פשוט מדהימה

ענתי44

New member
פשוט מדהימה

כמו שסיפרתי המאבק החדש שלנו זה על גירוד חזק בעין עד שהיא אדומה. אני אומרת לה לא לגרד בעין, היא מתקוממת. עם טקסט די קבוע. ביום חמישי ביקרה אותנו האחיינית שלה עם הארוס שלה. אמא שמחה בפעם האלף כששמעה "לראשונה" על החתונה. היא דיברה עם החבר וגירדה בעין. אני אומרת לה " אמא לא לגרד בעין" היא מסובבת אלי את הפנים מצביעה על החבר שהגיע היישר מהבסיס לבוש מדים. "איך קוראים לו? היא שואלת ואני עונה, ואז הגיעה התשובה הניצחת שלה " הוא עדיין מקבל פקודות בצבא, אני כבר לא"..... שיהיה לכולם שבוע נפלא וחודש מבורך.
ותהנו במפגש מחר

כרגיל, אין על כרמלה

בוקר טוב ענתי, אמא שלך תמיד מוכיחה לנו שחלק ממנה לא נתן למר אלצהיימר להכנס. חלק ממנה נשאר כרמלה א' והוא יצוץ פתאם וישמח את כולם.
את צריכה להיות שמחה שזה כך.
מקווה שתזכה בקרוב להנות בחתונה של הנכדה
תחסרי לנו במפגש מחר, את יודעת
מקווה שקודם כל תהיי בריאה וחזקה
אוהבת, טובה

ענתי,

לדעתי צריך לרכז את כל תשובותיה, כמו שכבר כתבתי פעם "אין עליה!!!!!!!!!!!!!!!"
שיהייה לכן חודש טוב,
וכמובן ערב טוב,
ניצה.

ענתי44

New member
את צודקת כמובן

כי אימרות כרמלה נעלמות לתהום השכחה ואובדות. פעם, מישהו החל להעתיק במרוכז דברים שכתבתי על אמא. אבל זה בטח לא נשמר ולי אין את האנרגיה והזמן לשמר. וחבל.
והנה לך עוד משהו מהיום. שקצת צבת בלב וקצת הפעים אותי. רציתי לשמח את אמא ושתפתי כמה ענבים ללא גרעינים. אמרתי לה שיש לי הפתעה טובה כי היא אוהבת ענבים, ביקשתי שתעצום עיניים ותפתח פה. זה היה לה מסובך שתי משימות במקביל. כשפתחה פה נפתחו העיניים. בסוף הצליח שמתי לה ענב מתוק. והיא אכלה וששאלתי אותה מה קיבלה היא התלבטה וענתה "צימוקים" אני בדרך כלל לא שואלת אותה אלא אומרת. בין אם מישהו מגיע אני מכריזה מי בא, או כשאני נותנת לה לאכול. אז צבט לי ששכחה ומדהים שהיא קישרה לצימוקים. האמת, גם חשבתי על לילי אגסי ז"ל, היא אהבה לקרוא ולאכול ענבים.

ענתי44

New member
בהחלט שמחה

החתונה עוד שנה. אם יש משהו שלמדתי ב- 8 שנים זה לזרום עם "נפלאות ושגעונות" האלצהיימר. כך שאני מחייה לאמא מחדש שוב ושוב דברים משמחים. מספרת לה כאילו לראשונה ומשמעת אותה מאוד. משתמשת בזה ברגעים שהיא עצובה או עצבנית ככה זה בנושא החתונה ודברים עצובים אני מסננת ומונעת ממנה. וכשהיא שואלת למשל על אדם יקר שנפטר אני לא משתפת אותה בכך אלא מתחמקת מהנושא.

אני חוששת שאני לא אגיע למפגשים הבאים. בשבילי, שאין אצלי עובדת זרה וכל יציאה שלי מהבית , גם בשביל כיף כרוכה בתיאום ותלוייה באחרים וגם העלות מגיעה למאות שקלים. אבל זה לא חשוב. הבעיה שבמצבי הבריאותי ממש ממש קשה לי נסיעה ארוכה באוטובוסים. ואני לא יכולה לממן מונית.מקווה שנהנים במפגש אני בטוחה שכן עם האירוח המדהים של תמי והמפגש של החברים. הייתי שמחה להגיע.

חסרת לנו , ענתי

את צודקת בכל מה שכתבת, צריך לזרום ולשמוח עם כל רגע של תגובה והארה
העיקר שכבר תתאוששי מכל המחלות שנפלו עלייך
יום נפלא, אוהבת, טובה

ענתי44

New member
פשוט מדהימה 2

היום התקשר אלי הנהג ממרכז היום, שעד לפני שנה הסיע את אמא. אם אתם זוכרים אמא אהבה אותו והוא אותה וכשהעבירו אותו קו, אמא עברה משבר. מידי פעם הוא פוגש אותה והשמחה ביניהם זורמת. הוא סיפר לי בהתרגשות שאתמול הוא היה במרכז היום בזמן פעילות של קריוקי. ואיך אמא שלי לקחה את המקרופון ושרה את "איפה הן הבחורות ההן" וריגשה עד דמעות את כולם. כשסגרתי את הטלפון. התיישבתי ובכיתי. זה היה אחרי שאמא יצאה למרכז יום ולפני שאני הלכתי לעבודה. ליום רביעי יום קשה בעיתון. הרגשתי גאה כמו שלא הייתי מעולם. אולי גאה כמו האימהות של זוכי המדליה באולימפיאדה. האולימפיאדה של הנכים אפילו. והרגשתי איך אני נמלאת באנרגיה טובה. ושזה התשובה הטובה להבחירה שלי,או העקשנות המטומטמת שלי, יגידו אחרים, לא להביא, בינתיים לפחות עובדת זרה ובמקום זאת להתעקש על מרכז יום. אמא שלי פורחת שם, וטוב לה. והשירה שלה היתה המסר אלי שאני צודקת בהחלטתי. ושהמרכז יום תורם לה רבות ועוזר לה להישאר עוד קצת לפני שהמוח "ילך לישון"

ענתי, את יודעת מה שטוב לאמא

רק את יכולה להחליט מה לעשות.
בידייך כל הנתונים ואת יודעת מה יותר חשוב לאמא וברוך השם שהיא נהנת ופורחת במרכז היום.
בינתיים מה שחשוב הוא שגם את תהיי בריאה וחזקה
נשיקות ויום נפלא, טובה

ענתי44

New member
תודה יקירה

בשישי אמא היתה שקועה בעולמה. אני הלכתי לרופא ועדנה היתה איתה, אבל גם עדנה המדהימה לא הצליחה להוציא את אמא מיום שקוע במיוחד. אבל הבוקר היא התעוררה חדה כתער ותפקדה יופי כשאחותי וגיסי והנכד הבכור של אמא הגיעו.
בלילה, חיבקתי אותה ונפלט לי שאני כל כך אוהבת אותה שאין לי חיים בלעדיה. לא יודעת למה זה יצא ממני. ואמא, היא נזפה בי " תפסיקי לבלבל את המוח" אלצהיימר או לא.... היא צודקת.

היי ענתי'לה היקרה

אני קוראת ומתמוגגת ממש ניסים ונפלאות עם המוח של אמא

יש לי לכתוב רק מה רבו מעשיך ה'

אוהבת אריאלה

למעלה