פרשת ויגש

פרשת ויגש

פרשת ויגש הדרמה המשפחתית ממשיכה ומגיעה לשיאה. בנימין עצור והאחים לא יודעים מה לעשות. " ויגש אליו יהודה.." הוא מתחנן עבור בנימין. הוא מספר על האב השכול המחכה לבנו. על הערבות שהוא נתן לאביו, והוא מבקש להתחלף עם בנימין. הוא יהודה מוכן להיות עבד כל ימי חייו, מלבד שישחררו את בנימין. " כי-איך אעלה אל אבי והנער איננו אתי.." ואז בא הרגע! " ולא-יכל יוסף להתאפק.." הוא מוציא את כל הזרים מן החדר ומתודע. " אני יוסף!" " ויתן את-קולו בבכי וישמעו מצרים וישמע בית פרעה.." האחים נבוכים ונבהלים, פוחדים מן הנקמה, אך יוסף מרגיע אותם: " אל-תעצבו ואל-יחר בעיניכם.." מה שהיה, היה רצון האל אתם לא אשמים. " וישלחני אלהים לפניכם לשום לכם שארית בארץ.." הוא מארגן שיירה עם כל טוב ושולח אותם חזרה עם מסר לאביו. " רדה אלי אל-תעמד וישבת בארץ גשן והיית קרוב אלי.." כי לפחות עוז חמש שנים ימשך הרעב. " וכלכלתי אותך שם.." אחר כך חיבק את בנימין אחיו והם בכו. " ויפל על-צוארי בנימין אחיו ויבך ובנימים בכה על צוארו.." הוא הודיע לפרעה על מציאת משפחתו וקיבל רשות להושיבם בארץ גשן. ישראל מקבל את הבשורה בשמחה. כול המשפחה הענפה מגיעה למצרים, לארץ גשן. יוסף יוצא לקראת אביו. " ויאמר ישראל אל יוסף: אמותה הפעם אחרי ראותי את פניך.." יוסף מציג את משפחתו בפני פרעה. יוסף ממשיך לכלכל את העם המצרי. לאחר שנגמר להם הכסף הוא משעבד את הרכוש ואת האדמות לטובת פרעה. " וישב ישראל בארץ מצרים בארץ גשן ויאחזו בה וירבו מאד.." * הפגישה המחודשת בין יוסף ומשפחתו, היא דרמה אנושית מרגשת שלמרבה הצער אנו עדים לה שוב ושוב במהלך ההיסטוריה. אחים אבודים ובנים שנחשבו למתים הם חזון נפרץ בתולדותינו. אני מצאתי דוד כעבור 40 שנה במקרה וחבר ילדות כעבור 50 שנה בדרכים מפותלות. ( מישהו בארה"ב קרא עליו בספר שלי והוא קישר בינינו. החבר גר בירושלים.) שבת שלום

deebeebee

New member
תפילה לשלומו של ראש הממשלה

הרבנות הראשית פירסמה בקשה להתפלל לשלומו של ראש הממשלה אריאל שרון בן דבורה.

ועוד על פרשת ויגש

פרשת ויגש, עוסקת בין השאר ברעב שבעקבותיו מגיעים אחיו של יוסף למצרים, ומאוחר יותר, יעקב ובנימין. מצורפות שתי עדויות על הרעב בשואה, הראשונה של צבי מיכאלי, יליד יוון, והשניה של דבורה ברגר. שבת שלום, ורפואה שלמה לרה"מ אריאל שרון.

למעלה