פשטידה עם טונה?!?!?

avitalst

New member
פשטידה עם טונה?!?!?

כן, אני יודעת שזה נשמע על גבול הביזאר, אבל נתקעתי עם טונה של טונה, ולא בא לי פסטה... רעיונות?!
 

דני אלה

New member
פשטידת טונה פשוטה

פשטידת טונה פשוטה / הילה פשטידה של 10 דקות עבודה, שיוצאת נהדר. חומרים בצק עלים 2 קופסאות קטנות של טונה משומרת בשמן, מסוננות היטב 2 ביצים 5 כפות מיונז 2/3 כוס חלב או 1/3 כוס חלב ו 1/3 כוס שמנת מתוקה 2 כפות גבינה צהובה מגוררת דק 1 כף אבקת מרק עוף פלפל שחור תוספות: 1/2 כוס תירס מקופסא 1/2 כוס זיתים קצוצים 1/2 כוס בצל מטוגן אופן ההכנה 1. משמנית את תבנית התנור ומניחים עליה את צק העלים כך שיכסה גם את הדפנות, אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 10 דקות, או עד שהוא מתחיל להשחים. 2. בינתיים: מערבבים טוב את כל יתר החומרים - כל אחד יכול לבחור בתוספות לפי טעמו. 3. שופכים את התערובת על בצק העלים שהשחים, ואופים עוד כ - 1/2 שעה. Yנט
 
מאפינס טונה של הרברונן

מתכון: מאפינס טונה נפלאים וקלים רכיבים: 2 כוסות קמח תופח 1 טונה טובה נקייה משמן ככל האפשר פסטו מוכן בערך שליש כוס 3 ביצים, טרופות בין שליש לחצי כוס שמן תירס שמנת 38% (יש עכשיו על המדפים) צנוברים טחונים (חצי כוס) מלח, פלפל שחור גרוסטרי אופן הכנה: אחד אחרי השני את כל החומרים לקערה. לערבב היטב. יוצקים לתבנית שקעים משומנת היטב. 200 מעלות 20 דקות (הזהבה של ממש) אפשר להגיש ליד רוטב מפסטו ומיונז מעורבבים. הערות: הערה: אפשר להשתמש בריץ´ במקום בשמנת ואז המנה פרווה. אם רוצים להרגיש את הטונה כמו שצריך, אז תשתמשו ב-2 קופסאות טונה לפחות!!! קופסה אחת לא מורגשת כמעט. אני לא מעזה לומר 3 קופסאות. צריך לנסות קודם שתיים. מקור המתכון: הרב רונן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
אני אהבתי את המאפינס האלו

אבל מציעה בחום להשתמש ביותר מקופסת טונה אחת, אחרת היא לא מורגשת מספיק.
 

עוגלית

New member
איך מגישים?../images/Emo62.gif

קר או חם או מחומם? צריך משהו ליד (סלט, רוטב מסויים, ביצה)?
 

דני אלה

New member
פשטידת טונה

פשטידת טונה / שרה דרומי חומרים (8 מנות) 3 קופסאות קטנות של טונה 6 ביצים 3 כפות קמח 3/4 כוס מיונז או מיונית 1 בצל קטן, קצוץ 1/2 כוס פירורי לחם מלח ופלפל שחור אופן ההכנה 1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. 2. מערבבים יחד את כל החומרים ומעבירים לתבנית אפייה משומנת. אפשר לפזר קצת אורגנו מעל. 3. אופים בתנור במשך 40 דקות. Yנט
 

PSI

New member
מה עם מוס טונה?

יש מוס מעולה של צוצנת במנוע. הולכת לחפש...
 

דני אלה

New member
פשטידת טונה 3

פשטידת טונה 2 קופסאות שימורי טונה ללא הנוזלים 3-2 ביצים טרופות 200 גרם גבינה צהובה כלשהי לפי הטעם 1/2 כוס מיונז 1/2 כוס חלב או שמנת לבישול מעט שמיר חי קצוץ 1 בצל ירוק קצוץ או כרישה (החלק הירוק) חתוכה לפרוסות דקות - להפריד לעגולים. 1 כף קמח תופח מלח פלפל גרוס טרי. בצק עלים 1. בתבנית מלבנית משומנת פורסים בצק עלים. 2. מרדדים מעט- הבצק צריך להיות מונח על כל גובה הדפנות. 3. מערבבים את כל חומרי המילוי. 4. ממלאים את הבצק במילוי. 5. אופים בתנור בחום בינוני כ-40 דק'. Goodfood
 

