פשוט יפהפה

daksha2

New member
פשוט יפהפה

ועצוב לא פחות, כשחושבים על מה בעצם עושים להם כדי שזה יהיה ככה... הרמות יפות ומקוריות (יחסית למה שראיתי עד היום, בכל אופן), גמישות פנומנלית... תראו עד הסוף, יש כמה קטעים. איך בכלל מביאים ילדים כל כך קטנים לרמת יכולת כזאת? ויותר מזה - איך הסינים עוד לקחו את כל האליפויות עולם באקרובטיקה???? http://www.youtube.com/watch?v=yo3KZPrTD5M&feature=related
 

chuch1

New member
כואב לי הלב

רק לחשוב באמת מה הן עברו כדי להגיע למצב הזה בגיל כל כך מוקדם...
 

Tammie

New member
דווקא לא הלהיב אותי

לא ראיתי פה משהו שלא ראיתי בעבר בהופעות קרקס, והמחשבה על זה שהם כל כך קטנים, וככל הנראה סבלו הרבה כדי להגיע לשם, אני לא מתלהבת. זה נראה כמו ילדים שלומדים בבית ספר לקרקס, פעם ראיתי על בית ספר כזה סרט (אני לא זוכרת אם זה היה דרך הפורום או לא) והילדים שם עובדים כל כך קשה. היה להם שיעור שלם שעסק בגמישות והמאמנים פשוט מתחו את הילדים במשך המון זמן. הילדים בכו והתפתלו מכאבים, אבל המאמנים המשיכו בשלהם, ועוד אמרו לילד "אתה חושב שבגלל שאתה בוכה אנחנו נפסיק?". אחד המאמנים שם למד בבית הספר הזה בעבר והוא אמר שהוא גם זוכר את זה כמשהו מאוד כואב, אבל חייבים לעשות את זה ככה כדי להגיע לתוצאות. בקיצור- האמצעים לא מקדשים את המטרה לדעתי.
 

אמא לה3

New member
ראיתי את הסרט גם...

זה היה נורא הסרט הזה...האימונים המפרכים והדמעות..... היוטיוב מלא בסרטים כאלה גם על ההתעמלות מכשירים.
 

chuch1

New member
חבל

שאין להם שם את "האגודה לזכויות הילד" כי מייד הייתי מדווחת, אפילו אם זה כביכול נעשה ברצון וביודעין.
 

Tammie

New member
זה נכון- כשואלים את הילדים עצמם

הם אומרים שהם רוצים להיות שם.... השאלה כמה מתוך זה נובע משטיפת מוח.... אני בטוחה שיש דברים כאלו גם בהתעמלות מכשירים, כמו שכבר אמרתי- זה לא שווה את זה לטעמי
 

chuch1

New member
זה מזכיר לי

את הסרט על "דווה" עם פיטיק. אותו עיקרון, לא ייתכן שילדה מגיל כל כך צעיר (6-5),תגיד שזה מה שהיא רוצה- לחיות בפנימייה ולהתעמל כל חייה, הייתי מקבלת את זה בגיל בוגר יותר שהייתי חושבת שהיא מבינה מה היא אומרת אבל בגיל 6?! ברור שהיא עברה שטיפת מוח לא קטנה- לדעתי...
 

daksha2

New member
ברור שזה לא שווה את זה...

אבל בעצם הם לא מכירים משהו אחר, אז איך הם יוכלו להגיד שהם לא רוצים? הם יודעים שזה מביא כסף, ואמא ואבא כועסים כשאין כסף, הם לא מכירים שם דרך אחרת, אז הם רוצים. האמת שהופעת קרקס רצינית אף פעם לא יצא לי לראות (אבל האמת שאולי בקרוב, יש עכשיו קרקס אירופה :]) רק דברים כאלה בקטנה, אהבתי את הרעיונות לפירמידות פשוט כי זה מראה איך אפשר לעשות גם שלשות ורביעיות כשכל הילדים קטנים מאוד, וזה בכל זאת יהיה מרשים מאוד (אתן צריכות לזכור שהופעות כאלה מיועדות לקהל הרחב, ומה שלנו נראה מאוד פשוט ובסיסי, יכול להראות לאנשים מבחוץ כדבר מדהים ומרשים, גם אם בפועל הוא פשוט יחסית).
 
