פשוט מעיס ולא הגיוני... מדינה מפגרת או לחילופ

פשוט מעיס ולא הגיוני... מדינה מפגרת או לחילופ

לחילופין עבודה בעניים.... מה דעתם...? אז ככה התקבלתי לקורס איפור אומנותי מקצועי.. שמיועד לאמהות חד הוריות ... בתחילת הקורס נאמר שהבנות צריכות לרכוש ספר +מברשות מקצועיות סט של 6... לאחר וועדה שבא התקבלתי למעשה -בשיעור הראשון נאמר שלצורך שיעורי הבית אנחנו הבנות מחוייבות לרכוש ערכת איפור ע"ס 1500 ש"ח שזה ע"פ דיברי המורה זה הסכום הכי זול שהיא הצליחה לקבל עבורינו{חד הוריות} בהתחשבות המצב שלנו..... בוועדה עצמה אמרתי מפורשות שאני רוצה ללמוד ולרכוש את הכלים בקורס כדי להיות שכירה ולוו דווקא עצמאית.... ערכת האיפור משמשת אותנו לבית --- בבית ספר עצמו יש איפור והכל---- אז למה אני צריכה לקנות ערכה של 1500 ש"ח בשביל שתשב בבית? או להתאמן על שכנות וכ"ו...? רוב הבנות לא הסכימו ---שמה גם צריך לעשות פרוייקט גמר בסוף הקורס שמצריך שמלת כלה ולהביא צלם בכסף הפרטי שלנו... שמלת כלה להשכיר ליום עולה הוןןןןןן וצלם גם כן.... אחרי ויכוחים עם המורה הוחלט שהשמלות והצלם יהיו על חשבון המכללה.... אני שואלת את עצמי שולחים אותו את האמהות חד הוריות שבקושי מתקיימות לקורס מהלשכה במכללה חינם -ומחייבים אותנו לרכוש ערכה של 1500 ש"ח זה לא אבסורד ולא הוגן??? הרי הלשכה שלחה אותנו לרכוש מקצוע....כביכול לפתוח לנו עוד אופציה של הזדמנות תעסוקתית... הקורס הוא לחודשיים ... ביקשנו מהמורה שאת שיעורי הבית נעשה עם האיפור שיש לנו בבית-או שנקנה מרשת וואו שזה יותר זול - כמובן ללא הסכמה - האם זה צודק?? למי שאין כסף לקנות את הערכה שגם ככה תשאר סתם בבית לא מתאים לקורס... ניראה לי שצריך לפנות לאמנון לוי בחיי.... זה לא הגיוני...ולא הוגם כלי אמהות חד הוריות....

Mon951

New member
באמת לא הגיוני

זו ממש חוצפה לצפות שתקנו ערכה בכזה סכום. עוד לא שמעתי על דברים כאלה. אולי תגשו לאחראית על הקורס במכללה? או למי ששלחה אותכן לקורס בלשכת התעסוקה? אני יודעת שאם הייתי במקומך לא הייתי מצליחה לעמוד בעול הזה.אין סיכוי שהייתי קונה.

s h o o s h a

New member
מוזר מאד

אני את הסיפור הזה היתי מפנה לטיפולו של גבי גזית ברדיו. [email protected] מאד הייתי רוצה לשמוע את תגובת לשכת התעסוקה [שבטח לא יודעת על התופעה] ואת תגובת ה'מכללה'.

היום התבשרתי על חלק מהבנות שעזבו-בגלל

הסכום שצריכות להוציא.... אני כל כך רוצה את הקורססססס שיפתח בפניי הזדמנות תעסוקה נוספת.... ואני מוגבלת וחסרת אונים... יש לי המון המון הוצאות וגם השן התחילה פתאום לכאוב לי ללא התרעה מה עושים????? אני בדילמה נוראית... אין לי כוח בקורס הרוב קובע כניראה שלרובם יש כסף-אם היינו יד אחת יכולנו לשנות משהו... אבל אני אפסיתץ שם בכל אופן ניסיתי עם הבנות -שעכשיו אינם אוףףףףףףףףףףףף ניראה בהמשך מה העשה..

