אלמונית פלמונית
New member
פשוט וטעים ...
לפתן פירות בטעם נענע מצרכים ל10 מנות: 7 כוסות מים 3 כפות סוכר 2 כפות עמילן תירס חצי כוס מיץ תפוחים לא מהול שליש כוס מיץ לימון סחוט 4 פרוסות אננס 500 גרם תות שדה\ענבים ירוקים 4 אגסים קלופים ללא גרעינים 2 קיווי 3בננות 2 כפות עלי נענע קצוצים אופן ההכנה: מתיחים בסיר עמוק את המים,מוסיפים סוכר. בוללים את עמילן התירס במעט מים קרים ויוצקים לסיר. בוחשים היטב עד שהמים מתחילים לבעבע. מסירים את הסיר מהלהבה ומצננים. יוצקים את מיץ התפוחים ומיץ הלימון לבלילת עמילן התירס ומוסיפים את עלי הנענע ומערבבים. שוטפים היטב את הפירות וקולפים את הקיווי והבננות. חותכים את הפירות לקוביות או פרוסות ומעבירים למיץ הממותק עם הנענע מצננים את הלפתן במקרר עד להגשה. ניתן לקשט עם כמה עלי-נענע או מנטה שלמים למעלה. בתיאבון!
לפתן פירות בטעם נענע מצרכים ל10 מנות: 7 כוסות מים 3 כפות סוכר 2 כפות עמילן תירס חצי כוס מיץ תפוחים לא מהול שליש כוס מיץ לימון סחוט 4 פרוסות אננס 500 גרם תות שדה\ענבים ירוקים 4 אגסים קלופים ללא גרעינים 2 קיווי 3בננות 2 כפות עלי נענע קצוצים אופן ההכנה: מתיחים בסיר עמוק את המים,מוסיפים סוכר. בוללים את עמילן התירס במעט מים קרים ויוצקים לסיר. בוחשים היטב עד שהמים מתחילים לבעבע. מסירים את הסיר מהלהבה ומצננים. יוצקים את מיץ התפוחים ומיץ הלימון לבלילת עמילן התירס ומוסיפים את עלי הנענע ומערבבים. שוטפים היטב את הפירות וקולפים את הקיווי והבננות. חותכים את הפירות לקוביות או פרוסות ומעבירים למיץ הממותק עם הנענע מצננים את הלפתן במקרר עד להגשה. ניתן לקשט עם כמה עלי-נענע או מנטה שלמים למעלה. בתיאבון!