ילדות

ילדים רגילים, צריכים ללכת לבי"ס, לשחק עם חברים, להשתובב בגני שעשועים, ללכת לחוגים וללכת לישון בשעה 8 בערב. ילד לא צריך לאזן אגרטל פרחים על הפרצוף במשך שעות על גבי שעות, או לשעשע אנשים בקרקס. אבל החברה שלנו איננה הומוגנית, ואולי טוב שכך. יש כל מיני חריגויות, לטובה ולרעה. מה תגידו על ילד מחונן בתחום המוסיקה, שבגיל 7 יושב כל היום ומנגן על פסנתר ומשעשע אנשים בקונצרטים? אם זה מתוך בחירה חופשית (של ילד בן 7) או מתוך "שטיפת מוח" שעבר, אם הוא ילד מאוד מוכשר בפסנתר, אז צריך למנוע ממנו לנגן כל היום כדי שיוכל לשחק בגינה כמו כולם? והרי כשרון נגינה על פסנתר דומה לכשרון התעמלות. צריך כשרון בסיסי, וכל השאר לימוד ואימונים של שעות על גבי שעות. ולגבי מבוגרים- שכביכול בוחרים לעצמם עיסוקים ותחביבים שונים ומשונים, לעיתים מסוכנים ומטופשים, האם בכל המקרים זאת הייתה בחירה חופשית של המבוגר? ואולי לא בדיוק הייתה לו ברירה. ומכאן- ילדים שחייבים לעבוד ולעזור למשפחתם בפרנסה ועוד ועוד. כמו-כן, בתרבות הישראלית, אני לא רואה מקרים כאלה מתפתחים. אולם תרבות המזרח הרחוק שונה מאוד מהתרבות שלנו. אנחנו מעדיפים את התרבות שלנו, מכיוון שהיא שלנו, ולאו דווקא יותר טובה. אולי דווקא משפחתם של אותם ילדים הסינים, רואה בילד הישראלי מסכן (לא חסרות סיבות)? אני לא מצדיקה את התופעה שבסרטון, רק באה להציג אותה מנק' מבט קצת יותר כוללנית, כלומר במבט על החברה האנושית כולה ולא על הילד האינדיבידואלי עצמו (כי אם נסתכל על הילד עצמו, אז גם בישראל לא חסרים ילדים מסכנים בגלל סיבות אחרות, אשר לא מטופלים ע"י המועצה לשלום הילד, כמו למשל ילדים להורים קרייריסטים וכו').
 

daksha2

New member
לייק על נועה.

ההבדל היחיד הוא, שבהתעמלות, שלא כמו בפסנתר למשל, בשביל להגיע להישגים כאלה בגיל כזה, יש מעורבות גם של פגיעה פיזית, או יותר נכון, פגיעות פיזיות חוזרות ונשנות בילד על מנת שזה יקרה. אולי תגידו שבהרבה ענפי ספורט תחרותיים אינטנסיביים כמו התעמלות יש בדרכים כאלו או אחרות מעורבות של פגיעות פיזיות. פשוט בהתעמלות ככל שהילד יותר קטן זה יותר מרשים. אם זה היה מבוגר שהיה עובר אימונים כאלה כדי להגיע כה מהר לרמה כזאת, נניח לרגע שאין לו זכות בחירה, הייתן מרמות עליו באותו האופן, או שזה רק כי אלו ילדים קטנים?
 
"הפגיעות הפיזיות" אינן משמעותיות

לאו דווקא יש פגיעות פיזיות בילדים האלה. אפשר גם להגיע למצבים האלה גם בלי פגיעות פיזיות. אבל גם אם יש פגיעות פיזיות, הן לא המשמעותיות כאן. אף אחד לא מרחם על הילדים בגלל הפגיעות הפיזיות שלהם, אלא בגלל הילדות שאותה הם מפספסים, הפיגור הסביבתי שהם בוודאי נמצאים בו והנזק הנפשי שמתרחש. על מבוגר אני מניחה שנרחם פחות. כי ילדים הם יותר חמודים, יותר פגיעים, יותר חסרי אונים ותמיד גונבים את ההצגה.
 

chuch1

New member
דווקא

אני מרחמת על הפגיעה הפיזית יותר, כי אני חושבת שהילדים לא יודעים שמה שהם מפסידים זה חיי חברה וכו' וכו', הם נולדים ישר לאימונים ולצורת החיים הזו, מה שכן הם מרגישים זה את הכאב והפגיעה הפיזית והנפשית שתתן את אותותיה אח"כף, בגיל מאוחר יותר. נועהה,את באמת חושבת שמה שהם עוברים אי שם במזרח הרחוק לא פוגע בהם? ולגבי מבוגרים- אף מבוגר החלטי, בעל דעה לא היה מוכן לעבור את מה שהם עוברים ובדרך שהם עוברים
 
איזה פגיעה פיזית?

