פשוט ביזיון!!!!!!!!

פשוט ביזיון!!!!!!!!

איך שניכנסתי הביתה, נישאבתי לתוך כתבה מסעירה ששודרה בחדשות ערוץ שתיים. הכתבה מספרת על אחד שטרן[סליחה על הבורות..אבל מי זה?] שרוצה להפריד את החילים שנהרגו בפעילות מבצעית מהחיילים שנהרגו במהלך השרות הצבאי שלהם. בתור יתומת צה"ל לאב, שנהרג בתאונת דרכים בצבא ברכב צבאי חושבת שזה ממש ביזיון!! לאן נעלם המונח של רכוש צה"ל? מה יהיה מעכשיו פרוש של חללי מערכות ישראל או יתומי צה"ל? האם אני צריכה להיות פחות גאה באבא שלי בגלל שהוא נהרג בתאונת דרכים בצבא ולא באיזה מלחמה? למה זה צריך להוריד מהערך שלו??? אני פשוט פגועה וכעוסה!!! פשוט ביזיון!!!

No name for now

New member
../images/Emo201.gif את יכולה לתת פרטים?

קשה לי להאמין שזה יעבור בשקט אבל היו כוונות להחיל את זה גם על נכי צה"ל (באותו נשימה עם ביטול זכויות אלמנות צה"ל החיות בציבור) עוד שיטה "לחסוך כסף" למדינה על חשבון החלשים
את יכולה לתת פרטים? כתבה בעיתון, לינק, משהו?

No name for now

New member
כתבה בנושא מ-ynet

מדובר באלוף שטרן ראש אגף משאבי אנוש (לשעבר אכ"א)

No name for now

New member
התגובות לכתבה

אני חושבת שהתגובות לכתבה באתר ynet בהחלט מאוד הולמות ונכונות כמה אנקדטות: 1. חיילים בסדיר לא בחרו לשרת בצבא אלא המדינה מגייסת אותם ולכן האחריות היא על הצבא 2. חייל גם בחופשה נחשב רכוש צה"ל (היה לי אפילו מפקד שנשפט על פגיעה ברכוש צה"ל כי הוא נשרף בשמש במשחק כדורגל) אני חושבת שאם צה"ל ומשרד הבטחון רוצים להעביר את השינוי הם יאלצו לבטח גם את חיילי הסדיר (חיילי המילואים כבר מבוטחים) זה עניין בכלל לא פשוט מבחינה משפטית מעניין איפה אבא שלי בכל הבלגן: הוא נפצע בדרך לביצוע משימה אבל הוא מוכר כנכה שהלך לעולמו, על המצבה כתוב נפל בעת מילוי תפקידו.

גם חיילי הסדיר מבוטחים

או לפחות היו פעם. לי היו מורידים כמה עשרות שקלים (ישָנים. בטח שישנים) מהמשכורת הצבאית עבור ביטוח חיים.

../images/Emo46.gif לשטרן יש כיפה על הראש ואין לו

אלוהים בלב. גועל נפש כל ההצעות האלו. פשוט בושה איך שהאנשים הללו מנסים לחסוך כסף דווקא על חשבון אלו שהכי מגיע להם, ומפלים בין דם לדם.

בוקר טוב נביאה, אני איתך. קראי מה

אמרתי ל ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3236333,00.html (למרות שמה שאמרתי להם בטלפון לא בדיוק תואם את מה שכתבו). מה שחשוב בפרסום הכתבה - ליידע כמה שיותר יתומים על קיומנו. מעניין כמה חברים יצטרפו כתוצאה מהכתבה.

JHON DOO1

New member
פשוט בזיון

נכון גם לי זה נראה לא הוגן,לדעתי השכול נעשה כבר יותר פרטי שלנו כי החברה בישראל נעשתה יותר חומרנית ופחות אידיאליסטית.

No name for now

New member
זה משהו שרואים אותו הרבה

זכורות לי ההתיחסויות אלינו כאן בפורום ביום הזכרון לפני שנתיים עלוקות מוצצים כסף מהמדינה מה ההבדל בין אבא שלכם לאבא שלי שמת מהתקף לב? הפכנו לחברה אינדיבידואליסטית וגם קשה למצוא נבחרי ציבור שנותנים דוגמא אישית ודואגים לכלל לפני הכיס שלהם

lp9

New member
תרגעו!

אף אחד לא מעוניין לפגוע בזכויותיכם או בזכר יקיריכם אך אני לא רואה סיבה (וזה בעיני אפילו ביזיון) שחייל בשם עדן נתן זאדה (להזכירכם המחבל היהודי) יקבר בחלקה הצבאית לצד הרוגי מלחמת לבנון ושהוריו יקבלו תגמולים וזוהי רק דוגמה אחת. באותה מידה אני לא רואה למה חייל שרצח את חברתו בעזרת נשקו האישי והתאבד יקבל את הכבוד השמור לחללי צה"ל ויש עוד אינספור דוגמאות... אתם לא מבינים שההבדלה בין חללי צה"ל שנהרגו בסיבות שונות רק תוביל לכך שאותם אנשים שבאמת ראויים לכבוד (ולא משנה אם הם נהרגו במהלך פעילות מבצעית או בתאונת דרכים בדרך לפעילות המבצעית) יקבלו אותו (ולא כל אדם שסרח ולבש מדים באותו זמן...). תסתכלו על תגובתי כנקודה למחשבה!

למעלה