פרשת השבוע

Justin Angel

New member
פרשת השבוע

כולם בבקשה לפתוח בספר שמות פרק כ"ב פסוק 18 "מכשפה לא תחיה". עקב מחסור תקציבי חמור איננו יכולים להרוג את כל המכשפות, ולכן אתן מתבקשות לטפס למקום גבוה ולהטיל את עצמכן למטה או להגיע לסניף הקרוב של "פאנאטים יהודים" בהקדם האפשרי. עמכם התודה מראש.

Justin Angel

New member
שלושה מחדשי עולם

Trí aithgine in domuin: brú mná, uth bó, ness gobann "שלושה מחדשי עולם: רחמה של אישה, עטיניה של פרה וסדנו של הנפח." לכאורה טריאדה פשוטה וחסרת-תחכום, אבל מתחת לפני השטח ניתן למצוא רבדים שאולי לא היו ברורים כל-כך. הטריאדה עצמה עוסקת ב"מחדשי עולם", כלומר כל דבר אשר יגרום לדבר מה חדש להיווצר. אנו למעשה רואים את שלושת הדברים החשובים ביותר, אלו שגורמים לדברים הגדולים באמת להיווצר, אלו שבאמת נחשבים. בלי דברים חדשים העולם היה מתנוון לאיטו ובסוף ימות. העולם לא צריך דברים חדשים, אלא דברים חדשים הם חלק אינטגרלי ובלתי-נפרד מהעולם. החלק הראשון של הטריאדה הוא על "רחמה של אישה", מקום יצירת החיים. אני לא אכביד במילים, כל אחד כאן יודע את חשיבתו של דבר מקסים זה. החלק השני של הטריאדה עוסק ב"עטיניה של פרה". עלינו לזכור שהתרבות אשר כתבה את טריאדות אלו היא תרבות חקלאית. דבר ראשון מעטיניה של פרה ניתן להפיק חלב, אשר הוא מקור נהדר לסידן ועד היום חשוב מאוד לבריאות. חלב נחוץ לעגל שנולד ועדיין נצמד לאמו לפני שלומד לרעות עשב, כלומר מעטיניה של פרה יוצא חלב-אם לכל דבר. וכמו כן גם בני-אדם שותים חלב בשביל להתחזק ולמען בריאותנו ("אני שותה חלב כל יום, ויום אחד אני אהיה גדול וחזק"). החלק השלישי של הטריאדה מתייחס לסדנו של הנפח. האסוצאציה הראשונה שלנו עם נפח היא חרבות, כלי-נשק, מגנים וכל מיני ענייני מלחמה שכאלו (מה לעשות, לשר הטבעות יש השפעה כזאת על אנשים), אבל צריך לזכור שסדנו של הנפח הוא המקום אשר בו נוצרים אתים, מגרפות ומחרשות. וכמו כן גם בסדנו של הנפח נוצרים תכשיטים, מחבתות ודברי-נוי כאלו אחרים. הסדן הוא מקום יצירתם של דברים החיוניים ביותר לחיינו, גם דברים אשר מאפשרים את צמיחתם של דברים חדשים, גם דברים המאפשרים קיום, וגם דברים שבין שאר הדברים מאפשרים מלחמה. כמובן שעניינו בפעם זו הוא בראשון. כיצד כל דברים אלו מתקשרים יחדיו? עלינו להביט על הפתיח של הטריאדה, "שלושה דברים מחדשי עולם", ומכאן להסיק את הקשר ומשם המשמעות של הטריאדה. מרחמה של אישה נוצרים חיים חדשים אשר מובאים לעולם בדרך מופלאה וקסומה, מעטיניה של הפרה גם אנו וגם העגל הצעיר מתחזקים וגדלים, ומסדנו של הנפח אנו מקבלים פריטים אשר מאפשרים וחיוניים לקיומנו ארוך הטווח. אז מה למעשה הקשר? ניתן לדמות את מה שהתקבל כאן לספירלה בעלת שלושה שלבים כאשר המעגל הפנימי ביותר מכיל את המקור הראשוני לכל החיים, המעגל האמצעי מקיים את החיים אשר נוצרו והמעגל האחרון נותן לנו חיים לקיום אשר קיבלנו. כדי להבין את המשמעות של הטריאדה עלינו לא רק להביט על חלק אחד מהטריאדה אלא על כולה כצורה כוללנית בעלת הדר ויופי, וכל זאת כאשר אנו משתמשים בפתיח של הטריאדה שיזכיר לנו מה אנו מחפשים. אישית, עבורי הטריאדה מסמלת את הדרך שצריך לעבור כדי לעשות דבר מה בעל משמעות שיכול להחזיק מעמד למרות חלוף-הזמן. אני מזמין כל אחד להביט על הטריאדה ועל הדרך שהצעתי להבנתה, ולחפש מה המשמעות שלה כלפיו. ואפילו אם אתם באמת רוצים, לחלוק את משמעות זו עימנו. ברכות זוהרות

Dia Leoghann

New member
ג´סטין אני מתחיל לחשוש לשלומך...

אתה נהייה יותר פלצפן ממני!!!
אבל אחלה של מאמר!!! תודה רבה לך. דרך אגב, ראית את המאמר על אפונה... חילול קודש או שאני עוד בסדר?

Justin Angel

New member
אתה לא מתפלצף...

אתה מקשקש, יש הבדל. ראיתי, אני כותב מאמר נגדי כדי להציל את שלום כבודה של האלה.

suki da yo

New member
ג´סטין, אני מורידה בפניך את הכובע

הטריאדה הקודמת שהצגת לא היתה ה-דבר מבחינתי, אבל אתה מתעלה על עצמך...

suki da yo

New member
למי ששם לב

המשפט הגאוני הזה מופיע כצלעית המשלימה לאיסור על משכב בהמה. פשוט אוהבים אותנו:)

למעלה