות של השצאל ששטחים אינם מגינים על המדינה בגלל מלחמת הטילים , היום הוברר כי שטחים מגינים ומהווים חיץ גם במלחמת טילים . חבל שתובנות כאלו לא יושמו בשטח למרות עשרות גנרלים שיש ורק לאחר מותם של עשרות חיילים ואזרחים ילקחו הלקחים אם בכלל. לפני מספר שנים שירתתי שירות מילואים במחסני החירום לסדר את המנות קרב , עשרות אלפי מנות וכן להכין קיטבקים עם ציוד שחלקו סגור הרמטית בניילון עם אבקה , היכן היו המנות והציוד שהחיילים נזקקו להם בעת מבחו ?.

Palombini

New member
וועדת חקירה ממלכתית נטראלית מיידית

כרגע, זמן הוא מיצרך יקר. לפני שאנו נכנסים למערכה הבאה בעוד אנו סופגים מחדלים בלתי ניסבלים ואבדות שבמזל מאלוהים לא הובילו לתוצאות קשות יותר. המערכה הבאה תיהיה קשה יותר את זה כבר כולנו משארים, אז לפני שתופסים אותנו עם המכנסיים למטה. יש להקים וועדה מיידית משפטית ונטראלית שתחקור את כל הדרג המדיני ואת הפיקוד הצבאי. לאחר המסקנות מישהו יצטרך לתת את הדין, ולשלם בכיסא שלו על הטעויות. המלחמה הזאת לא הייתה מיותרת ההפך היא הייתה מוצדקת, אבל יצאנו למלחמה הזאת בחיפזון ובצה"ל לא התארגנו כלל לאיום (במיוחד מודיעין) - ובעקבות זאת חובת צה"ל לתת הסברים למה הוא לא העריך והתריעה לגבי איום זה בפני הדרגים הממשלתיים בשנים האחרונות כדי לתת את התקציב להתארגנות . ישראל הייתה צריכה להמתין בסבלנות ככל האפשר ולנשוך שפתייה טיפה. וליזום פעולה כנגד אירגון החיזבאללה בזמן שמתאים לה ומתי שמוכנים, לא תמיד ישראל צריכה להגיב חובתה גם ליזום כדי להסיר איום. אך הדבר לא היה כך ממניעי הגנרלים שרצו להחזיר מיד את "ההרתעה" (אז מה זה הרתעה? הישגתם בסוף בדיוק את ההפך). חיילינו החטופים לא הוחזרו והיעדים שהוצבו לא הושגו אך הפסקת אש - הוסכמה. היום המדינה מצוייה באחת התקופות הרגישות והקשות מאז הקמתה האיום האיראני מתחיל לצאת ממחילותיו ומנסה להשמידיינו בשם האיסלם. אם אנו נמשיך להשתחצן ולהשוויץ ביכולותינו ובחסינותינו מפני אויביינו הישמעאלים בסוף ניספוג תבוסה, אך לא ניתן זאת לעולם להקים מערך מיוחד, סמוי ומיקצועי בעל ניסיון רב בלחימה שבנוי ממיטב המוחות ללא שום מוסריות והומניות, קילריות נטו שידע איך לנטרל את האיום הזה כי אפשר. זה איום קיומי על מדינת ישראל איראן וסוריה אולי לא ניראות כשותפות אקטיביות אלה רק "מסייעות" לטרור כנגד ישראל אך הם יכנסו מיד כאשר יגלו פירצה קטנה וברגע הראשון הם יעוטו על הטרף אי אפשר לזלזל וצריך להעריך אותם כנידרש ולפעול כנגדם בדיוק כמו שעשינו פעם. לטעמי אולמרט הוא מסביר מצויין לישראל הוא יכול להביא אותנו להשגים אדירים בזירה החוץ אך הוא איננו מתאים לשאת את תפקיד רה"מ. הרמטכ"ל חלוץ חייב לתת הסברים בקשר להתנהגותו וחוסר נאמנותו לתפקיד. בקשר לקישריו - הוא רמטכ"ל מצויין ומיקצועי. פרץ - מתחת לכל ביקורת, הוא צריך להתפטר בהקדם האפשרי, כיום מופז הוא האידיאלי הוא מכיר את לבנון הרבה יותר טוב מכל אחד בהרכב הממשלתי... הוא גם בנה בתקופתו כשר הביטחון. חלק גדול מתוכניות להתקפה בלבנון במידה ויהיה צורך הוא ידע וידע בעתיד מה צריך לעשות שם ובמידה ותיפתח מלחמה של ארצות הברית כנגד איראן ישראל תיכנס למערכה הזאת אוטומטית ופה אני בטוח שרק הוא יכול לנהל מלחמה בסדר גודל כזה. אם שרון בחר בוא הוא יהיה מצויין גם לאולמרט.

5EDEN50

New member
לכל אדם יש גם חיים פרטיים!!!

זה לא עניין לאיש איך הוא ינהל את כספו !!! ממש נכנסים לו לתום הכיס והמכנסיים בושה למדינת ישראל!

למעלה