פשטידת קישואים פרווה או חלבית דלת-פחמימות ,ללא קמח,
ההכנה:
1. מכינים מראש תבנית מס' 24 עם ניר- אפיה משומן בכף שמן - זית.
2. מחממים מראש את התנור 180 מעלות חום.
המצרכים:
5 קישואים גדולים ,
לקלף ולגרד אותם במגרדת מעבד- במזון ,או בפומפיה, ולסחוט היטב מנוזלים, ולהניח במסננת .
לקצוץ 2 בצלים גדולים ,לטגן במחבת עם -4 כפות שמן זית, על להבה בינונית ,עד לריכוך והזהבה,ולצנן .
בקערה לערבב את הקישואים עם הבצל לאחר הצינון,
ולהוסיף .
3 ביצים -לערבב ולתבל בחצי כפית מלח, מעט פלפל-שחור , 1/3 כפית אגוז -מוסקט, או מעט אורגנו יבש, ולערבב .
מוסיפים כפית שטוחה שום גבישי,(או שן -שום כתושה.)
3 כפות שמיר -קצוץ .
4 כפות שקדים טחונים,
חצי כפית אבקת -אפיייה,
לפשטידה חלבית להוסיף 70 גרם גבינת-שמנת -סמיכה (% 20 שומן ומעלה.)
מערבבים עם תערובת הקישואים, ויוצקים לתבנית,אפשר בתבנית סיליקון מאורכת אינגליש קייק,
או בתבנית עגולה או מרובעת מס' 24, ועם ניר - אפיה מוברש בכפית שמן- זית .
אופים 180 מעלות ,חום - טורבו כ -40 דקות, אפייה, עד שהפשטידה בגוון זהוב- שחום מ- 2 הצדדים,
מכבים את התנור ומשאירים את הפשטידה בתנור הכבוי , לעוד 10 דקות עם דלת פתוחה.
לאחר זמן זה מוציאים את הפשטידה ל-15 דקות מחוץ לתנור.
ההכנה קלה ומהירה ,והטעם נפלא. פשטידה משביעה וטעימה שמתאימה לארוחת- ערב,
מעולה בתוספת סלט ירוק טרי : חסה, מלפפונים, עלי -בזיליקום/ נבטים, גרעיני -חמניות,גרעיני- דלעת וכו',לפי בחירתכם.
תכינו ותהנו.
ההכנה:
1. מכינים מראש תבנית מס' 24 עם ניר- אפיה משומן בכף שמן - זית.
2. מחממים מראש את התנור 180 מעלות חום.
המצרכים:
5 קישואים גדולים ,
לקלף ולגרד אותם במגרדת מעבד- במזון ,או בפומפיה, ולסחוט היטב מנוזלים, ולהניח במסננת .
לקצוץ 2 בצלים גדולים ,לטגן במחבת עם -4 כפות שמן זית, על להבה בינונית ,עד לריכוך והזהבה,ולצנן .
בקערה לערבב את הקישואים עם הבצל לאחר הצינון,
ולהוסיף .
3 ביצים -לערבב ולתבל בחצי כפית מלח, מעט פלפל-שחור , 1/3 כפית אגוז -מוסקט, או מעט אורגנו יבש, ולערבב .
מוסיפים כפית שטוחה שום גבישי,(או שן -שום כתושה.)
3 כפות שמיר -קצוץ .
4 כפות שקדים טחונים,
חצי כפית אבקת -אפיייה,
לפשטידה חלבית להוסיף 70 גרם גבינת-שמנת -סמיכה (% 20 שומן ומעלה.)
מערבבים עם תערובת הקישואים, ויוצקים לתבנית,אפשר בתבנית סיליקון מאורכת אינגליש קייק,
או בתבנית עגולה או מרובעת מס' 24, ועם ניר - אפיה מוברש בכפית שמן- זית .
אופים 180 מעלות ,חום - טורבו כ -40 דקות, אפייה, עד שהפשטידה בגוון זהוב- שחום מ- 2 הצדדים,
מכבים את התנור ומשאירים את הפשטידה בתנור הכבוי , לעוד 10 דקות עם דלת פתוחה.
לאחר זמן זה מוציאים את הפשטידה ל-15 דקות מחוץ לתנור.
ההכנה קלה ומהירה ,והטעם נפלא. פשטידה משביעה וטעימה שמתאימה לארוחת- ערב,
מעולה בתוספת סלט ירוק טרי : חסה, מלפפונים, עלי -בזיליקום/ נבטים, גרעיני -חמניות,גרעיני- דלעת וכו',לפי בחירתכם.
תכינו ותהנו.
נערך לאחרונה ב: