פשוט עצב בסיס קטן ביותר רק 101 בנות ו104 בנים

haya5010

New member
פשוט עצב בסיס קטן ביותר רק 101 בנות ו104 בנים

המצב גרוע אם מסתכלים על כמות המתעמלים/ת בארץ הבסיס פשוט קטן
לפי הספירה שלי
יש אשמה גם על הפרשנים שלנו גם השבוע שהראו את התחרות בערוץ 55 אלכס לא דיבר על מצב ההתעמלות בארץ מתקנים מאמנים אגודות
גם באליפת אירופה אילן פרשן במשך יומים ולא דיבר על המצב בארץ
אם כבר יש הזדמנות אז למה לא להעלות את המודעות

אמא לה3

New member
מסכימה וגם לא

מצד אחד המצב בהחלט לא מעודד...הבסיס של ההתעמלות מכשירים בארץ הולך וקטן, אגודות נסגרות ומתעמלות בוחרות לפרוש לפעמים מוקדם מהצפוי (והרצוי). יש מקום לעשות שינוי ובגדול. מצד שני לא כל במה מתאימה להעלות את המודעות לנושא.
כן הייתי מתחילה ממשהו מאד קטן..כתבות וסיקורים בעיתונות הכתובה והמדיה הדיגיטלית. אורן אהרוני מדי פעם עושה כתבה/סיקור שכזה אבל התגובות הן מעטות וכשהתגובות מעטות (טוקבקים) זה סימן שהנושא "לא מעניין". ואז אין דרישה לכתבות מהסוג הזה.
פתרון אין לי (לצערי).

Mrpops

New member
מודעות להתעמלות צריכה להתחיל בחינוך

חשיפה בעיתונות הכתובה \ דיגיטלית זה דבר מבורך ורצוי אבל ביננו, כמה ילדות\נערות ילדים\נערים באמת פותחים מדור ספורט בעיתון או באינטרנט, קוראים כתבות שלמות ואומרים לעצמם: "אני רוצה להגיע לזה!" - מעט מאוד, אם בכלל. הרחבת המודעות צריכה להתחיל עוד מגיל הגן. צריכים לעודד התעמלות בשיעורי חינוך גופני. יש מורי התעמלות רבים שעושים לעצמם חיים קלים, נותנים לילדים כדורגל ואומרים להם: "לכו תשחקו כדורגל..." אני בעצמי זוכר את זה מתקופתי ...
בנוסף, ניתן ורצוי גם לעשות שיעורים תאורטיים המלווים בקטעי וידאו + הסברים כלליים וכך לחשוף את הילדים יותר ויותר לספורט הנפלא הזה.
אפשר גם לארגן סקאוטרים מקצועיים שיעברו בין בתי הספר ויזהו כישרונות, יעשו מבחני התעמלות ויציעו להורים תוכנית אימונים מסודרת לאלו שיתאימו. זה כבר כרוך בהשקעת תקציבים ובהנחיה מגבוה.
הבעיה היא שאין אף אחד שיוביל את המהלך הזה מהתאוריה לפרקטיקה. אנחנו שנים צועקים פה בפורום והדברים פשוט לא זזים.

לפני כשנה בערך ניסיתי לארגן פה יוזמה עצמאית להיפגש ולנסות להקים איזשהו פורום ייחודי שינסה לפעול באופן אקטיבי לשינוי המצב, היוזמה נפלה לצערי בין הכיסאות. אני עדיין מוכן להיפגש עם כל מי שמעוניין לעשות שינוי ולחשוב יחד מה ניתן לעשות. אפשר להמשיך לצעוק פה שנים בפורום אבל זה לא מה שיביא את השינוי. השינוי (כמו כל דבר במדינה הזאת) יגיע רק אם באמת נתארגן יחד וננסה להזיז דברים בצורה אקטיבית.

אמא לה3

New member
אז ככה..

הפנייה בשלב הראשון לא צריכה להיות לילדים אלה להורים, הם אלו שימצאו את החוג/יביאו את הילדים ושאר המינהלות (תשלומים). אני מדברת על גילאי הגן שאלו הגילאים החשובים אם מדברים על התעמלות תחרותית (ואתם יודעים מה..אני מוסיפה את תלמידי כיתה א' וב') בגילאים האלו (הצעירים יותר) ההורה הוא זה שבוחר את החוג ומביע דיעה. והדבר הכי חשוב שיש למאמן לעשות בשלב הראשון זה "למשוך" את הילד להשאר - השגים יבואו אח"כ.
לגבי סקאוטרים, המון מאמנים שאני מכירה עוברים מדי שנה בבתיה"ס השכונתיים ומזמינים ילדים להצטרף לחוגים, עושים את זה גם בקב' תחרותיות. פעם בעבר היה הנוהג ממש לעשות מבחנים בבתיה"ס ולבחור את המצליחים אבל בעשור האחרון הנטייה היא להזמין את כל המעוניינת לקבוצה עממית ואחרי תקופה להעביר את המתאימות לנבחרות.
ומילה שאולי לא קשורה אבל אותי היא משמחת ביותר, דוקא בבתי ספר הדתיים נושא ההתעמלות מאד מפותח אצל הבנות, עם מורות לספורט מדהימות שגם אם הן לא יודעות איך ללמד תרגיל מסוים, הן מתייעצות ולומדות (אולי לא בכל מקום..אצלנו כן).