ממליצה לכן לפנות למשרד התמ"ת

המהלך שנעשה אינו תקין. אם תצטרכי פרטים נוספים או שמות אנשי קשר המטפלים בקורסים - פני אלי במסר. לא לוותר על הלימודים וההתקדמות המקצועית.

אם הקורס לא היה מיועד לחד הוריות

גם מחייבים להוציא כספים מעבר לתשלום לקורס? שווה לפנות למשרד התמ"ת וללשכת התעסוקה. אל תוותרי.

m i c h a l i

New member
אני גם מחכה לשמוע עידכונים

ומקווה שלא תוותרי ותנסי להילחם בהם. לפעמים אנחנו חושבים שאין לנו כוח מול המערכת הגדולה הזו. ולפעמים צריך רק אדם אחד שיקום ויצעק "די" בהצלחה

עידכון:

אז ככה הייתי היום אצל מנהל הלשכה -איזה מקסים הוא באמת שהיה המום מהסכום שהמכללה דורשת התקשר אליהם וניסה לעזור אבל לשווא.....מה ההגיון לקנות איפור מיקצועי ע"ס 1500 ש"ח לשיעורי בית שאף אחד לא מבטיח לנו תעודה -זה הכל תלויי במבחנים וכ"ו..... הלכתי לרכזתהמכללה בפנייה אישית -ואמרתי לה שאני נמנית באוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים(אמהות חד הוריות) בבקשה להתחשבות -הורדה במחיר או לוותר לי על קניית הערכה.... לצערי נענתי בשלילה ואמרה לי אין לי מה לעשות פה.... ביקשתי ממנה שתרשום לי מכתב עם חותמת המכללה שאינני ראשאית להתשתתף בקורס שניתן ממשרד התמת בגלל שאני חד הורית ושאין לי כסף לשלם עבור איפור מקצועי .... אמרה לי בשום פנים ואופן ..... ערכת האיפור משמשת אותנו בנות הקורס לשיעורי בית בלבד-בקורס עצמו יש איפור (הערכה נישארת בבית) הלכתי לרשת "וואו" ביקשתי הצעת מחיר על כל האיפור שהקורס נותן-העיסקה הסתכמה ע"ס 250 ש"ח.... ניסינו להיות גמישות עם הרכזת והמורה בנכונות לקנות איפור זול יותר---- המורה אמרה בתגובה שאין מה לעשות אנחנו חייבות איפור "מיקצועי" בלבד.... אמרתי לה אין לי כסף-אמרה לי "תגדרי מאפשיהו" במילים האלה אמרה לי "אולי את רוצה שאקנה לך אשל כל בוקר ואקנה לך אוכל" חוצפנית המורה -מי שממן לה את האוכל הפרטי שלה זה אנחנו הבנות חד הוריות שבזכותינו משרד התמת משלם לה משכורת... הצענו לרכוש ערכת איפור רק אחרי שנקבל מיקצוע-וגם נעינינו בשלילה וצעקות(חוסר התחשבות ) זה כמו לקנות רהיטים לבית שאין עדיין בית.... או לקנות ריפוד לרכב שאין רכב.... אז אני החלטתי כן להשאר בקורס ולא לרכוש כי אין חוק שמחייב אותי .... וברגע שהמכללה תחליט לזרוק אותי מהקורס בגלל שאין לי איך לשלם על האיפור-אז אני מבקשת מכתב עם הסיבה וחותמת המכללה ואז אפנה לגורמים -רדיו טלויזיה -היכן שצריך איימתי על הרכזת שזה מה שהעשה והיא שיקשקה הרי היא יודעת שאני צודקת ורוב הבנות יחד איתי.... עיצה למשרד התמד-בבקשה אם אתם שולחים ציבור שנמנה מאוכלוסיה מיוחדת אנא מיכם גלו התחשבות ותבינו שאין אבל אין לאמהות חד הוריות סכומי עתק לשלם על איפור שיתקע בבית-היכן ההגיון או לחילופין לעדכן אותנו לפני תחילת הקורס על העלויות... ואל תתנו לשום מכללה ביום הראשון לפני שהיא מקבלת את הכסף מכם עבור קורס "לסבן אתכם" ואח"כ לדרוש מהתלמידים בידיעתם או בלא ידיעתכם סכומים מוגזמים ולא הגיוניים שאין סיבה מצדקת לרכוש אותם.... אנא גלו התחשבות ותפקחו על המכללות הנ"ל.... (אגב סיכמנו הבנות לרשום מכתב עם כל השמות +תעודת זהות ולפקסס לכם ולמי שצריך.... לדעתי זו מירמה -עם אינטרסים בולטים - מה דעתכם למי עליי לפנות מה עליי לעשות.... אין לי כבר כוחות אני לבד...

