פשוט מעוות.

• פותח הנושא semus
  • פורסם בתאריך

semus

New member
פשוט מעוות.

אני חייב להגיד - אהבתי את הסרטים והכל - אבל הם פשוט עיוותו הרבה יותר מדי. שינו את העלילה והוסיפו שטויות.. הורידו קטעים טובים והוסיפו פחות טויבם....... מה זה כל הקטע בסרט השלישי שפרודו אומר לסם שהוא לא צריך אותו ושיחזור הביתה.............. בכל מקרה, הספרים היו כל כך הרבה יותר טוווובים!

Shakty

New member
זה גם דבר שהפריע לי

אם יש דבר שללא ספק אין עליו עוררין הוא הנאמנות של פרודו וסאם אחד לשני. אין אפילו ברמז דק בספר איזכור לכך שפרודו העדיף את עזרתו של גולום על זו של פרודו. בפרק "בחירתו של סאם" אחרי ההתקפה של שילוב סאם כועס על עצמו שנתן לפרודו להתקדם לבד במערה ובעקבות זה מחליט לקחת את הטבעת ולהמשיך במסע לבד (כשהוא חושב שפרודו מת) לדעתי זה עוול לסאם מה שפיטר ג'קסון עשה. ה"טריק" שגולום עושה עם הלמבס לא נמצא בספר והוא פרי המצאתו של ג'קסון.

טוב לפי מה שאני רואה פה....

אני מגיע למסקנה אחת שאני חושב שהיא מאוד נכונה: אם קוראים את הספר לפני שרואים את הסרט (שנעשה על הספר) אז הסרט יהיה פחות טוב! או לפעמים אפילו גרוע.... הנה שתי דוגמאות: שר הטבעות! קראאתם את הספר ומאוד אהבתם אותו. עשו עליו סרט ראיתם וגם אהבתם אותו אבל עדיין הספרים יותר טובים כי בסרט יש דברים שונים מהספר שגורמים לסיפור להיות פחות טוב. אם לא הייתם קוראים את הספרים (כמוני) אז הייתם רואים שזה סרט יפה מאוד ופשוט... מושלם!!! הארי פוטר! קראתם את הספרים ועכשיו עשו סרט. הסרט הוא נפילה גדולה וגרוע מאוד לעומת הספרים שהם מאוד מותחים ומרתקים. גם בסרט שינו הרבה דברים ולכן הוא ממש לא כמו הספר ולכן הוא גרוע (בנוסף לעוד הרבה דברים אחרים אבל זה לא חשוב עכשיו....). אני קראתי את הספרים ולכן אני קובע שהסרט הוא ממש פחות טוב מהספר אבל אם לא הייתי קורא את הספרים יכול להיות שלא הייתי חושב ככה. כמובן שכנראה עדיין הייתי חושה שהארי פוטר לא מספיק טוב אז זה בגלל סיבות אחרות... אז זה מה שאני מסיק מקריאת ספרים לפני צפייה בסרטים.

Sha2000

New member
לדעתי הסרטים מושלמים

אפילו אם השינויים אני כמובן לא קראתי את הספר ולא רוצה כי הוא סתם מתסכל אבל זוהי רק דעתי

maglor

New member
נקודה שמיותר לציין

אנשים רבים מתקשים להפריד בין הסרט לספר, וחבל שני המדיומים עומדים כישויות בפני עצמם וצריכים להעריך אותם בנפרד, הסרט מצויין וצריך להעריך את ג'קסון ו"ניו ליין" על שלקחו על עצמם דבר שאף אדם לא העיז לעשות, דבר נוסף הסרט הוא מה שהוא סרט וככזה אין לצפות שהוא יישאר כמו הספר כי דבר כזה הוא בלתי אפשרי ואם זה כן היה נעשה הסרט היה אורך ימים ולא 3 שעות כל סרט (ולא נראה לי שמישהו היה רואה אותו אז), עוד דבר סרט עובד גם על יצירה של דרמה בתוכו ולכן דורש משהו כדי להעלות את הדרמה, ועם הסיפור של גולום שהתלוננת עליו השתמשו כותבי התסריט (ג'קסון, וולש ובויינס) כדי להעלות את הדרמה.

