פרשת תולדות שבת שלום ומבורך

עליזה 63

New member
פרשת תולדות שבת שלום ומבורך ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

פרשת תולדות ויעתר יצחק לנכח אשתו" רבי יצחק מאיר מגור מפרש: 20 שנה חלפו מנשואי יצחק ורבקה ועדין לא זכו לבנים. באה רבקה לפני יצחק אבינו ואמרה לו: "הרי גם אמך שרה הייתה עקרה עד שאביך אברהם התפלל בעדה ונפקדה בבן. בקשתי היא,כי גם אתה תתפלל עלי ותפילתך בודאי לא תשוב ריקם...." שומע יצחק בקול רבקה. למרות שיצחק ידע ובטח כי יזכה לבנים,הרי כבר הבטיח הקב"ה לאביו כמה פעמים: "וירש זרעך" "ביצחק יקרא לך זרע..." ויצחק סמוך ובטוח שהקב"ה יקיים הבטחותיו. למרות זאת הוא לא שולח אותה לבד הוא לא מזלזל בה בטענה ש:"לי יש הבטחה ביד שיהי´ה לי זרע,את רוצה ילידם תלכי לבד" הוא נעתר לאשתו והולך להתפלל עמה. רבי דוד מאמשינוב מפרש: יצחק ורבקה העמידו את עצמם זה מול זה. רבקה התפללה ואמרה:"מה אני ומה זכותי,אבל יצחק,צדיק בן צדיק,ראוי וזכאי לישועה." יצחק התפלל ואמר:"מה חידוש בכך שאני ירא שמים??? הרי כך חונכתי ע"י אבותיי, אבל רבקה נולדה וגדלה בבית בתואל ולבן הארמי ולמרות הכל נותרה צדקת ויראת שמים והרי היא,שהיא "כשושנה בין החוחים" ראויה היא להיפקד בזרע של קיימא. רבי לוי יצחק בעל "קדושת הלוי" מפרש: יצחק חשב שזכותה של רבקה גדולה מזכותו שלו. שהרי,היא התנתקה ממשפחתה וממולדתה ודבקה בבית אברהם ובו,ועל כן היא עומדת ניסיון מתמשך של התקדמות למעלה. והניסיון שלו,ניסיון העקדה הי´ה חד פעמי. ולכן התפלל "לנוכח אשתו"-שזכותה תעמוד להם. מיד אחרי אנחנו למדים איש ואישה זכו,שכינה ביניהם. אחרי ה"ויעתר של יצחק"-ההבנה שלו לאישתו. אחרי תפילתה של רבקה למען יצחק הם זכו: "ויעתר לוֹ ה´ ותהר רבקה אשתו..."

שבת שלום עליזה 63

נשמח לשמוע ממך פתרון לחלום המצורף בקישור. בהיותך פותרת חלומות מוסמכת (לפי המופיע בחתימתך) תוכלי לתרום לפורום זה בפיענוח חלומות השואלים, וזו תהיה תרומה מבורכת בהחלט. תודה

עליזה 63

New member
דוד בשמחה היתי פותרת אך

החלום ארוך מידי אם אפשר למתצת אודה מאוד. אני לא צריכה מגילה בשביל להבין. שבת שלום

מי זו עליזה

אין לי מושג ממשי מי היא, לגבי כרגע היא שורה או שתיים על צג מחשב....נדמה לי שנפגשנו באחד מהמפגשים של הפורום. אבל היא כותבת אצלנו בפורום וקראתי בחתימתה שהיא: "מתקשרת,פותחת בתהילים,ופתירת חלומות,מעבירה סדנאות בנושאים מודעות עצמית,התפתחות אישית,והגשמה אישית,ניתן להגיע ליעוץ פרטי ,ובנושאים הנ"ל ניתנת הרצאה. ואהבת לרעך כמוך זה כל התורה עצמה. מנהלת פורום תקשור חלומות הנכם מוזמנים לקחת חלק. http://www.bsh.co.il/forums/AllMessages2.asp?Fnumber=192 והכי חשוב רק אהבת חנם תביא אהבת חינם." וחשבתי לי שעם כל המיומנויות הללו שהיא מציגה ומדגישה אהבת חינם, מכפת יהיה לה לתת תשובה הולמת לבחור חמוד ושואל. תשובת חינם = אהבת חינם,,, לטעמי. אז הצעתי לה להתנסות ולשתף...כי זו מהות פורום וראוי שהכותבים בו יפעלו כך

roaic

New member
השואל החמוד זה אני?..../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif

אני מרגיש אצלך בפעם הראשונה יעקב,סוג של ביקורת על עליזה??? תשובת חינם=אהבת חינם. אתה צודק--אבל אל לנו לשפוט אותה. אולי היא באמת לא אוהבת לקרוא שאלות ארוכות.
אז לא צריך..שלא תענה. (זכותה) יש לי אתכם בכדי שתענו לי. ואת המדריך האישי שלי (שעדיין לא התייאשתי בכדי שהוא יתקשר איתי מתישהוא)

קרא לזה ביקורת

אם רצונך בכך. הקורא החמוד במקרה זה אתה הוא. מה נראה לך שאני איזה מלאך שאין לו ביקורת כלשהי? וכי נטול אגו אנוכי? אבן יש לה אגו גדול לכן היא קשה מים יש להם אגו רך יותר, אך נסה להכנס בהם במהירות ותרגיש אותה אויר הוא בעל אגו פזור, אך אוי לך כי ישרוף את בשרך לו היית מטאור טועה. לעליזה נתתי כיוון והכוונה בפנייתי אליה...זה סוג של מסר לידיעתך

roaic

New member
מסר,ביקורת...לא חשוב.

העיקר שהכרתי את הפורום הנפלא הזה. ואני מקווה לקחת פה חלק פעיל....עד שיימאס לכם ממני.

maysabel

New member
מה? ../images/Emo69.gif

אתה עדיין לא פעיל? ומה יהיה כשכן תהיה פעיל? מאמא-מיה!!

roaic

New member
../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif

יווו...ככה פתאום נטשתם אותי?? טוב......עופו לכם בהנאה...ציפורים

עליזה 63

New member
עם כל אהבה שלי אני מאבדת

ריכוז שזה ארוך לי מידי. גם בפורום שלי מבקשת שיתמצתו אז בבקשה השופט נשפט.

למעלה