פרשת יתרו

פרשת יתרו

פרשת יתרו
" וישמע יתרו כהן מדין חתן משה את כל אשר עשה השם למשה ולישראל עמו.."
יתרו בא לפגוש את משה ומביא את ציפורה ואת שני בניו: גרשום ואליעזר. יש כאן אזכור על הקונפליקט והלבטים של איש ציבור שצריך לבחור בין התפקיד הממלכתי לבין החובה המשפחתית. כאשר הוא משקיע את כל כולו בשליחות הציבורית, הוא מזניח מטבע הדברים את אשתו וילדיו. יתרו מלא הערכה כלפי משה המנהיג, אבל הוא מביא לו גם את האישה והילדים, כדי שלא ישכח את חובתו כאב וכבעל.
יתרו רואה עד כמה משה עסוק בטיפול בעם. הוא מציע לו להקל את המעמסה מעל כתפיו. למנות " אנשי חיל, יראי אלוהים, אנשי אמת ושונאי בצע".
" ושמת עליהם שרי אלפים, שרי מאות, שרי חמישים ושרי עשרות.."
בני ישראל ממשיכים בדרכם ומגיעים למדבר סיני.
" ויחן –שם ישראל נגד ההר.."
משה עולה להר לקבל את התורה. בני ישראל מוזהרים שלא לקרב אל ההר והם מתאספים בתחתית ההר. משה יורד במצוות האל ומכריז על עשרת הדברות:
" אנכי השם אלהיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים. לא-יהיה לך אלהים אחרים על—פני. לא תשתחוה להם ולא תעבדם. כי אנוכי השם אלוהיך. אל קנא פקד עון על בנים ועל שלושם ועל רבעם לשונאי: ועשה חסד לאלפים לאהבי ושומרי מצוותי."
"לא- תישא את שם אלוהיך לשווא, כי לא ינקה השם את אשר יישא את שמו לשווא."
" זכור את יום השבת לקדשו. ששת ימים תעבד ועשית את כל- מלאכתך ויום השביעי שבת לשם אלוהיך לא תעשה כל-מלאכה. אתה ובניך – ובתך, עבדך ואמתך, ובהמתך וגרך אשר בשעריך. כי ששת ימים עשה השם את השמים והארץ את הים ואת כל אשר- בם, וינח ביום השביעי. על-כן ברך השם את יום השבת ויקדשו. "
"כבד את אביך ואמך למען יאריכון ימיך על האדמה אשר השם נתן לך."
" לא תרצח."
" לא תנאף."
"לא תגנוב."
" לא תענה ברעך עד שקר."
" לא תחמוד בית רעיך."
" לא תחמוד אשר לרעיך ועבדו ואמתו ושורו וחמורו וכל אשר לרעיך."
משה חוזר אל פסגת ההר והשם מזהיר אותו:
" לא תעשון אתי אלוהי כסף ואלוהי זהב.."
" מזבח אדמה תעשו לי.."
רק מזבח שיהיה תמיד נקי משחיתות, מפריצות ונקי ממלחמה.
*
שבת שלום

yaely2

New member
מנהל
יתרו

שבת שלום

יתרו הוא דמות חיובית מאוד אצל היהודים. המדרשים אומרים שיוסף התגייר וגם ניסה לגייר את משפחתו, לא ידוע אם הצליח.
הדרוזים רואים ביתרו את אחד מעמודי התווך של דתם. קוראים לו נבי שועייב וטוענים שזה שם נוסף של יתרו.נבי שועייב שהוא יתרו קבור ליד כפר קרני חיטין שעל הארבל.
הדרוזים קיבלו אפוטרופסות מהממשלה על המקום שיפצו והרחיבו אותו. כול שנה ב24 באפריל הם מתאספים שם וחוגגים. יש שם מקום לינה לבאים מרחוק
מעניין שיש הסוברים שגם ציפורה אשת משה וגם אימו יוכבד שם ויש אפילו מוסיפים עוד. כפי שכתבתי רואים ביתרו צדיק.

שי1951

Member
שבת שלום

ליצחק - על פרשת השבוע -פרשת יתרו.
טובי - שמח שנהנית (אתמול) מהאמרות השנונות ביידיש בתרגום עברי.
גיורא - תמשיך להנות - הרבה בריאות ושמחה.
יעלי - מעניין המידע שהבאת היום בנושא יתרו שועייב, נביא הדרוזים.

חיוכון לסופ"ש:

הלוחשת בספרייה

גבר חיפש מקום לשבת בספרייה אוניברסיטאית צפופה.
הוא שאל בחורה: "איכפת לך אם אשב לידך?"
הנערה השיבה,
בקול רם "לא, אני לא רוצה לבלות את הלילה איתך!"
כל האנשים בספרייה החלו לבהות באיש, שהיה נבוך מאוד ועבר לשולחן אחר.

אחרי כמה דקות צעדה הנערה בשקט אל שולחנו של האיש ואמרה בצחוק: "אני לומדת פסיכולוגיה, ואני יודעת מה אדם חושב.
אני בטוחה שאתה מרגיש נבוך, נכון?

"האיש ענה
בקול רם:" 500 $ ללילה אחד? ..... אני לא משלם לך כל כך הרבה! "

כל האנשים בספרייה הביטו בבחורה בהלם.

האיש לחש לה: "אני
לומד משפטים, ואני יודע איך לדפוק אנשים".

טובי1952

New member
שבת שלום
אני מתלבטת

שלום לפורום הנחמד,

היום הייתה אצלי לקוחה שספרה לי על חברה שלי. חברה שלי צעירה ממני ב 8 שנים ועדיין איננה בת 60. חברתי נשואה באושר די יחסי, כלומר יוצאים יחד מבלים יחד אבל אין בינה ובין בעלה אש להבה ונאמנות עד המוות. ספרה לי הלקוחה שהיא ראתה את בעל חברתי עם מישהי אחרת. השתכנעתי מהסיפור שזה לא מקרה חד פעמי ויש לו קשר חזק מאוד עם הפילגש.
לספר לחברה? להגיד לה את העובדות? מה אתם אומרים?

הניה 8

New member
היום יום האהבה בעלי הביא לי זר פרחים יש

אימרה אם בעלך מביא לך זר פרחים תתחילי לחשוד

גיורא26

New member
נאמנות

שלום לכם\
יש משהו במה שאת כתבת. הכוונה להניה.
לטובי, לדעתי צריך לספר לה. הכי טוב לאדם שמכיר את המציאות. ראיתי במצבים כאלה שצד אחד לא ידע, הצד השני פשוט עשה מהלכים ככה שהשאיר את הבן זוג הנבגד. בלי אגורה ובלי עתיד. הנבגד עדיין המשיך להאמין ולתמוך ולחתום מבלי לדעת שהבוגד עושה מהלכים ומזיז דברים ברכוש.

הניה 8

New member
גיורא אבל זה נאמר שמביאים פרחים סתם כך לפתע פתאום ללא קישור

לשום ארוע לסתם יום של חול, לא יום הולדת או יום נשיאין
אבל כאן היה יום ולטיין חג האהבה,אז יש סיבה
כשאין סיבה, ומביאים פרחים שמה יש לחשוש,

אפרת10511

New member
שבת יפה לכולנו

מאחלת לכולנו שתהיה לנו שבת של אושר ושפע נחת, שבת של
טעמים וריחות ומאכלים ערבים לחך, שבת של התעלות הנפש
משיגרת היום יום השוחקת למעלה של רוחניות מנקה ומטהרת.
שנדע סוף שבוע נפלא.
שבת שלום.

למעלה