דני אלה

New member
פשטידת טונה 4

פשטידת טונה בצק 100 גר' מרגרינה 2.3 כוסות קמח אוסם 1 גביע שמנת חמוצה מילוי 2 קופסאות טונה 1 בצל 2 גמבות חתוכות לרצועות 5-4 עגבניות מגורדות 1 רסק עגבניות (גביע קטן) מלח 1. לערבב את כל מרכיבי הבצק ולהניח בצד. 2. להכנת רוטב העגבניות - לטגן בצל, להוסיף את העגבניות המגורדות + רסק העגבניות + רצועות הגמבות + מלח ולבשל. 3. לחלק את הבצק לשניים. לרדד בצק ולהניח על תבנית עגולה. לשים שכבה ראשונה של רוטב העגבניות על הרוטב טונה, שוב פעם רוטב עגבניות, טונה, רוטב עגבניות וטונה. לרדד את הבצק הנותר ולהניח על המילוי לסגור ולעשות מעט חורים עם מזלג בבצק. *מומלץ למרוח ביצה טרופה על שכבת הבצק שעליונה, לפני שלב החירור עם מזלג. אפיה בטמפרטורה של 160 מעלות 20-30 דקות Goodfood
 

דני אלה

New member
מתכון: פאי טונה

מתכון: פאי טונה רכיבים: תבנית נמוכה 20 מרופדת בבצק פריך/עלים 1 בצל קטן- בינוני קצוץ 1-2 שיני שום כתושות 1 פלפלון חריף קצוץ 2 עגבניות קצוצות גס 1 פלפל ירוק קצוץ גס 200 גר' עגבניות מרוסקות (חצי קופסא) 2 כפות עשבי תיבול (עירית/אורגנו/פטרוזיליה/קוסברה) מלח+פלפל 2 קופסאות טונה מסוננות אופן הכנה: מטגנים במעט שמן זית את הבצל והשום, אין צורך להביא לשקיפות, אלא רק לרכך אותם קלות להוסיף לטיגון את הפלפלון, לאחר כ2-3 דקות, להוסיף את העגבניות המרוסקות והתיבול, לערבב, ולהביא לרתיחה יש לבדוק את הסמיכות, המלית צריכה להיות ממש סמיכה, לא כמו רוטב במידה ויצא נוזלי יש להוסיף כחצי כפית קורנפלור מהולה במעט מיים רותחים או להמשיך לבשל לצימצום הנוזלים. בקערה , מערבבים את הירקות הקצוצים והטונה- ומפזרים מעל לבסיס הבצק שופכים בעדינות מעל את הרוטב ומכסים בעלה בצק, אוטמים בעזרת האצבעות, מברישים בביצה מפזרים קצח ו/או שומשום ואופים ב180cעד להזהבה. הערות: מומלץ מקור המתכון: טליה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

avitalst

New member
דני אלה../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif קיוויתי נורא