חוצפה! ../images/Emo46.gif

תפני למשרד התמ"ת. מימי הציעה לך עזרה בנושא. אם את צריכה עזרה במשהו תכתבי לי מסר. המסנג'ר שלי נדפק..

פניתי למימי במסר אין מענה....תודה שולינקה י

המכללה טוענת שמשרד התמת מודע לעניין ואלו התנאים... לא ראיתי מסמך שמחייב לרכוש ערכה... יכול להיות שבאמת משרד התמד מודע לתופעה -ושותק? היום התקשרתי לא חזרו אליי כי שכחתי למסור טלפון-מחר אתקשר -וניראה מה יהיה החשש שלי שבסוף יעיפו אותי כבייכול מסיבה אחרת או שלא יתנו לי תעודה בכוונה.... אבל אני לוחמתתתתתת למרות שהיום כל היום סבלתי מכאבי ראש בגלל זה אבל זה בסדר זה למטרה מוצדקת... מלחמה או לא מלחמה חחחחחחח למי שיש פרטים שבו אוכל לפנות או לכל גורם שיכול להקשיב ולעזור זה יהיה מצויין -ואני מודה לכן בנות מראש...

ron68

New member
אם את רוצה ללחום בהם תלחמי בגדול

בלי לבזבז הרבה אנרגיות. תנסי להשאיר הודעה אצל אמנון לוי מהתוכנית "שומר מסך" ובמידה שהם חושבים שזה שווה חשיפה הם יתקשרו אלייך חזרה. אל תשכחי שיש כל מיני פרוייקטים כאלו בארץ, ובלי קשר לחד הוריות שיכולות או לא יכולות לשלם את המחיר זה באמת מעוות. אני אפילו הייתי מגדירה את זה כהטעייה בפרסום. פעם הלכתי עם משפחה מסויימת למקום שתרמו תיק וכלי כתיבה בתחילת שנת לימודים, הם החתימו את האנשים שבאים לקבל את התרומה על טופס של הוראת קבע לאיזו ישיבה. פשוט "העמידו" אותם מול הקיר. או שעושים דברים מכל הלב בצורה הוגנת או שלא. כל העניין הזה ממש מריח לא טוב. האם ניסית להתעניין כמה עולה קורס האיפור הזה במקום אחר????? פשוט מקומם!!!!!!!!! אל תוותרי .

