פרשת מטות

פרשת מטות

פרשת מטות האקטואליה לא נפסקת. המלחמה נמשכת. פנחס השיב את תמיכת האל, ואת ההבנה הבינלאומית, אבל אין בכך די. צו השעה: " נקם נקמת בני ישראל מאת המדימים.." כל המטות מוכנות ופועלות ללא חת. " ויצבאו על מדין כאשר ציוה ה' את משה.." לפני הכול, ובמיוחד בשעת מלחמה, ניתנת חשיבות עליונה שהאדם יהיה שלם עם עצמו, עם מצפונו ושבועתו. אחראי על מעשיו. " איש כי-ידור נדר לה' או- השבע שבעה.. ככל היוצא מפיו יעשה.." האחריות היא משותפת לכל המשפחה, לכל מי שמעורב. בעשייה או מחדל אין להתעלם בשתיקה או בהבלגה. " ואם-הפר יפר אתם אחרי שמעו ונשא את עונה.." משה אף דואג לחלוקת השלל אחרי המלחמה. ראשית יש לנקות: " כל דבר אשר יבוא באש תעבירו באש.. וכל דבר אשר לא- יבוא באש תעבירו במים.." שנית הוא מחלק את המלקוח בין הצבא לבין העדה. אסור שאלופי הצבא יתעשרו מן השלל. חלק לצבא, חלק לעדה וחלק למקדש. בני שבט ראובן וגד מבקשים נחלה מעבר הירדן. " ויתן להם משה לבני גד ולבני ראובן וחצי שבט מנשה.." * בימים טרופים אלה אנחנו מחוץ לביתנו. מתארחים אצל הילדים במרכז הארץ. זו לא הפעם הראשונה שהצפון מופגז. בפעמים הקודמות נשארנו במקום, כי היו לנו תפקידים למלא. אשתי עבדה כמרכזנית במועצה האזורית וקיום הקשר עם כל הגורמים הייתה משימה חשובה. גם אני עסקתי בתפקידים שונים. הפעם כאשר נפתחה האש הייתה לנו התלבטות , מצד אחד כתוב: " ושמרתם על נפשותיכם" ומצד השני רגש הסולידריות. בעבר הייתה איזו נימה של גינוי כלפי אנשים שברחו מקו האש אל מקומות בטוחים יותר. אני חושב שהבחינה צריכה להיות : באיזו צורה אתה מועיל יותר או מכביד פחות על המאמץ המלחמתי. לכן בחרנו לצאת. בתקווה שבקרוב תמוגר החיזבאללה ונוכל לחזור הביתה ולנקות את ההריסות, ( במים ולא באש) ולהמשיך בחיי שגרה. אולי לא נחלק שלל, אבל נחזיר לנו את הנחלה. שבת שלום.

תודה לך יצחק, שבת של שקט ורוגע

נגע לליבי מה שכתבת. הבת שלי (בת 10.5) צפתה יחד איתי בחדשות, ואחרי שאמרו בפעם החמישית את המילה "מלחמה", היא שואלת אותי: "אז מה אימא, עכשיו אנחנו חלק מההיסטוריה?". אז כן, לצערי אנחנו חלק מההיסטוריה, ואני מאחלת לך יצחק ולכל חברי הפורום, ולכל עם ישראל, ולכל אזרחי ישראל, שקט, שלווה, רוגע, ואולי נזכה אפילו לשלום. שבת שלום!!!

יצחק תודה לדבר פרשת השבוע

מאחל שימים קשים אלה יעברו במהירות האפשרית ותחזרו הביתה בשלום. שבת שלום ושקט

../images/Emo92.gifלקראת תשעה באב

בעוד שבועיים - תשעה באב, חלק מחברי הפורום יהיו באותו יום בבית, אני מבקשת מחברי הפורום להעלות ל"מאמרים" את קורות החיים של משפחתם בשואה, ול"אלבומים" תמונות ומסמכים הקשורים לשואה. זו בעצם מטרת הפורום - להשאיר לדורות הבאים עדויות הנוגעות לשואה, ולהנציח את קרובי משפחתנו שנרצחו בשואה. תודה מראש.

SARAH B

New member
יצחק תודה על פרשת השבוע כל

הכבוד לך אפילו בימים קשים אלה ואתה מהצפון אתה מקדיש לנו ומסביר על פרשתהשבוע ודברי תורה אני מצדיע לך שבת שלום שכל החילים והבנים יחזרו לחיק משפחתם במהרה ושלא נשמע עוד עצב שבת שלום

למעלה