שתהיי פה....
גם לדרומית
 

shoshwe

New member
כן, יש חיה כזאת - אפילו טעים

פשטידת טונה פשוטה וטעימה מתכון זה הכנתי מספר פעמים - אכן מוצלח חומרים: בצק עלים 2 קופסאות קטנות של טונה משומרת בשמן, מסוננות היטב 2 ביצים 5 כפות מיונז 2/3 כוס חלב או 1/3 כוס חלב ו 1/3 כוס שמנת מתוקה 2 כפות גבינה צהובה מגוררת דק 1 כף אבקת מרק עוף פלפל שחור תוספות: 1/2 כוס תירס מקופסא 1/2 כוס זיתים קצוצים 1/2 כוס בצל מטוגן אופן ההכנה 1. משמנית את תבנית התנור ומניחים עליה את צק העלים כך שיכסה גם את הדפנות, אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 10 דקות, או עד שהוא מתחיל להשחים. 2. בינתיים: מערבבים טוב את כל יתר החומרים - כל אחד יכול לבחור בתוספות לפי טעמו. 3. שופכים את התערובת על בצק העלים שהשחים, ואופים עוד כ - 1/2 שעה. מקור המתכון: הילה, Ynet פשטידת טונה רכיבים: 1/2 1 כוסות שעועית ירוקה משומרת, מסוננת 1 צנצנת גזר ואפונה, מסוננים 300 גרם טונה משומרת במים, מסוננת 50 גרם גרגרי טפיוקה 1 כוס חלב 3 ביצים 1/2 מיכל שמנת מתוקה 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 20 גרם חמאה (לתבנית) אופן הכנה: 1. מסננים היטב את השעועית, הגזר והאפונה. מסננים ומועכים את הטונה. 2. מרתיחים את החלב ומבשלים בו את גרגרי הטפיוקה במשך 5 דקות. מוסיפים לטונה ומועכים קלות יחד, במזלג. 3. טורפים את הביצים, השמנת, המלח והפלפל ומוסיפים לטונה. מערבבים בזהירות. 4. משמנים בנדיבות תבנית מוארכת ומורחים על תחתיתה מתערובת הטונה. מפזרים על התערובת את שכבת האפונה והגזר, מוסיפים מתערובת הטונה, שמים שכבת שעועית ירוקה ומכסים בתערובת. 5. אופים ב-180 צלסיוס במשך 50 דקות. מפרידים בסכין מן הדפנות ומניחים לצינון במקרר במשך 12 שעות. 6. פורסים ומגישים קר. מקור המתכון: נירה רוסו
 
פאטה טונה של אודטה. קל וטעים../images/Emo3.gif

מתכון: פאטה טונה של אודטה רכיבים: 2 כוסות שימורי טונה מסוננים מהשמן 14 גר' ג'לטין (שקית) 8 כפות מים רותחים (חצי כוס) 4 כפות מיץ לימון טרי 8 כפות מיונז 1 שמנת מתוקה (250 סי.סי.) 1 כף שמיר קצוץ אופן הכנה: מעבדים את הטונה במעבד מזון. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים רותחים ומוסיפים למעבד. מוסיפים מיץ לימון, מיונז ושמנת מתוקה לא מוקצפת, ומערבלים יחד. מוסיפים את השמיר ומערבבים היטב. שופכים לתבנית טבעת של טאפרוור או מצפים תחתית ודפנות של תבנית אינגליש קייק בניילון עטיף, שופכים את העיסה פנימה, ושמים במקרר. אפשר לשים בפריזר לשעה ולהפוך לצלחת הגשה, או להכין יום אחד מראש. הערות: מקור המתכון: אודטה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

avitalst

New member
פשטידת טונה

הפשטידה הנ"ל הוכנה ויצאה פשוט נפלאה!!!!!!! (הוספתי גם קצת פירורי לחם, כף טפנד (בחיי) וקצת עגבניות מיובשות. ותודה לדני אלה שהביאתני (ככה אומרים?) עד היום (כלומר...הלום)
פשטידת טונה פשוטה / הילה פשטידה של 10 דקות עבודה, שיוצאת נהדר. חומרים בצק עלים 2 קופסאות קטנות של טונה משומרת בשמן, מסוננות היטב 2 ביצים 5 כפות מיונז 2/3 כוס חלב או 1/3 כוס חלב ו 1/3 כוס שמנת מתוקה 2 כפות גבינה צהובה מגוררת דק 1 כף אבקת מרק עוף פלפל שחור תוספות: 1/2 כוס תירס מקופסא 1/2 כוס זיתים קצוצים 1/2 כוס בצל מטוגן אופן ההכנה 1. משמנית את תבנית התנור ומניחים עליה את צק העלים כך שיכסה גם את הדפנות, אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 10 דקות, או עד שהוא מתחיל להשחים. 2. בינתיים: מערבבים טוב את כל יתר החומרים - כל אחד יכול לבחור בתוספות לפי טעמו. 3. שופכים את התערובת על בצק העלים שהשחים, ואופים עוד כ - 1/2 שעה. Yנט
 

נירהמ1

New member
היתה פשטידת טונה מעולה../images/Emo39.gif

שנתנה טליה מספרד לפני כמה חודשים. לא הצלחתי למצוא את המתכון.
 

דני אלה

New member
שמחה שהצליח../images/Emo23.gif נירה - הפשטידה

של טליה נקראת פאי טונה, והמתכון מצורף למעלה.
 
למעלה