פרשת ניצבים

פרשת ניצבים

פרשת נצבים " אתם נצבים היום כלכם לפני השם אלהיהם..." אכן זה המועד להתייצב מול הבורא, כל אחד מול מצפונו, לעשות חשבון נפש עם עצמו ולא רק עם עצמו, אלא גם לחשוב על השלכות מעשיו על הדורות הבאים. " ולא אתכם לבדכם אנכי כרת את הברית הזאת.." מודגשת כאן האחראיות הקולקטיבית, דרך המחשבה של עם וקהילה, האחדות. כמו שאמרו שלושת המוסקיטורים: " אחד בשביל כולם, כולם בשביל אחד". לכן מי שפורש מן הציבור, מי שמחפש אלילים ותורות אחרות, ייענש בחומרה. " פן-יש בכם איש או-אשה או משפחה או-שבט אשר לבבו פונה היום מעם השם ללכת לעבוד את- אלהי הגויים.." " ומחה השם את-שמו מתחת לשמים.." הברירה של הברכה והקללה שרירה וקיימת. הבחירה אינה קשה או בלתי מובנת. " כי המצווה הזאת.. לא-נפלאת היא ממך ולא רחוקה היא.. לא בשמים.. לא מעבר לים.. כי קרוב אליך הדבר מאד, בפיך ובלבבך לעשותו.." הפרשה קצרה מן הרגיל, אבל מובנה ארוכה כאורך הגלות. אין צורך לפרט שוב כיצד נראה השואה, ומה לעל ידה של עם מגובש, בעל מוסר והשכל להשיג ולעשות. שתבוא עלינו שנה טובה ומבורכת בברכה שבה בחרנו. שבת שלום

יצחק תודה לדבר פרשת השבוע

יש לציין שבמוצ"ש זה האשכנזים שבינינו מתחילים לומר סליחות. הספרדים התחילו בתחילת חודש אלול. שבת שלום

שבת שלום, תודה לך יצחק

עוד מעט מסתיימת שנת תשס"ו ונכנסת תשס"ז. עוד העט נסיים לקרוא את ספר התורה, ונתחיל שוב מבראשית. עכשיו, בין לבין, הזמן לאחל לכולנו התחלות חדשות, בשורות טובות. שבת שלום

ליצחק בני וענת

יצחק- כל הכבוד! לא יוצא לי להגיב כל שבוע אבל אתה עושה עבודת קודש. חשוב לשמור על המסורת היהודית. חבל שהפינה הזאת לא מועתקת לפורום "המסע לפולין" שם נמצאים בני נוער רבים. בני וענת, אתם עושים עבודה נפלאה. טוב לי להיות חלק מהפורום, הוא מלמד אותי רבות ותורם לזיכרון השואה. שבת שלום!

דרור, נסיעה טובה../images/Emo160.gif

אם אני לא טועה, אתה יוצא בקרוב למסע לפולין, ואני מחכה שתשוב אלינו עם תמונות ורשמים.

doram44

New member
../images/Emo5.gif

"הפרשה קצרה מן הרגיל, אבל מובנה ארוכה כאורך הגלות. אין צורך לפרט שוב כיצד נראה השואה, ומה לעל ידה של עם מגובש, בעל מוסר והשכל להשיג ולעשות". אפשר בבקשה לקבל הסבר למשפט הזה.. רק כדי להיות בטוחה שאתה לא מסמן את ההליכה אחרי אלוהים אחרים כסיבה לשואה ודברים נוספים....

פרשת ניצבים אמנם מחוברת

לפרשת וילך שניהן ביחד הן טקס פרידה ממשה. משה חוזר ומדגיש את הברירה מי שבוחר בתורה ומתנהג לפיה, בוחר לעצמו ולעמו חיים טובים, מי שמחפש אלילים זרים ייענש בחומרה. זה מה שאומר משה ואני לא מתכוון להתווכח איתו. לגבי השואה, כבר כתבתי בפורום הזה, היא תוצאה של הגלות והתנהגות היהודים בגלות. לאורך כל ההסטוריה של הגלות התנהל קונפליקט בין היהודים לבין הגרמנים. היהודים עשו הכול כדי להיות כמו הגרמנים ואף לעבור אותם בכל ענפי החיים לכן הגרמנים פחדו שהיהודים יגנבו מהם את מעמד 'האוברמנץ' ( האדם העליון) והגיעו עד לפתרון הסופי.

doram44

New member
לא רוצה לעורר ויכוח אבל ...

אבל לטעמי מופרח מהבסיס בגלל הצורך למצוא מי אשם במציאות חסרת הגיון ובילתי נתפסת, להאשים לסיכום את הקורבנות עצמם. אותי זה מזעזע...

למעלה