פרשת השבוע - מקושש העצים בשבת

נריה_ה

New member
פרשת השבוע - מקושש העצים בשבת

השבוע קראתי בבית כנסת את הסיפור על האיש שקושש עצים בשבת. ונאמר שהאיש נעצר כי לא פורש מה יעשה לו. איך זה ייתכן??? הרי הדברים האלו כן נאמרו למשה בתורה שבעל פה, וכן פורשו. איך ייתכן שמשה לא הכיר את התורה שבע"פ והיה צריך לשאול את הקב"ה??? זה לא מסתדר לי...

לשאלתך....

רש"י על במדבר פרק טו פסוק לד כי לא פרש מה יעשה לו - (ספרי סנהדרין עח) לא היו יודעים באיזו מיתה ימות אבל יודעים היו שהמחלל שבת במיתה: ועיין גם בתרגום יונתן בן עוזיאל. ברכה והצלחה.

נריה_ה

New member
אבל כיצד זה ייתכן???

הרי בתורה שבע"פ דבר זה (איזו מיתה ימות) בוודאי פורש? הלא כן?

manew

New member
שתי תשובות אפשריות

מה באמת היה שם אני לא יכול להגיד לך מסיבות מובנות אבל יש לי שתי תשובות אפשריות אחת משה לא למד את התורה בצורה ניסית כלומר זה לא שהוא פתאום ידע הוא למד את התורה שלב אחרי שלב הוא היה בהר 40 יום ללימוד עיקרי הדברים וגם אחרי שירד המשיך ללמוד אז ייתכן שהוא לא הספיק ללמוד את העונש על אותו מעשה שניים משהו שהוזכר בפורום הזה לא מזמן ורש"י מביא אותו לדעתי שההלכה נשתכחה ממשה בגלל שאמר "וכל הדבר הגדול תביאון אלי" (אני מקווה שזה ציטוט מדוייק) שיש בזה שמץ גאווה וכך גם בפרשת בנות צלפחד רש"י אומר שם בפרוש שנשתכחה הלכה ממשה כדי שתאמר ע"י בנות צלפחד ומגלגלים זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב חיים

שי n

New member
תשובה מהמדרש

כתוב מקושש לשם שמים עשה כדי שילמדו ויראו ולכן לא פורש מה יעשה לו כי זו עבירה לשם שמים יש עוד המון תשובות רק תסתכל במפרשים

למעלה