מסכימה לגבי הפגיעה הנפשית, חיי החברה וכו'. אבל על איזה פגיעה פיזית הכוונה? שתתן אותותיה בגיל מאוחר יותר? אז אולי ברמת גמישות כזאת יש סכנה לכאבי גב בגיל המבוגר, אבל זה לא בטוח וגם ככה לאחוז מאוד גדול מהאוכלוסייה הנורמאלית יש כאבי גב, ולהיפך, הרבה מהפגיעות הפיזיות שיהיו לאנשים רגילים, לא יהיו למתעמלים האלה, בגלל שהם כל כך חזקים וגמישים. ברור שאני חושבת שמה שהם עוברים שם פוגע בהם, ובגדול. מבוגרים, לא רק שעוברים מה שהילדים האלה עוברים, אלא גם דברים פי אלף יותר גרועים מזה ובדרך הרבה הרבה יותר קשה. אבל על ילדים ברור שמרחמים יותר, בגלל הסיבות שהזכרתי.
 
אפילו להיפך

הפגיעות הפיזיות אצל הילד הפסנתרן יהיו הרבה יותר חמורות ומשמעותיות מאשר אצל המתעמל. כי ילד שלא עושה פעילות גופנית כמעט בכלל (עקב ישיבה ממושכת על כסא מול פסנתר) תוביל בהמשך לכאבי גב, חולשת שרירים, ליקויי יציבה, אוסטואופורוזיס חמור בגיל מוקדם, סבירות גבוהה יותר לפגיעות חמורות עקב נפילות למשל או פגיעות אחרות, הצטברות שומנים בדם ואולי בלב, לחץ דם, סוכרת, כושר גופני יומיומי לקוי ועוד.
 

נעממהה

New member
אם כבר עושים את ההקבלה..

לא הגבתי עד עכשיו על הנושא הזה כי חשבתי שדעותי לא מחדשות משהו. אבל עכשיו יש לי סיפור להוסיף: סבתא שלי גדלה בברזיל. אמא שלה שלחה אותה ללימודי פסנתר והיא הייתה צריכה לשבת ולנגן שעות שלמות כל יום. אי אפשר להגיד שלא היה לה קשה! בשלב מסויים היא אפילו רצתה לפרוש וההורים לא כל כך הרשו לה. למה? כי צריך מקצוע בחיים. ובאמת, אחרי הרבה שנים של עבודה קשה, סבתא שלי נהייתה מורה לפסנתר והיה לה מקצוע. וזה לא שהיא לא אוהבת את זה! בעבר היה לה קשה, נכון, אבל זה התחום שלה בחיים עכשיו ויצאו מזה דברים טובים! אפשר להגיד אותו דבר על הילדים האלה. יכול להיות שההורים שלהם שלחו אותם כי פשוט אין חלופה יותר טובה מזו. סוג של ברירת מחדל. אבל חוץ מזה, תחשבו, כשמגיל כל כך קטן אתה נמצא בתוך עולם אחד ומשקיע בו הכל, יש לך כיוון בחיים. זה דבר מאוד חשוב. הילדים האלה, אם ימשיכו, יהיו בטח מתעמלי קרקס, ואחר כך מאמנים וכו' וכו'... אז נכון, קשה להם, ויכול להיות שהם מפסידים חיי חברה וכו', אבל החיים האחרים גם כן קשים. (את האמת, נראה כאילו הילד בסרט די נהנה מעצמו.) ילדים אחרים יצטרכו לפלס את דרכם בעולם האמיתי, לבחור בחירות נכונות ולהצטיין כדי להצליח, ולאלה בסרטון, כבר מגיל אפס יש כיוון ודרך. אתם יכולות להגיד שהדרך הזו הגיעה אליהם בכפייה, אבל זה לא אומר שהם לא אוהבים את זה. כמו בפסנתר, קשה, אבל זה לא אומר שהתחום שנוא עלייך. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, אבל לא הכל שלילי. אם שיטות האימון שם היו קצת יותר עדינות אז בכלל... ודרך אגב, נועה, ילדים שמגיל 4 לומדים פסנתר, מן הסתם לומדים גם ישיבה נכונה. ראית פעם פסנתרן עם גב כפוף בקונצרטים? לא בטוח שיהיו להם פגיעות אורטופדיות. חוץ מזה, למרות לכאורה שהם לא עושים פעילות גופנית, יש לי הרושם שרוב הפסנתרנים לא שמנים... ההפך.
 
למעלה