פשוט חוצפה

פשוט חוצפה ../images/Emo46.gif

אבא שלי חזר מאסיפת הורים שבה אמרו שמחיר הנסיעה למסע לפולין, שאמור להיות בסוף שנה עלה ל- 1400 דולר! אתם לא חושבים שזה קצת מוגזם?! ההורים שלי לא יכולים לשלם על דבר ובגלל זה אני לא אסע בכלל! אני כל כך רוצה לצאת למסע הזה אתם לא יודעים עד כמה זה חשוב לי הייתה לי סבתא ניצולת שואה ואני רוצה לחוות את מה שהיא חוותה כשהיא הייתה שם אבל מה לעשות שאני לא אוכל לכבד אותה בגלל כסף מזורגג!!! בכלל כל העסק הזה זה עסק קפיטליסטי יוצר מעמעדות שמנסה כמה שיותר לרמוס את האזרח. אז בקיצור אני רוצה לבקש טופס למלגה ואני לא יודעת מה צריך לעשות בדיוק כדי לקבל מלגה (חוץ מלמלא טופס) יש משהו מפה שעשה את זה כבר ויכול לתת לי עצות?

שירנות

New member
../images/Emo201.gifהיי

קודם כל אני רוצה להגיד לך שהמחיר באמת מוגזם אבל הוא שווה של שקל ושקל!!! אני לא יכולה לעזור לך בקשר למלגה אין לי מושג מה צריך לעשות בשביל זה חוץ מלמלות טופס,אבל תשאלי בבצפר ותדברי עם המורות והיועצת אני בטוחה שהם ישמחו לנסות לעזור לך,לפי מה שהבנתי יש כל מני אופציות וזה גם תלוי איפה את גרה כי זה שונה מעירייה לעירייה אבל תשאלי הם בטוח יודעות קצת יותר... מעבר למלגה ולהורים שלך את יכולה גם לנסות לעבוד...יש הרבה אנשים שעובדים כמה חודשים לפני בשביל לממן את המסע,אני לא יודעת אם את עובדת כבר או לא אבל זה יכולה גם להיות אפשרות לעזור להורים שלך במימון. לפי דעתי זה לא עסק קפיטלסטי,כי יש מעמדות וזה דבר טיבעי שקורה אין מה לעשות אבל אני לא יתווכח איתך כי זה כבר סיפור אחר לגמרי.אבל שוב אני חוזרת גם אם זה מאוד יקר וכל זה זה שווה את זה וכשאת שם ואת עוברת את זה אז את מבינה למה שילמת כל כך הרבה כי המסע הזה צורך כל כך הרבה דברים כמו אבטחה,מלונות,האתרים שאת מבקרת בהם,רופא,אוטובוסים 24/7,אוכל וכו' וכו'... אני מבינה עד כמה זה חשוב לך אפילו שלי אין במשפחה אנשים שהיו בשואה אני מבינה אותך מאוד. אם יהיו לך עוד שאלות את תמיד מוזמנת לשאול נשמח לענות לך:) מקווה שעזרתי

Efrat K

New member
את צודקת בכל מילה

תגישו בקשה למילגה בכל זאת,חבל שתפספסי את זה בגלל הכסף. ובכלל זה לא ההורים שלך שאמורים להגיש את הטופס הזה?תני להם לשבור את הראש,אם זה חשוב לך וזה חשוב להם לא תהיה לך בעיה.

ישרון

New member
לארגן שביתת נוסעים

חבריא פולין לא תברח. המסע לפולין הפך מנוף פוליטי של שרי חינוק מערכת כלכלית משומנת היטב המניעה משרדי נסיעות מערכת אמנם קטנה בקנה המידה של התיירות בפולין אבל גם אצלם מספקת עבודה לספקי השרותים. אמת המסע חשוב אמת המסע נותן המון כחוויה חינוכית מעצבת. אבל ?????????????????????????????.... 1400 דולאר???????.. מישהו שם סובל מבריחת שתן לכיוון המוח!!!! עצתי למועצת התלמידים הארצית להודיע על סיכסוך מול המערכת ולהכריז על שביתה ואז ניראה את כל שולחי היד לכיס ההורים.

Efrat K

New member
פולין לא תברח

אבל ההזדמנות לנסוע במשלחת הבית ספרית בשנה הזאת כן.

לזרושקה

New member
אוקיי..

מבקשים טופס מילגה, וכמובן שאת יכולה גם התחיל לעבוד.. תשלמי חצי וחצ י ההורים שלך.. או שתנסי לדבר עם ההורים שלך..

ישרון

New member
יקירי לא הבנתם את הפואנטה ../images/Emo7.gif

אכן עובדים עלינו עובדים עלינו בקטע הריגשי יוצרים מצב בו בני הנוער והטובים שבהם ניגררים למערבולת של המסע לפולין כבר כתבתי בעבר המסע חשוב המסע מיוחד חבל מאד שלא לעשותו אבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא בכל מחיר המערכות שמסביבנו מנצלות את חשיבות המסע ואת הפן הריגשי של ההורים למען עשיית הון. נסו לארגן שביתת תלמידים להודיע ולו רק בבית ספר אחד "Kא יוצאים במחיר הזה" שאיש לא ירשם ובו ביום תראו את מנהלת בית הספר קופצת מכיסאה כאילו רעידת אדמה

התיקרות

מי שקרא לאחרונה בעיתון מבין למה ההתיקרות. ההתיקרות היא בעקבות הוראה שהוציא משרד החינוך בראשות "צרת החינוך" לאחר לחץ של חוגים דתיים קיצוניים, ובהם סגן השר משולם נהרי מש:ס, לפיה יאכלו במסעות לפולין רק אוכל כשר שהובא מהאץ. הטסת האוכל עולה ים של כסף. נסעתי לפולין כהורה צלווה 3 פעמים, והמחיר המירבי היה 990 דולר. מאז שמשרד החינוך "לקח על עצמו" את ארגון המסע לפולין - נגרם לנושא רק נזק. יש להחזיר את ארגון המסעות לבתי הספר ולרשויות המקומיו. ואז ניתן להתחרות על מחיר ולהשיג מחיר זול יותר כפי שאנחנו כוועד הורים השגנו. מי שרוצה יותר פרטים מוזמן לפנות אלי במסר אישי.

Old Cat

New member
סביר שיש קשר, אלא שיש עוד היבט

לפני 3 שנים הדולר היה 3.10 זלוטי. היום הדולר 2.54 זלוטי. כלומר אם ספק השירות הפולני מחייב 3000 זלוטי הוא צריך היום לקבל יותר דולרים מאשר לפני 3 שנים. בהתחשב בשינויים בכלכלה הפולנית, הוא משלם היום לעובד שלו 25 אחוז יותר בשכר מאשר לפני 5 שנים. לפני 10 שנים היה זלוטי אחד שווה ש"ח אחד שלנו, אם מחשבים לפי ערך יחסית לדולר או ליורו. היום הזלוטי שווה כבר 1.54 ש"ח שלנו. כאשר אנו קונים שירות בפולין משלמים יותר שקלים, שהם במקביל גם יותר דולרים. הסיבה כמובן מעמד וחוזק המטבע והכלכלה הפולנים, אבל הסיבה פחות חשובה לעומת התוצאה. חשבון דומה קורה בשירותי התעופה. רק לאחרונה הודיעה אל-על על עליית מחיר בסיסית בגלל חשבון זה בדיוק, היות והוצאותיה גדולות בשקלים אבל ההכנסה ממכירת הכרטיס מחושבת בדולרים. היבטים נוספים, ואני לא מדייק במספרים אלא משתמש בהם כדוגמא לעיקרון: לפני 15 שנה המחיר התעריפי ללקוח מזדמן במלון FORUM היה 50 דולר ללילה. המלון דורג 2+ כוכבים או 3 מינוס. הבעלות היתה בחלקה פרטית בחלקה לא. לפני 10 שנים מחיר נומינלי, תעריפי, לינה במלון FORUM היה 70 דולר ללילה. המלון דורג 3 כוכבים. היום המחיר 130 דולר ללילה, המלון נקרא NOVOTEL CENTRUM וכבר בבעלות קבוצה גלובלית ומנוהל על ידי רשת עולמית לניהול בתי מלון, והוא אחרי שיפוץ מאסיבי וכבר מדורג 4 + כוכבים. לפני 15 שנים היה מלון DOM CHLOPA אכסניה ברמה טובה, בסגנון HOSTEL טוב, בעיקר לשירות צעירים מרחבי המדינה שבאו לעיר הגדולה. המחירים היו בהתאם. היום הוא שייך לרשת מלונות גדולה ורמתו 3+ כוכבים והמחיר בהתאם. תהליך דומה עבר על בתי מלון רבים. לפני 10 שנים אכלתי ארוחת צהרים מלאה במסעדה סבירה ופופולרית בוורשה ליד העיר העתיקה (POD SAMSONEM) במחיר 30 ש"ח לארוחה מלאה. היום באותה מסעדה את אותה ארוחה בדיוק אקבל תמורת 65 ש"ח. כאשר הבת שלי יצאה למסע הזה לפני 14 שנים לא היה רופא צמוד, 2 מאבטחים בכל אוטובוס, 2 מורים בכל אוטובוס ועוד כהנה וכהנה. מישהו משלם על כל הפמליה הזו, שבחלקה קיימת מסיבת הפאניקה של ההורים ובחלקה מחמת הפינוק המצופה והנחשב כמובן ע"י הצעירים, כל זה יותר מהצורך המעשי האמיתי. פעם שאלתי כאן בפורום אם היו בני הנוער מוכנים להוריד רמת בתי המלון כדי לחסוך בכסף. התשובה ללא יוצא מהכלל היתה שלילית. הנוער שלנו רוצה פאר של 4 כוכבים אירופאים ומעלה. יש לזה מחיר !

