פרשת כי תשא

פרשת כי תשא

פרשת כי תשא
" כי תשא את-ראש בני ישראל לפקודהם.."
כשהיינו בטירונות לפני ואחרי כל יציאה נשמעה הפקודה: " להתפקד!" גם משה היה צריך אחרי קטע של משא לפקוד את העם. כבשיר: " ובדרך זה את זה ספרנו- מי חסר? מי חסר?" המפקד נערך מבן עשרים שנה למעלה, הילדים זה חופשי.
זו גם הזדמנות להטיל עוד איזה מס קטן, מין אגרת תפקוד כמו שעושים המפלגות. רק מחצית השקל. כופר נפש קראו לזה.
" העשיר לא-ירבה והדל לא ימעיט.."
שיטת הספירה למרשם התושבים שנבחרה, הוא שסופרים את הכסף לא את האנשים.
אחרי שהקימו את אוהל המועד עם כל הפאר שבו, נזכרו לשים בכניסה כיור נחושת כדי שהנכנסים ירחצו את רגליהם וידיהם ולא ילכלכו בפנים. ואם כבר מתרחצים אז כדאי גם לשים בושם שיהיה ריח טוב, במיוחד ליד המזבח.
כל הדברים חשובים, אבל את הכבוד האמתי נותנת האמנות. על כן מזמינים את בצלאל לפאר את המקדש ביצירות אמנות.
משה מזכיר שוב את שמירת השבת
" וישמרו בני-ישראל את השבת לעשות את-השבת לדורתם ברית עולם... כל-העשה מלאכה ביום השבת מות יומת.."
עכשיו משה יכול לעלות להר לקבל את לוחות הברית כתובות באצבע השם. הוא עולה ובושש לחזור. עם קשי-עורף, חסרי סבלנות פונים אל אהרון. מפרקים את נזמי הזהב אשר באזני הנשים, לעשות מהם עגל זהב.
זה הבומרנג של פולחן יתר. עכשיו הם רוצים פולחן בכל מחיר וללא אבחנה.
משה חוזר עם לוחות הברית. " וישמע יהושוע את קול העם ברעה, ויאמר אל- משה: קול מלחמה במחנה.."
" ויחר אף משה" הוא שובר את לוחות הברית,, שורף את העגל וטוחן אותו עד דק. אהרון מנסה להצטדק ומתנצל: לא ידענו מה קרה לך..
משה מכריז: " מי לשם אלי ויאספו אליו בני לוי.."
מלחמת אזרחים בלתי נמנעת.
משה מרחיק את אוהל מועד מחוץ למחנה. המרחק הפיזי של השלטון מן העם משרה לו יותר קדושה יותר מרות.
הוא פוסל לוחות חדשים ומתכונן לשלב הבא.
" ויראו בני-ישראל את פני משה כי קרן עור.."
כגודל החטא גודל הסליחה.
שבת שלום

yaely2

New member
מנהל
שבת שלום כולם,

אתמול הצטנף איש איש בביתו וזה ניכר בפורום. גם אני. אתמול היה לי יום עמוס שפעילויותי בוטלו.
אני נוהגת ביום חמישי לנסוע לתל אביב לחוג. כפי שכבר סיפרתי על עצמי אני מתיישרת עם המציאות כי אין לי אפשרות לשנות אותה, אבל אני חייבת לציית לרשויות. אני שומרת מרחק של מטר מכול צד ולכן החלטתי לא לנסוע אתמול כדי שלא אאלץ לנסוע באוטובוס ששם אי אפשר לשמור על הכללים. חניה אין באזור אליו אני נוסעת ולכן ויתרתי.
הייתה אמורה להיות לנו אתמול פגישת חברים בקניון, והחלטנו לוותר. אז מה עושים? הבית ריק ממזון נוסעים ל"אושר עד" ונזהרים. למזלי צלצל מכר, סיפרתי לו שאני בדרך לקניות והוא סיפר לי שבמרכול שאני נוסעת אליו יש בחנות רק מאה איש, אחד יוצא מכניסים ממתין. יש בהמתנה לפחות 200 איש, לא הלכתי.
בלילה, בלילה, הייתה אצלנו הפסקת חשמל והעדפתי ללכת לקניות. היה מצוין
לא היו הרבה אנשים ושום סחורה לא חסרה.
איך שלא יהיה הוירוס הזה יחלוף וחבל על כאב הלב שאנו מבזבזים עליו

שי1951

Member
בוקר טוב ושבת
שלום

נראה באמת שלא מעט אנשים אכן "הצטנפו" בביתם - לאור ה "מצב"
מצד אחד מומלץ להשמע לרשויות, ולהיזהר (שמירת מרחק ועוד ...) לא להסתובב ללא צורך במקום הומה אדם,
ומצד שני - לא להגזים ולא להיכנס ללחץ ולחרדה - ולהסתגר ב ד'-אמות.
כדאי גם לקחת בחשבון (מה שיעלי ציינה, הגבלה ל100-אנשים) בקשר למרכולים ולחנויות.

אפשר לעשות גם הזמנות (באינטרנט, למי שרוצה ולא פוחד) ברשתות המזון הגדולות (ואז אין צורך להגיע למרכול הומה אדם) - אבל כדאי לקחת בחשבון שכדאי להזמין לפחות יומיים מראש, אתם לא היחידים שמנסים להזמין בדרך זו.

ולשיפור מצב הרוח - ביקור וירטואלי במסעדה, בקישור הבא:
https://www.youtube.com/watch?v=wo2W8CEtnFw

הניה 8

New member
אני עשיתי קניות בסופר שלנו היו די אנשים, האמת ששמתי כפפת

גומי לא נעים בזמנים אלו לגעת בידית הסל, היכן שכולם נגעו לך תדע
גם כסף הוצאתי עם הכפפה מקשים של הקוד הסודי , כולם נוגעים

סוף סוף בא כח עליון ועושה סדר- מרחק נגיעה

yaely2

New member
מנהל
תודה רבה שי,

המסעדה הגדולה היא סדרה מצחיקה, אבל הקטע שהבאת הפעם היה מצחיק שבמצחיק. אני עצמי צחקתי בקול.
אני חושבת שי שכול אחד שצופה בקטע שהבאת, צריך להגיד לך תודה רבה.
בימים טרופים אלה, הצחוק לדעתי הוא ממש דבר נדרש, עושה טוב על הלב ודוחה מחשבות רעות.

tamarsharoni

New member
הייתי אתמול ברמי לוי ,

בכניסה לסופר יש ארגז גדול מלא כפפות חד פעמיות , ומעודדים את הלקוחות להשתמש בכפפות ולא לגעת במצרכים בידיים .

טובי1952

New member
בעד ונגד

שבת שלום כולם,

לסגור את בתי הספר כדי לעצור הדבקה, שלח את הנכדים שלי מכיתה ב' וגן פרטי הביתה. אני היחידה שיכולה לשמור עליהם כשההורים עובדים. בעלי נמצא בקבוצת סיכון ואני לא רואה פיתרון. אני מקווה שהקורונה יעזוב אותנו מהר.
אוףף

למעלה