Y. Welis

New member
השאלה היא מדוע היה צריך לסטות,

ו-האם זה באמת הועיל לסרט? כלומר, ברור שבסרטים צריך יהיה להשמיט דברים שהיו בספרים ולשנות קצת כדי שהדברים שיושמטו לא יצרו 'חורים' בעלילה, אבל האם ההשמטות האלה מחייבות שינוי של דברים שכן נלקחו מהספרים, כמו הגירוש של סאם שנזכר כאן. זה דבר שהייתי שמח אילו פיטר היה מתייחס אליו באיזה ראיון (אולי רק בקומנטרי על ה-DVD של השלישי נדע).

Shakty

New member
מסכים לחלוטין - יש להשמיט ויש לעוות

מה שג'קסון עשה במקרה דנן (בחירותו של סאם) זה עיוות כוונת הסופר לחלוטין כשג'קסון החליט באחוות הטבעת להשמיט את הסצינה עם טום בומברדיל אמרתי ניחא - ליצור את הסצנה הזו היה גוזל עוד חצי שעה ולא מקדם את העלילה 0 השמטה מוצדקת במדיום הקולנועי, אבל עימות של פרודו עם סאם לא היה קיים והומצא עי ידי ג'קסון - זה לדעתי עוול.

adis90

New member
רציתי רק לאחל../images/Emo49.gif ../images/Emo29.gif

לא ראיתי אבל זה נשמע ממש יפה וקראתי ההוביט (
)

•aniviel•

New member
חח תודה ../images/Emo45.gif

אני מתחילה ממש להרגיש כמו היחצ"נית של שרה"ט או משהו, אפילו בבית ספר אנשים שאני לא מכירה בכלל ניגשו אלי ואמרו לי מזל טוב כי הם יודעים שאני אוהבת את שרה"ט... קשה, קשה

netvition

New member
אממממ

אני קודם ראיתי את הסרטים (ה-מ-ד-ה-י-מ-י-ם) ולא מזמן גמרתי את הספר הראשון, והוא היה ממש מעניין, אני בדרך לספרים הבאים.. אבל מתתי על הסרטים! כנראה זה מה שקורה שרואים אותם קודם.. יותר אהבתי אותם מהספר...

SirGuy

New member
אבל יחד עם זאת...

אם תראה את הגירסאות המלאות של חלקים 1 ו-2 (3 עדיין לא יצא) תגלה המון פרטים משמעותיים יותר או פחות שירדו עקב מחסור בזמן. למשל בשני המגדלים מסבירים (לאלה שלא קראו את הספר) מהם באמת שני המגדלים (הרוב טועים במגדלים)... בנוסף מוסיפים את הקטע של העצים שהרגו את כל האורקים/אורוג-איי שברחו מ-Helm's deep. גם הקטע שהוסיפו סתם את האלפים בלי שום קשר לכלום היה זוועה... אבל אין מה לעשות... זה סרט לכולם... גם לאנשים שלא קראו/יקראו. וככזה הוא טוב... מה גם שהיה צריך לסדר לגברת הנאווה (ליב טיילר) תפקיד יותר גדול...

maglor

New member
נקודה בעניין הצריחים

כל אחד יכול לבחור אילו הם הצריחים שמדובר עליהם בסרט, טולקין חשב על אורת'אנק ועל קירית' אונגול (שבסרטים הופיע רק בשיבת המלך), המקום שממנו מציל סאם את פרודו. יוצרי הסרט הלכו לקשר שבין אורת'אנק ובאראד דור (מגדלו של סאורון), ניתן לפרש את היחס כיחס בין שתי צריחים כלשהם וכידוע יש רבים: אורת'אנק, באראד דור, מינאס טירית', מינאס מורגול, קירית' אונגול.

snake77

New member
תגובה

כל ספר ארוך שתקרא, לא משנה איזה, אם תרצה לעשות עליו סרט תצטרך להוריד ולחתוך קטעים נרחבים מהסרט בתסריט.. ולא רק לחתוך כי אז יווצרו חורים בעלילה, וכדי למלאות את החורים האלה אז קורה שצריך להמציא סצנות, וקורה שצריך לשנות ובכוונה אני לא אומר לעוות, אלא לשנות סצנות קיימות כדי להמשיך את הזרימה של הסיפור בהתאם לזרימה שנוצרה בסרט ולא בספר... אז ככה יצא... במיוחד ש"שר הטבעות" זה ספר (או ספרים, איך שתקרא) ענק\ענקיים אז על אחת כמה וכמה שיצטרכו לשנות הרבה מאוד לטובת הסרט... אתה באמת רוצה לשבת ולראות סרט במשך 70 שעות?? כי ככה זה בידיוק יהיה אם יעשו את זה בידיוק לפי הספר!

למעלה