פשוט לא להאמין

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

t32

New member
פשוט לא להאמין

מצאתי את האתר הזה. אחרי שנים של גלישה בNO KIDDING יש אתר ישראלי שלא מתבייש לומר את אשר על ליבו ולא נכנע לתכתיבי החברה. כל הכבוד. לי אישית נמאס להסביר , להתנצל, לתרץ, להתרגז.....

QueenOfMagic

New member
ברוכה הבאה

טוב אז אני אתן לך תידרוך קצר.. יש פה גם אימהות שבעדינו ויש פה טרולים...והמון מהן..כן...מהן ולא מהם.. את מוזמנת לכתוב את כל אשר נימצא על ליבך.. וסתם לידע כללי...בת כמה את ומה סיפור חייך?!? לא חובה לענות..

t32

New member
אני בת 32

מגדלת חתולים- כנראה בגלל זה לא התחתנתי?
וכלבה ומנסה להיות סופרת בינתיים אני עורכת לאחרים את הכתוב בחייהם. אחי מתחתן בשבוע הבא לאחותי יש חמישה ילדים ואני? דחיתי הצעת נישואים בגלל הנושא הכאוב הזה- ילדים. אני לא רוצה להיות אמא, לא חולמת על זה בלילות, לא שונאת ילדים. פשוט לא רוצה משלי. יש לי הרבה חברות שילדו ואני שומעת שוב ושוב את המשפט - כשזה יהיה שלך תרגישי אחרת. אני תוהה- ומה אם לא? נחזיר אותו? ההורים שלי הדביקו לי את הכינוי מוזרה. נו, טוב שיהיה. לא רוצה ילדים בגלל הלחץ החברתי- סביבתי. ו.... נמאס לי להרגיש כמו מין תת אדם בגלל זה. רוצות דוגמא? אתמול נכחתי בפגישה עם גורם משטרתי מסוים שהסביר לי מדוע משתדלים לא לגייס נשים למשטרה (רמז: הריון, לידה, שעות מקוצרות ....) השיחה התפתחה ואיכשהוא הגענו לכיוון שלי (נא לזכור: לא רוצה ללדת) , ואז מבחורה משכילה, אמביציוזית, תורמת, מושכת בלה בלה בלה נהפכתי ל- מוזרה, משונה, רווקה מזדקנת..... למה? למה החברה ,הישראלית בפרט, מעודדת ילודה בכל מחיר? כל כך הרבה ילדים נולדים להורים בלתי כשירים , כל כך הרבה ילדים סובלים, למה הקביעה החד משמעית שילדים זה טוב? טוב למי? תורכם.

I s t a r

New member
ובכן

למה החברה ,הישראלית בפרט, מעודדת ילודה בכל מחיר? כל כך הרבה ילדים נולדים להורים בלתי כשירים , כל כך הרבה ילדים סובלים, למה הקביעה החד משמעית שילדים זה טוב? טוב למי?...... לדעתי, כי: 1. חברה שנשלטת ע"י מוסדות דת וחלק מזה זו הטפה דתית נטו. 2. חברה פטריאכלית. והלך החשיבה הפטריאכלי הרואה באישה כלי יותר מכל דבר אחר -שיש לו אמצעים מוגדרים מאוד ל"נשיותו"- משותף לצערי חרופאים, מטפלים,וכל סוכני החיברות בחרה. 3.היבט דמוגרפי- עידוד הילודה המטורף ועידוד פיצוץ נשים בטונות של הורמונים במרפאות וקליניקות לטיפולי פוריות הינם המגדולים ביותר בעולם -ואין ללנתעלם מההיבט הדמוגרפי בו נשים אינן אלא מיכל איחסון לעוד יהודים טובים ליישוב המולדת. 4.חברה מעוכבת תרבותית ומושפעת מאוד מחשיבה עתיקה ,שיפוטית וביקורתית שמביאה עימה ערכים ברורים ל"מה נורמלי ומה לא". אולי יעלו לי עוד בהמשך,אבל אלה עיקרי הדברים.

karnity

New member
ילדים זה טוב?

התשובה הפשוטה ביותר היא ילדים זה טוב למי שרוצה ואוהב אותם... יש לי חברה שכבר למעלה משנתיים לא מצליחה להיכנס להריון וילד הוא פסגת שאיפותיה כרגע... אז אני חושבת שילדים זה טוב לאנשים האלה - אלה שממש-ממש-ממש-ממש רוצים! מסיבות שבאופן אישי לא מובנות לי אבל אימהות שמחות ומאושרות (ויש כמה נפלאות כאן בפורום הזה) וודאי יוכלו להסביר את זה... למה ילדים זה טוב לכולנו?... יש לי הסבר אינטואטיבי, שאני בטוחה שאני לא מחדשת בזה שום דבר ... החברה הישראלית-יהודית, לאור ההיסטוריה (גלות, שואה...) מפחדת פחד מוות מהיכחדות, מהתבוללות, מהשמדה... כך שאם נייצר הרבה חיילים, שיאחזו בנשק מול אוייבנו, "העומדים עלינו לכלותנו" (ותודה לדימוי החייל האוחז ב- M16 המשעשע של קספיאן...) והרבה נערות ונשים, שיתפרו להם מדים ויעשו להם עוד חיילים... כך נהיה חזקים...ונעמוד איתן מול כל הרשעים... מילדות מטפחים אצלינו את הדימויים האלה... של "מעטים מול רבים"... "חייל=גיבור"... ואת ערך המשפחה הנורמטיבית (ר' דיון בנושא בשירשור של גרטרוד) ... כך שלאור כל זאת ועוד, החברה הישראלית לא יכולה להכיל את מי שאינו מכיר בערכיה המקודשים...

gertrude

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

למרות שבאופן אישי לא הצלחתי להימלט מלהתרגז ולהסביר בפורום שלנו (אבל לפחות מתעצבנות אותי יותר ויותר נשים שנונות ומצוינות, כך שיש יתרונות...).

למעלה