Mrpops

New member
תודה על העדכונים

אכן, לא ידעתי שמאמנים עוברים בצורה מסודרת בין בתי הספר. וכמובן שהתהליך אמור לערב בראש ובראשונה את ההורים. בגילאי הגן, א' וב' אין לילד כל כך שיקול דעת בנושא, למרות שלהביע נכונות ורצון הוא בהחלט יכול.

ועדיין נשאלת השאלה...מה קורה? מדוע קיימת תחושה אצלי ומסתבר שאצל עוד אחרים כאן שהבסיס קטן? האם מדובר אך ורק בניהול כושל של הענף? אני בספק...
זה שאגודות נסגרות זה דבר עצוב. אני שמח לשמוע שבבתי ספר דתיים יש מודעות גבוהה ומורות טובות. העניין הוא שצריך לפעול ברמה הלאומית כדי לבסס בסיס חזק ולמעשה למקסם את כמות המתעמלות עד כמה שניתן. יכול להיות שכרגע מסתובבות ביננו בנות עם פוטנציאל עצום לא ממומש שלא יתממש לעולם...זה מצער.
אין לי זכות לדבר על נתונים שאינני מכיר. אני חושב שניתן עדיין לעשות יותר... (ואני מאוד מעריך את אלו שעושים - כמוך כרמית, את נכס לענף בארץ! כן ירבו כמוך! )
אני שוב פונה לכל מי שאכפת לו לחשוב על רעיונות ואולי לארגן פגישה משותפת כדי שנוכל סוף סוף להזיז דברים, אם לא באופן ישיר אז לפחות בצורה עקיפה.

אמא לה3

New member
מה קורה...

אז שוב...מבחינה מערכתית, לא משתלם לרכוש ציוד יקר כמו קורה, מקבילים ושולחן קפיצות, זה יקר מאד יחסית לילדות שיוכלו להשתמש בזה נכון, אז לא קונים ובמקום זה חלופות כמו חוגי ונבחרות אקרובטיקה שעובדות על פירמידות או פס קרקע (שהרבה יותר זול יחסית למשטח כמובן) הולכים ונהיים מאד מאד פופולריים.
נבחרת התעמלות מכשירים תחרותית זה עניין יקר מאד להחזיק ולאמן ההשקעה מצד המאמנים היא עצומה ביחס למה שמקבלים (גם כספית וגם ריגשית) אז הרבה מאמנים באיזה מקום פשוט לא מנסים ואני בהחלט יודעת על עשרות מאמנים לא "מוכשירם" אלא "סופר מוכשרים" שיכלו לעשות יופי של עבודה עם מתעמלות מכשירים ובחרו שלא לעשות זאת..וחבל.
עכשיו שלרגע לא יתקבל הרושם שאני נגד או ממעיטה בערך של ענף האקרובטיקה, זה נותן אחלה פיתרון למתעמלות מוכשרות ולמאמנים מוכשרים אבל אני מגיעה מתחום המכשירים והכאב שלי גדול כשאני רואה בפועל מה קורה.

מסכימה ב-100%

התעמלות מכשירים תחרותית ענף קשה ובעייתי, אשר מצריך הקרבה אדירה מצד ילדות קטנות, הורים, מאמנים ואגודות.
יש צורך באולם מאובזר ויקר ושעות עבודה רבות של מספר מאמנים וזאת כמעט ללא רווח כספי, כיוון שאף אחד כמעט לא יכול להרוויח כסף מההצלחה.
אני רואה הצלחה בבסיס רחב של התעמלות באמצעות משלושה מקורות עיקריים אפשריים:
(1) השקעה מצד המדינה, אשר שמה את הספורט ואת ההתעמלות בראש סדר העדיפויות, כפי שקורה במדינות מזרח אירופה ואסיה
(2) עושר פנימי של תושבים, אשר יכולים להרשות לעצמם לקיים פעילויות יקרות ולא רווחיות, כפי שקורה במערב אירופה ובאמריקה
(3) בודדים משוגעים לדבר, אשר לקחו על כתפיהם הרמת פרויקט והצליחו לסחוף אחריהם אנשים, כפי שקרה במצרים או בדרום אמריקה.

זה בגדול.
מעבר לזה יש את כל הבעיות של פוליטיקה סבוכה בענף, ארגון וניהול, ידע וניסיון מקצועי של מאמנים, תכנית תחרויות כולל תוכן ועוד ועוד. אלו לדעתי בעיות פתירות, שאינן שורש הבעיה עצמה.
יש מאמנים באגודות שאומרים שילדות והורים פשוט לא רוצים התעמלות תחרותית. קשה מידיי. יש אפשרויות יותר טובות. גם זאת לדעתי לא הבעיה העיקרית, כי עדין צריכות להיות יותר אופציות, יותר קבוצות של התעמלות תחרותית.
או שאולי לא. אולי מדינת ישראל מוטב לה להתמקד בדברים אחרים, לא בהתעמלות תחרותית, ומי שממש רוצה התעמלות תחרותית תוכל לפנות למה שיש ולמצות את עצמה שם. במידת הצורך מתעמלות יטופלו נקודתית בהתאם לצרכים. זו גם גישה...