לא הייתי שותקת

זו עבודה בעיניים... מכללה כזו בד"כ זוכה במכרז של משרד התמ"ת כיוון שהם מציעים קורס במחיר זול (כלומר שכר לימוד זול). הם עשו עליכן קומבינה: נתנו מחיר זול למשרד התמ"ת, ומשלימים את הסכום ע"י גביית מחיר מופקע לערכת האיפור שאתן חייבות לקנות. במקומכן הייתי שולחת מכתב רשום למבקר הפנימי במשרד התמ"ת, עליו יחתמו כמה שיותר בנות מהקורס, ומתלוננת על כך שהקורס כביכול מסובסד אבל המכללה בעצם גובה מכן מחיר מופקע עבור הערכה. בנוסף, הייתי פונה לתחקירנים של אמנון לוי, פשוט כיוון שהם יעשו עבודה יותר מהירה מהמבקר הפנימי של התמ"ת. תעדכני אותנו בהתפתחויות בהמשך... ובהצלחה.

עידכון נוסף -

אז ככה את אמנול לוי אני מחפשת כבר יומיים- את משרד התמד גם יומיים מבטיחים שיחזרו ולא חוזרים הייתי אצל עורכת דין -כדי לראות מה אפשר לגבי יציאת לתקשורת-איך עושים זאת מלבד אמנון לוי? אני צריכה מספרי טלפונים של התמת היום העיפו אותי מהקורס אשלח לכם את הדף שרשמו לי....אסרוק אותו תיכף ועוד דבר אחרי שהעיפו אותי התקשרו אליי מהמכללה נשיאת המכללה היא הייתה בעבר יושב ראש נעמת-והיא אומרת שהיא מטפלת באמהות חד הוריות היא אמרה לי שאני מחוייבת לרכוש את הערכה -ושזה הנוהל ממשרד התמת-האם משרד התמד מודע לערכה (1500 ש") או שמה דובח על ערכה שונה מזו שמציעים? אמרתי לנשיאה אם זה הנוהל אני רוצה אותו בכתב את הנוהלים -הרכזת אמרה שהנוהל הוא בעל פה-והנשיאה אמרה שתביא לי מחר בבוקר בתנאי שארשום לה מיכתב אישי על התנצלות התנהגותי (הפרעה בשיעורים)סך הכל אמרתי את אשר על ליבי כמו כל אחת אחרת בקורס... הנשיאה עצמה אמרה לי שאם אשתוק היא תסדר לי עבודה במכללה בתחום הקורס - זה שוחד???? אשתל לכן את הטופס שהעיפו אותי רגע...

המצב שלך בבנק הוא לא מעניינה!

אין גבול לחוצפה! כמו שכתבתי לך לפני שניה, שחקי אותה ונסי להשיג דברים בכתב.

וודאי שזה שוחד!!!

נסי להשיג כמה שאת יכולה בכתב, גם אם זה כרוך במכתב התנצלות.

לפניכם המכתב -מה דעתם??

האם אנחנו האוכלוסיה החד הורית אוכלוסיה עם צרכים מיוחדים ניתן להם לרמוס אותנו עוד יותר-זה נידויי מהחברה בגלל שהיותינו מוגבלות כספית-רומסים אותנו משפילים אותו -בגלל שאין לנו אפשרות כספית צריך לעצור זאת ומיד-מחר מחרתיים יהיה עוד קורס? מה אז נישאר בבית בלי אפשרות קידום מצד המדינה בלי הכשרה? איך הם רוצים שניצא לעבוד? עם גם הכשרה עושים לנו בעיות??? דיי מספיק.... בבקשה מכם בנות אני מוכנה להלחם -אני צריכה הכוונה לאן ללכת מי ומתי??? יבוא יום וגם אתן תצטרכו קורס -לא?

m i c h a l i

New member
מה עשתה ויקי כנפו? רק נזקים...

את יכולה להתמודד עם זה. יש לך כוח
את יכולה לנסות להתקשר לגבי גזית. את יכולה לפנות למשרד העבודה והרווחה - שילחי להם מכתב מפורט עם העתקים של המכתב שקיבלת. תהיי אסרטיבית אך לא חצופה היי עיניינית ובקשי תשובות בכתב לשאלות שלך

למעלה