מדריך1

New member
דיוק

חתול זקן, מסכים עם מה שאמרת למעט, מסע בתך לפני 14 שנה. רופא צמוד נדרש רק למשלחת בת 4 אוטובוסים. מעולם לא היו 2 מאבטחים לאוטובוס, תמיד רק אחד ישראלי, כיום המצב שונה כאשר בכל 2 אוטובוסים יש מאבטח אחד ישראלי ואחד פולני. אגב, השהות והשכר של המאבטחים משולם על ידי משרד החינוך ולא על חשבון ההורים והנוער. 2מורים לאוטובוס היה מאז מאז ומעולם, מבלי להכנס לסוגיה עם הם נחוצים או לא, זאת מהסיבה כי כבר לפחות 35 שנה נאמר בחוזר מנכל כי כל יציאה של תלמידים , בפעילות בית ספרית, אל מחוץ לביהס , צריכים להתלוות מורים. השוני היחיד הוא כי לפולין יחסיות המורים שונה מהיחסיות בחוזר מנכל. דרך אגב שכחת יציאה של אנשי עדות, לא עם כל בית ספר , אך עדין יוצאים. מעבר לכך, כל בית ספר מקבל מחברת הנסיעות, על פי מפתח מסוים גם כרטיסי טיסה חופשיים, אותם בית ספר מחלק, על פי ראות עיניו , לאחר "אנשי החובה".

מעט תוספת אינפורמציה

שלוש נקודות לתוספת על מה שנאמר כבר ע"י אחרים 1. מחירי שרותי הקרקע והטיסות שעלו מאוד ב-4 השנים האחרונות כפי שפירט old cat גרמו לכך שחלק ממשרדי הנסיעות נקלע לקשיים כספיים עד כדי התמוטטות ואינני רוצה לנקוב כאן בשמות. צריך להבין דבר אחד פשוט - משרדי הנסיעות אינם צדיקים העובדים לשם שמיים ואם הפעילות הזו לא תהיה רווחית להם (ונכון - זה צריך להיות רווחי בגבולות סבירים) הם לא יבצעו זאת ואז לא יהיו נסיעות לפולין בכלל. על מנת להבטיח שהרווחיות סבירה יוצא משרד החינוך למכרז. 2. תמיד אפשר ואולי גם רצוי להאשים את הדתיים וזה בסדר. ככה אנחנו רגילים במדינה הזו אבל - האם מישהו בדק עובדתית האם האוכל הכשר מייקר את המסעות ? כדאי לבדוק זאת בצורה אובייקטיבית. אני בדקתי את העניין ברמה לא מעמיקה אבל אצל "יודעי דבר" שאינם נחשדים שהם מרוויחים מכך משהו ולטענתם זוהי טענה מסולפת ושקרית. אז מילא שבכנסת ישראל טוענים ככה - הם פופוליסטים וכבר אי אפשר לבוא אליהם בטענות אבל כאן בפורום ? סתם להשמיץ? 3. בסופו של יום, יש לבדוק את מחיר המסע לתלמיד בש"ח ולא את המחיר הדולרי - הלא התלמידים משלמים בש"ח - וכשבודקים את זה מתברר כי הפער הוא בגבולות של 1000 ש"ח בלבד, לא אלפי שקלים ולא בטיח וזאת בשל שחיקת הדולר מול השקל. אז נכון ש 1000 ש"ח זה לא כסף קטן ובוודאי לאנשים שכירים רגילים אבל אם מחלקים זאת לשנה שלמה וחוסכים כל חודש אז רק בשביל התוספת הזו צריך לשים כ 100 ש"ח לחודש בצד. זה לא נראה לי דבר שבגללו לא יוצאים לפולין.

Old Cat

New member
הרי ברור שלא הקפדתי על דיוק מספרי וגם ציינתי

ציינתי במפורש כי אני משתמש במספרים כדי לבטא דעה, להציג מגמה, ומראש הם לא מדויקים כשלעצמם. מחשבה נוספת: האם כל בתי הספר משתמשים בכרטיסי הבונוס לסיוע לנזקקים?

N B I

New member
תמירו לשקלים ותעשו את החשבון

אף אחד בשוק העיסקי היום כבר לא חושב בערך הדולר (יחי אבא כלכלן
)

למעלה