Mrpops

New member
דברים לא זזים בלי הפעלת לחץ מלמטה...

בתור אחד שלמד מדע המדינה ויודע מה המשמעות של קבוצות אינטרס ועד כמה הן כן יכולות לעשות שינוי בסדרי העדיפויות אני יכול לומר שלהשלים עם המצב הקיים זה הדבר הגרוע ביותר. הדבר הראשון שמלמדים בתחום הזה הוא שהפוליטיקאים תמיד יעדיפו שקט תעשייתי ושמירה של הסטטוס קוו. זה הכי נוח להם...כך הם יכולים להמשיך למשול בשקט והמצב הקיים נשמר ולעיתים אפילו מתדרדר בלי שאף אחד יקים קול זעקה וימחה נגד.
אבל כשמתגבשת קבוצת אינטרס שמגבשת קווי פעולה ומפעילה לחץ על מקבלי ההחלטות מלמטה - זה כבר מתחיל קצת להזיז למקבלי ההחלטות כי אז הם מבינים שציבור הבוחרים שלהם לא אדיש ושהדבר יכול "לעלות" להם בקדנציה הבאה.

בקיצור מה שאני מנסה לומר זה שלדעתי ניתן להקים איזשהי התארגנות שתפעיל קצת לחץ או לפחות תפגין קצת נוכחות כי כפי שהמצב נראה כרגע - אין להתעמלות לובי חזק בארץ, התקציבים הדלים מספיקים בקושי לשמר את המצב הקיים.
יש גם דברים שלא מצריכים כסף וגב מלמעלה. אפשר לעשות הרבה דברים בהתנדבות. בימינו גם פתיחת קהילת פייסבוק וקידומה בכל מיני קהילות נוער וירטואליות שעוסקות בספורט - יכול להיות צעד מבורך בהחלט.

אמא לה3

New member
אגב פייסבוק...

אכן נפתחה קבוצה שנקראה "השינוי מתחיל מכאן" אשר ניסתנ לדון בכל הנושא של חיזוק ענפי הספורט ויצירת שינוי. גם הפרוייקט הזה גווע לאיטו, הרבה כוונות טובות יש, קו תחתון - כשזה מגיע לעשייה בפועל :(

Mrpops

New member
מסכים

ולכן אני בא ומנסה לעורר קצת אנשים לפעולה. כי אני די מוגבל במה שאני יכול לעשות לבד. אין לי את הקשרים שיש לך ולנועה למשל או את הידע השלם בכל הפוליטיקות של הענף בארץ. אם היינו משלבים את הקשרים והידע שלכן ביוזמה הזאת אז היה ניתן לעשות דברים רבים ויעילים יותר.
תודה על הלינק!

אני מוכנה לעזור

אני מוכנה ברצון לתרום כל מה שצירך מבחינת קשרים וידע.
כולל להגיע למפגש.

Mrpops

New member
זה מאוד משמח אותי!

לפני שנה בערך יזמתי מפגש. הצעתי לכמה חברים פורום ...אין לי מושג מי נשאר פה ומי עזב אבל אם יש פה כאלה שרצו אז להיפגש וזה עדיין מעניין אותם אז אפשר לארגן משהו.
מציע שבשלב הראשון כל מי שרוצה להגיע למפגש שפשוט יגיב בשרשור הזה ואז נראה כמה אנחנו ונתקדם משם.

cubano1

New member
אשמח להגיע למפגש כזה

לצערי, אין לי רעיונות איך להציל את הענף, אני בכלל לא מגיע מהענף.
אני רק צופה נלהב ומעריך מתעמלים ומתעמלות, והייתי שמח אם הענף היה מגיע ליותר הישגים בישראל, קרי בסיס רחב של מתעמלים, תשתיות ראויות, מאמנים שחולקים ידע וצוברים ידע רחב בחו"ל ומצעידים את הענף, וכלה בהישגים בינלאומיים.

אמא לה3

New member
דוקא למישהו

שלא מגיע מהענף יש את היכולת לראות דברים בצורה אחרת ואולי באמת לצור שינוי.

Mrpops

New member
שמח לראות שיש היענות...

אני זמין בדואר פה לתיאומים. לדעתי יהיה הכי נוח להיפגש באחד מימי השישי הקרובים בשעות הבוקר המאוחרות באיזה בית קפה שקט באיזור תל אביב (בהנחה שהרוב כאן מאיזור ת"א).
מחכה לתגובות...

ואגב קובנו, גם אני לא מהתחום ומאוד אוהב התעמלות ורוצה בהצלחת הענף בארץ! בתור אחד שלא הגיע מהתחום הידע והניתוחים שלך מרשימים מאוד וזה בהחלט יכול לסייע לדעתי.

למעלה