פשוט לא יודעת איך

י יעל י

New member
פשוט לא יודעת איך

איך למצוא את הלקוח הראשון שישלם? אני כל-כך מתלבטת איך לתמחר את השירות שאני נותנת, כמה הוא שווה, מי צריך אותו הכי הרבה. זה מוזר לי שאני יכולה לעבוד עם אנשים ועסקים אחרים ולתת להם ראייה כוללת על קהל היעד שלהם ועל כל מאמצי השיווק (זה בעצם הדבר שאני הכי טובה בו), ודווקא על קהל היעד שלי אני לא ממש סגורה. אולי אתם יכולים לעזור לי: השירות שאני עומדת לתת הוא שירות של תקשורת שיווקית. כשתקשורת שיווקית זה כל הפעילות שנעשית בין בית העסק (וכל העובדים שבו), לבין לקוחות ולקוחות פוטנציאלים. וכשיוצרים את זה בצורה נכונה, זה מעורר את העסק ומביא לקוחות. דוגמאות לשירותים שאני נותנת: יעוץ בנושא שיווק, ארגון, תקשורת שיווקית, ניהול קשרי לקוחות, הכנת תוכנית שיווק, כתיבה עסקית/שיווקית-דפי מידע, דפי תדמית, כתיבת מסרים שיווקים על גבי אריזות המוצר, פרוספקטים, עלונים, ניהול קשרי לקוחות-בניית פרופיל לקוח לצורך התאמת מוצרים עתידיים, הכנת תוכנית קשרי לקוחות, סקרי לקוחות, העדפות, ניהול קשר שוטף עם לקוחות ועוד ועוד. כשאני תופרת את השירות שאני נותנת על כל עסק באופן ספציפי. מישהו המליץ לי להתמחות במשהו אחד בתחום הזה, לדוגמא ב-CRM שזה ניהול קשרי לקוחות, ולתת פתרון כולל לנושא מכל ההיבטים שלו כולל תוכנות והכל. ובעקרון הרעיון מאוד נראה לי ואני מסוגלת ליישם אותו. העניין הוא שאני לא סגורה מי בדיוק ירצה לשכור את השירותים האלו. ברור לי שאני פונה לעסקים שיש להם כבר לקוחות, כי לקוחות זה כוח שיווקי עצום וגם אי אפשר לנהל לקוחות בלי שיהיו לקוחות. ברור לי שתקשורת שיווקית מביאה לקוחות, גם חוזרים וגם חדשים. בעסקים גדולים מחזיקים אנשים ספציפים לתפקיד הזה. עסקים קטנים לא יכולים להרשות לעצמם וכאן אני יכולה לתת את השירות בעלויות סבירות. ומצד שני, אני לא בטוחה שעסקים קטנים ירצו להעסיק אותי, כי בדר"כ הם חוסכים בהכל והם לא מודעים לעוצמה של ניהול לקוחות בצורה טובה. והשאלה היא בכלל אם יש להם כסף לשלם עבור שרות כזה, או שהוא נחשב למותרות? (אם זה כך בעיני זו ממש טעות). ואם יש להם כסף, אז כמה יסכימו לשלם? ומה זה בעצם עסק קטן - כזה עם עובד אחד, או שניים או שלושה? הסנדלר הולך יחף. אולי אני צריכה לעשות סקר לקוחות פוטנציאלים ואז לראות מה הוא יניב. ואם אתם בעלי עסק קטן (קטנטן, קטן, או משהו בסגנון), אולי אתם יכולים להגיד מה אתם חושבים כדי שאוכל לכוון את עצמי. מאוד מתלבטת. יעל

אנסה קצת לעזור...

מנקודת המבט שלי, כל פעם ש"ברור לי" משהו...אני מיד יודעת שזו ההזדמנות שלי לדעת משהו אחר לגמרי...ואז אני בודקת את זה ומגלה לפעמים שטעיתי... "לא יכולה להרשות לעצמי" עובד אצלי עד הרגע שעומד/ת מולי משווק/ת,סוכן/ת, איש/ת מכירות שיודעים את העבודה, גורמים לי להרגיש נעים ונוח וגם מסוגלים ללמד אותי משהו שלא ידעתי... אז אני ממש מרשה לעצמי... איך תדעי כמה הם מוכנים לשלם אם לא תנסי? כשאני התחלתי, עשיתי כל הזמן נסיונות...ואני עושה אותם עד היום. אני כל הזמן בודקת אם המחיר שלי עולה...והוא אכן כך... סקר, לדעתי אינו כמו העבודה עצמה. סקר נועד "לדעת". עשייה מלמדת...ואלה שני דברים שונים לגמרי... מה כבר יכול להיות עם תטעי?

י יעל י

New member
אז את אומרת

שאני צריכה לפנות לכל הכיוונים ולראות מה יתפוס? זה אולי פתרון. העניין הוא שגם אם מישהו יפנה אליי וירצה את השירות, אני ממש לא בטוחה באיזה מחיר לתמחר אותו. בהתאם ליכולת של הלקוח? לא נשמע לי הגיוני. לתמחר במחירים נמוכים כדי לאסוף לקוחות ואחר כך להגדיל את זה? אביבה, איך את השגת את הלקוחות הראשונים? יעל

לא, לא מדויק

אני אומרת שיש לך כיוון כלשהו, רק את חוששת. חשבי על המחיר שתגידי כשמישהו יפנה אליך, וזהו.תגידי את זה וזהו. אחרי זה תחליטי איך להמשיך הלאה. טעית? טעית - תקני. לא טעית? מצוין, להמשיך הלאה...ולחשוב איך את משתפרות ומשפרת את השרות שאת נותנת ומעלה את המחיר שלך... אין "בטוחה" לפני,יעל... הבטחון בא עם העשייה, והלמידה ממנו. בכל משהו חדש יש חוסר בטחון, זו אכסיומה שקיימת מאז ומעולם ותהיה קיימת לעולם. כל פעם מחדש יש חוסר בטחון כשיש משהו חדש. וגם אחרי הרבה שנות ותק, תמיד יש כל יום משהו חדש. אני לא קובעת מחיר לפי יכולת הלקוח ואם לפי היכולת אז אני תמיד חושבת על יכולת רבה... המחיר שאני קובעת הוא המחיר שמאפשר לי לעבוד על העבודה שאני מגישה בתחושה נעימה ומעולה של להרויח כסף טוב ולתת את התמורה הכי טובה שאני מסוגלת. זה בא מהנסיון שלי בהתחלה לקחת מחיר נמוך כדי "למשוך" קליינטים.למדתי מזה שאצלי זה לא עובד אבל אולי יש אנשים שאצלם זה כן עובד. ההלקוחות הראשונים שלי באו מפרסום בעיתון והרצאות. החלטתי על מחיר שאני אומר אותו, לא יורדת ממנו שקל, ולא יותר... זה המחיר שלי. אחרי שאמרתי והחלו לפנות אלי, התחלתי לשפר מכל מיני כיוונים. יעל, עשי את הצעד...אח"כ זה הרבה יותר קל.

SHAHAF UZI

New member
אהלן אביבונת,כל ההתחלות קשות

שמונה שעות תמימות ניסיתי להגיב באמצעות 2 תגובות מלומדות,שנמחקו שתיהן.בקרוב אגיב ליעל בשלישית.קיבלתי המסר

למעלה