אוקיי
במקרה שלך נראה לי שהבעיה היא התמקדות יתר. מה זאת אומרת? ככל שאנחנו מתמקדים במשהו אנחנו מעצימים אותו. כרגע אתה מתמקד ב- אני רוצה מחשב נייד. כלומר, מדובר ברצון שלך. לא שכנעת את היקום בשום צורה שהיא שאתה באמת
צריך מחשב נייד. ברגע שאמרת "אני רק בתיכון.." הקטנת את עצמך. דברים יכולים לבוא ביותר מדרך אחת. אולי ההורים יקנו לך אותו, אולי פתאום תזכה בו, אולי חבר יתן לך אולי תמצא עבודה לשעות הערב ותחסוך.. העניין הוא לא להתמקד ב"אני רוצה מחשב נייד" אלא ב"איך אני משיג מחשב נייד?". יש הבדל עצום בין שתי המחשבות האלו. וגם כן, לא להיות כל היום שקוע במחשבות, כי אז כמו שאמרתי זה מוביל להתמקדות יתר, מה שיוביל לרווח שיהיה לך מההתמקדות הזאת, מה שימנע ממך להשיג את המחשב, כי לכל פעולה יש רווח. עצות: 1. להסיר מעצמך כל מחשבה על למה לא לקבל מחשב נייד. כלומר- אם לא קיבלת אות זה אומר שהצבת איזשהו מחסום לייקום, בתת מודע שלך, בצורת מחשבות כמו "זה יקר, אין לי כסף לזה עכשיו", "לא יהיה לי למה לשאוף אחרי זה", "אין לי דרך להשיג אותו" והמחשבה הכי נסתרת היא משהו בסגנון "אני לא ראוי שיהיה לי מחשב נייד, אחרת הייתי כבר מקבל אותו". תמחק מעצמך את כל המחשבות האלו. 2. תשכנע את היקום ואת עצמך שאתה צריך מחשב נייד. תמנה את כל השימושים שתעשה בו. 3. תתמקד כל יום רבע שעה, אפילו באוטובוס בדרך חזרה או בדרך לבית הספר, בשאלה "איך אני משיג מחשב נייד שיתאים לדרישות שלי?" תרשום כל דבר שנראה לך הגיוני בתור תשובה. 4. דבר עם אנשים שיש להם מחשב נייד. תשאל אותם איך הם קנו אותו. איפה, כמה עלה להם, איזה מחשב זה. אולי פתאום יתברר לך שאחד מהם רוצה למכור אותו והגעת לו בדיוק בזמן? 5. תחזור על הפעולות האלו, עד שתקבל את המחשב שלך. בהצלחה.
ושפי, במסגרת המאמרים הנפלאים שלך- הנה רעיון למאמר הבא: צורת החשיבה שלנו. נראה לי שתוכל לנסח אותו יותר טוב ממני.